ten wcześniejszy to nie poziom o ile myślimy o tym samym. Lepiej je odpuszczaćmalsehen pisze:Jeden poziom H1 przebity, może obecny da radę.
Pie
Shadi, przyznam się ,że trochę tu śmiecę w temacie, gdyż ja bardziej opieram się na ZL i dla mnie był właśnie jeden z takich poziomów, chociaż był faktycznie za duży . S/D mam w swoim warsztacie tylko, gdy akurat pokryje się mniej więcej z Zl, po prostu jakoś Zl łatwiej wyłapuję( chociaż pewnie nie wszystkie prawidłowo), pewnie przez to ile już się wykresów naoglądałem z S/d nie idzie dużo trudniej.
Mógłbyś rozwinąć trochę temat :
Innymi słowy ,co ten niedziałający poziom dyskwalifikuje, że radzisz się trzymać od niego z dala ?
Mógłbyś rozwinąć trochę temat :
Tak się przypatrzyłem i rzeczywiście nawet na zamieszczonym powyżej wykresie podobny poziom do tego co nie zadziałał dziś , dał plamę również 24 sierpnia o 15 , kurs zawrócił dopiero kilkadziesiąt pipsów wyżej , pewnie w oparciu o S/D /ZL z niższego interwału, który tu jest niewidoczny.Shadi pisze:Lepiej je odpuszczać
Innymi słowy ,co ten niedziałający poziom dyskwalifikuje, że radzisz się trzymać od niego z dala ?
- Spekulant83
- Gaduła
Kto dziś nie zarobił na np. KABLU ten albo nie był przy komputerze albo spartolił jak ja. Do wzięcia było lekko ponad 100 pipsów.
To się nazywa idiot trading (po kolei...dyscyplina otwierania pozycji...dyscyplina zamykania...jak na dłoni leży to co należy poprawić). 100 pipsów straconych w zamian za zrozumienie gdzie popełniam błąd.
Wykres KABLA, M5.

To się nazywa idiot trading (po kolei...dyscyplina otwierania pozycji...dyscyplina zamykania...jak na dłoni leży to co należy poprawić). 100 pipsów straconych w zamian za zrozumienie gdzie popełniam błąd.
Wykres KABLA, M5.

Ostatnio zmieniony 26 sie 2011, 15:03 przez Spekulant83, łącznie zmieniany 1 raz.
"Mówisz, że nie możesz, to nie możesz.
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn
-
- Gaduła
Pokazujcie proszę interwał i parę na obrazkach, które wstawiacie. Łatwiej oglądać tak screen niż szukać w tekście informacji a nie zawsze są.
Jeżeli wziąłeś 9p to jesteś na plus i powinieneś się cieszyć, że jesteś lepszy niż 95% uczestników rynku
.
Trading to dużo więcej umiejętności niż punkty wejścia i wyjścia. Dlatego praktyka jest nieoceniona. To nie jest tak, że jednego dnia wszystko "zaskoczy" i od tego momentu jesteśmy niepokonani. Wiem po sobie. Najpierw trzeba chodzić żeby zacząć biegać.
Ja właśnie kończę ostatni LONG na EU i po nim wkleję screen bo ciekawie to wygląda
PS. Target 1.4408 albo BE
Jeżeli wziąłeś 9p to jesteś na plus i powinieneś się cieszyć, że jesteś lepszy niż 95% uczestników rynku

Trading to dużo więcej umiejętności niż punkty wejścia i wyjścia. Dlatego praktyka jest nieoceniona. To nie jest tak, że jednego dnia wszystko "zaskoczy" i od tego momentu jesteśmy niepokonani. Wiem po sobie. Najpierw trzeba chodzić żeby zacząć biegać.
Ja właśnie kończę ostatni LONG na EU i po nim wkleję screen bo ciekawie to wygląda

PS. Target 1.4408 albo BE
-
- Gaduła
- Spekulant83
- Gaduła
Wiem Paweł. 9 pip zawsze coś. Ale faktem jest, że spartoliłem bo technicznie mogłem postawiać przy lokalnych ZLkach SL i byłoby ok jak widać na screenie. Najgorsze jest to, że popełniam to notorycznie - tak więc wiadomo za co się teraz braćpaweldobkowski pisze:Pokazujcie proszę interwał i parę na obrazkach, które wstawiacie. Łatwiej oglądać tak screen niż szukać w tekście informacji a nie zawsze są.
Jeżeli wziąłeś 9p to jesteś na plus i powinieneś się cieszyć, że jesteś lepszy niż 95% uczestników rynku.

Jak to ktoś tu na forum miał w stopce, ja powiem: LUZ, BĘDZIE DOBRZE.
Czekamy Paweł na screeny

"Mówisz, że nie możesz, to nie możesz.
-
- Gaduła
Masz rację! Dlatego właśnie się ćwiczy i jak praktyka pokazuje, że taka sytuacja ma często miejsce to przyjmujesz to jako fakt i następnym razem wsadzasz ręcę pod dupę i nie dotykasz myszkiSpekulant83 pisze:Wiem Paweł. 9 pip zawsze coś. Ale faktem jest, że spartoliłem bo technicznie mogłem postawiać przy lokalnych ZLkach SL i byłoby ok jak widać na screenie. Najgorsze jest to, że popełniam to notorycznie - tak więc wiadomo za co się teraz braćpaweldobkowski pisze:Pokazujcie proszę interwał i parę na obrazkach, które wstawiacie. Łatwiej oglądać tak screen niż szukać w tekście informacji a nie zawsze są.
Jeżeli wziąłeś 9p to jesteś na plus i powinieneś się cieszyć, że jesteś lepszy niż 95% uczestników rynku.
Jak to ktoś tu na forum miał w stopce, ja powiem: LUZ, BĘDZIE DOBRZE.
Czekamy Paweł na screeny

-
- Gaduła
Zrobiłem re-enter z powodu M15 i H1. To był ładny setup a ja dałem się wystraszyć Do tego wyszedłem za wcześnie bo idziemy zerować górę, ale POGODA MI UCIEKA. Jestem zadowolony.

Wejścia kombinowałem z M1 (trochę męczące szczerze mówiąc). Było dość ciężko bo to mała konsolidacja. Do tego konsolidacja albo przełamie się w SL albo w Twoją stronę więc tym razem mi się przyfarciło. Jeszcze było parę dobrych z rana. Ogólnie dobry dzień. Rewelacyjny tydzień!
Teraz nie ważne, że jestem chory. Jest pogoda a ja z niej skorzystam. Kupiłem za 30zł basen 2m średnicy (!). Za 14zł kupiłem sobie różne piwa. Za 44zł + cena ciepłej bieżącej wody, będę leżał w ogrodzie z piwami w basenie w słońcu. Da się? Da się.
Udanego dnia! Miłego łikendu!

Wejścia kombinowałem z M1 (trochę męczące szczerze mówiąc). Było dość ciężko bo to mała konsolidacja. Do tego konsolidacja albo przełamie się w SL albo w Twoją stronę więc tym razem mi się przyfarciło. Jeszcze było parę dobrych z rana. Ogólnie dobry dzień. Rewelacyjny tydzień!
Teraz nie ważne, że jestem chory. Jest pogoda a ja z niej skorzystam. Kupiłem za 30zł basen 2m średnicy (!). Za 14zł kupiłem sobie różne piwa. Za 44zł + cena ciepłej bieżącej wody, będę leżał w ogrodzie z piwami w basenie w słońcu. Da się? Da się.
Udanego dnia! Miłego łikendu!

Mam pytanie Paweł, nie co do Twoich wejść lecz co do Twoich wyjść, a konkretnie wyjść z tych niekoniecznie dobrych pozycji... Co sprawia że zmieniasz zdanie i zamykasz pozycję z małą stratą? Jak konkretnie wygląda na wykresie maksyma "nie szło po mojej myśli to zamknąłem" Czy poprostu chodzi o jakąś wartość w pipsach/$? Czy może na to również masz jakieś techniczne patterny? Choć chyba ciężko mowić o jakichś patternach jeśli rzeczywiście chcemy zachować stratę niską. To jest już chyba jedyny aspekt scalpingu którego nie potrafię "załapać"
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!