i to z buta..gutek04 pisze:Za takie coś to normalnie powinieneś dostać od kogoś w twarz ^^wng pisze:czekałem pół dnia na to zagranie na aud usd, pośpieszyłem się niestety z BE.
Pie
Nie no to był żart oczywiście... poprostu zdziwiłem się jak można przestawić SL na BE kiedy cena nie odeszła od poziomu nawet o jedną świeczkę. Wyobraź sobie swojego brokera jak odetchnął z ulgą kiedy zobaczył jak przestawiasz SL na BE. W pełni rozumiem kwestię ochrony kapitału, ale to się nie kwalifikowało nawet pod to. Pozostaje wyciągnąć lekcję z tej porażki i ewentualnie opracować jakąś logiczną i prostą regułę jeśli chodzi o przestawienie stopa. Życzę powodzenia nastepnym razem.
Pochwalę Cię natomiast w kwestii wyboru i wyczekania poziomu
Pozdrawiam!
Pochwalę Cię natomiast w kwestii wyboru i wyczekania poziomu

Pozdrawiam!
Akurat nie spojrzalem na te parę, a sygnal dobry był. Dodatkowo ukryta dyw negatywna na RSI.wng pisze:czekałem pół dnia na to zagranie na aud usd, pośpieszyłem się niestety z BE.
Po ilu pips przestwaiłęś na BE?
Ostatnio zmieniony 25 sie 2011, 21:34 przez gfx, łącznie zmieniany 1 raz.
dodatkowo LT.polaczeq pisze:Akurat nie spojrzalem na te parę, a sygnal dobry był. Dodatkowo ukryta dyw negatywna na RSI.wng pisze:czekałem pół dnia na to zagranie na aud usd, pośpieszyłem się niestety z BE.
Po ilu pips przestwaiłęś na BE?
na tej samej świeczce z m1 która aktywowała zlecenie, pierwszy i ostatni raz takie coś..
jest rzeczywiście fajna strefa na 1.04000 - dzięki
tak jak wczesniej pisałem sugeruje sie często LT i ta sterfa którą ja wyznaczyłem bardziej zgrałaby się LT ale to poziom działa! a LT pokazuje kierunek..
w sumie to są dwie strefy ktore zachodzą praktycznie na siebie, można próbować wejścia mniejsza pozycją i bardziej agresywnie na tej pierwszej (1.04000) oraz bardziej asekuracyjnie niżej..
tak jak wczesniej pisałem sugeruje sie często LT i ta sterfa którą ja wyznaczyłem bardziej zgrałaby się LT ale to poziom działa! a LT pokazuje kierunek..
w sumie to są dwie strefy ktore zachodzą praktycznie na siebie, można próbować wejścia mniejsza pozycją i bardziej agresywnie na tej pierwszej (1.04000) oraz bardziej asekuracyjnie niżej..