Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
freud00
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud00 »

ktoś jeszcze w długą się tam ładował ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

Zaraz Wam wrzucę screeny jeszcze :shock:

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Najpierw udało mi się załapać na short. A, że mam trochę profitu do zabawy to dodałem sobie jeszcze jedną pozycję:

Obrazek

Obydwa zamknięte na doji na M5 @ 1.4339. Po czym odwróciłem zlecenie i zagrałem long:

Obrazek

Niech sobie leci. Zamknę jak poczuję niebezpieczeństwo.

EPIC WEEK.

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Normalnie nie robię screenów z otwartymi zleceniami bo to nic nie daje według mnie. To wejście nie jest techniczne tylko "jak uznałem". Tym razem jednak wrzuciłem bo zrobiłem sam sobie na pamiątkę :wink:

OUT z LONG'a na 1.4403 z powodu H1

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

1.6203 - oczekiwacz ustawiony na Longa na Kablu bo musiałem wyjść. 3 pipsy brakowało a odbiło o +80 w tej chwili. *@!##@$@$ mać. Gratuluję tym którzy tam włazili.

Uwaga grać. Tłuste wieprze poleciały na jachty. Rynek jest prosty i poruszany milionami spekulantów. Koszenie na każdym pierdnięciu. Open short na 1.6286 kabelek.
"Mówisz, że nie możesz, to nie możesz.
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

NZDUSD S @ 0.83975,
SL 20 TP 101
Dywenegerncja, linia trendu, opor.

*SL*

Sparzyłem sie. Wszedlem pod wpylwem emocji, bo bylo kilka warunkow spelnionych, ale rynek od 16 szaleje... Na edziu nastapilo odbicie od LT i poleciało w gooooooooooorę jak szalone. To wejscie było dobre. Wiec z kiwi powinno byc podobnie. Ale tam płynnosc zabija. Ta para chyba nie dla mnie. Bede na nia spoglodal ze względu na AUDUSD (są skorelowane).

Wniosek jeden - zadnych trade-ów w ostatnie piątki miesiąca - NIGDY.

ben bernejki i fed to zło, ktore powinno zostac zgladzone, ale wiekszosc ludzikow nie ma swiadomosci. tworzą pieniądze za ktore giniemy i rządzą nami. kto ma kase, ten ma władze, nigdy odwrotnie.

wng
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wng »

witaj polaczeq.

Wniosek taki że musiałeś wyznaczyc żle strefę, nie ważne czy jest pierwszy czy ostatni piatek miesiąca jesli jest strefa ktora ma siłe to zadziała.

pomijając fakt że sam nie lubię otwierać pozycji w piątki po południu a zdarza mi się to..

poniżej masz dwa screeny z h4 i h1

na h4 widac jak LT została przebita ale nie widać pod nia żadnej sterfy wg. mnie była ona wyżej, na h1 widac juz ładnie strefę, żeby otworzyć pozycje dokładniej schodze na mniejszy interwał, ta czerwona linia jest z m15 i jest to miejsce gdzie powinno być otwarte zlecenie..

pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Akurat widziałem ten poziom i tak myslalem, ze ma szanse odbic po takim burdelu na rynku, ale LT mocna za mną bardziej przemawiało :<
Nie mialem sily wchodzic do tej samej rzeki jeszcze raz ;/ W ogóle dla mnie 1 tranzakcja dziennie - udana czy nie to wystarczająco dużo. Im mniej wejść zgodnie z zasadami, tym większe prawdopodobieństwo zysku.
S/D + linia trendu + dyw RSI to potezne narzedzie. Ale jak juz wspominałem - dobrze by rynek nie był tak niezdecydowany jak dziś!

PS Jesli mozecie, to wklejajcie swoje typy, poziomy S/D. Dzieki temu niedoswiadczeni mogą przyjrzec sie temu i potem podjąć decyzje.

I jeszcze jedno: Cena przekroczyla SL o 0.3 pips i pozniej zaczela opadać xD To jeszcze bardziej tragiczne.

Nowisz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nowisz »

Przyglądając się twoim screenom Paweł można zauważyć dwa rodzaje wejść.Jedno jest na zasadzie false high/low które cena wykonuje na niższych tf-ach i obiera kierunek zgodny z wyższym tf-em. Natomiast drugie wejście jest klasyczne czyli monumentum pullback enter na niższym tf-ie zgodnie z kierunkiem wyższego rzędu.Można się również doszukać wejść kiedy cena od razu obija się od zl-ki wyższego rzędu. Czy masz może jeszcze jakieś warunki wejścia?Czy może się mylę i to tylko moja wyobraźnia płata mi figle :D

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nigdy nie myślałem o klasyfikacji moich wejść więc szczerze mówiąc nie mogę Ci powiedzieć czego używam i czy czegoś jeszcze. Wchodzę po prostu jak widzę okazję.

Przez długie obserwowanie nauczyłem się nie mieszać niepotrzebnie TF'ów i rozumieć anatomię ruchów. Dzięki temu wchodzisz po cenie a nie na świeczkach Nie wiem jak to opisać. Mam takiego kaca, że boli mnie głowa od stukania w klawiaturę.

Myślę, że moją największą zaletą jest to, że zawsze wiem czy traduje właściwy ruch czy pullback (wierzę w to dopóki nie okaże się, że się myliłem). Na podstawie tego różnicuję to jak zarządzam transakcją. Jestem scalperem więc wejścia robię zawsze kiedy jestem w stanie wziąć z nich więcej niż 5p.

Każdemu radzę zacząć od ustalenia konkretnych zasad. Wchodzę jak zdarzy się X wychodzę jak zdarzy się Y i parę regulacji np. czy gram kierunek rynku czy pullback itp. W tak relatywnym miejscu jak rynek chwytanie się konkretów pozwala dostrzegać zmienne. Ciągłe zmiany powodują, że nie widzi się nic.

Mam wrażenie, że nie pomogłem.

ODPOWIEDZ