Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
tommop3
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tommop3 »

ja wszedłem po objęciu na shorta AUDUSD4h

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

GLOBALDIRECT pisze:Bardzo fajna jest ta opcja S/L. Nie doceniałem jej ale były momenty w których zależało mi aby pozostać w systemie gry. Straty jakie są wykazane na S/Lie faktycznie mają ogromne znaczenie.
podobnie jak ostatnio :)
zrobiles 26 transakcji na 7 roznych rynkach...postawiles 10SL z czego 7 zostalo trafionych...
nie wiem czy w dluzszej perspektywie taki system sie sprawdzi...obym sie mylil :)

GLOBALDIRECT pisze:Czy grając metodą Price Action niezależnie od sytuacji, jeśli widzimy możliwość zagrania na shorcie bądź też na longu - można jednocześnie dać zlecenie pary walutowej KUPUJ i SPRZEDAJ?
Czy raczej szukać linii wsparcia i oporu aby zagrać konkretnie z trendem?
tez nie rozumiem za bardzo twojego pytania ale zobacz ten temat:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=15870
moze cos ci pomoze
:)
Ostatnio zmieniony 24 sie 2011, 20:55 przez seba, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Szczerze mówiąc GLOBALDIRECT, odkąd piszesz tu u nas w NakeD Trading, byłem pewien, że masz jakie takie pojęcie o FX. Tymczasem po samych twoich pytaniach idzie wywnioskować że coś z tym kiepsko u ciebie, chyba że to tylko podpucha :)

Tego pytania o zakładanie dwóch przeciwstawnych zleceń oraz sensowności takiego zagrania chyba nigdy nie zrozumię :D Tak się zastanawiam czy w ogóle wiesz co to long a co short. Sorry za moje podejście ale tak to wygląda po twoich wypowiedziach.

Tymczasem moje dwa zagarania. Jedno z poniedziałku:
EURGBP, buy, -4 pipsy, poziom, coś jak gwiazda poranna no i z trendem, niestety pozycję zamknęłem z palucha wczoraj, nieszło, dodatkowo pojawiło się mocne momentum down, więc zamknęłem jak tylko mogłem. Chyba nie potrzebnie, obecnie nie byłoby jeszcze TP, ale jakieś 60 pipsa do przodu. Trudno. Okazji jest za to wiele :D

GBPUSD, sell, +92 pipsy, właściwy sygnał pojawił się już w piątek ale SL byłby wtedy dla mnie nie do przyjęcia - ok. 150p. Kolejny sygnał wczoraj: pin na h4 (2 łączone świece) lub h8 jak kto woli :) kolejny szczyt niższy od pozostałych, wystarczyło 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
GLOBALDIRECT
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: GLOBALDIRECT »

saku82pl pisze:Szczerze mówiąc GLOBALDIRECT, odkąd piszesz tu u nas w NakeD Trading, byłem pewien, że masz jakie takie pojęcie o FX. Tymczasem po samych twoich pytaniach idzie wywnioskować że coś z tym kiepsko u ciebie, chyba że to tylko podpucha :)

Tego pytania o zakładanie dwóch przeciwstawnych zleceń oraz sensowności takiego zagrania chyba nigdy nie zrozumię :D Tak się zastanawiam czy w ogóle wiesz co to long a co short. Sorry za moje podejście ale tak to wygląda po twoich wypowiedziach.

Tymczasem moje dwa zagarania. Jedno z poniedziałku:
EURGBP, buy, -4 pipsy, poziom, coś jak gwiazda poranna no i z trendem, niestety pozycję zamknęłem z palucha wczoraj, nieszło, dodatkowo pojawiło się mocne momentum down, więc zamknęłem jak tylko mogłem. Chyba nie potrzebnie, obecnie nie byłoby jeszcze TP, ale jakieś 60 pipsa do przodu. Trudno. Okazji jest za to wiele :D

GBPUSD, sell, +92 pipsy, właściwy sygnał pojawił się już w piątek ale SL byłby wtedy dla mnie nie do przyjęcia - ok. 150p. Kolejny sygnał wczoraj: pin na h4 (2 łączone świece) lub h8 jak kto woli :) kolejny szczyt niższy od pozostałych, wystarczyło 8)
Jakkolwiek jest, zawsze powinieneś powołać się na wcześniejsze a zrozumiałbyś zapewne że jestem bardzo początkujący. Dowodowe twoje pipsy na tle tego w jaki sposób piszesz do mnie i tak nie zmienia faktu że jesteś takim samym jak ja. Znasz zawsze o jeden akapit textu więcej niż ja i jak widać potrafisz się chełpić tym co masz...
Pytając kogokolwiek - widać że jestem niecierpliwy bo myślałem że to proste ale uwierzyłem że trzeba mieć cierpliwość i pokorę.
Tobie chyba jej brakuje i wolisz tak napisać aby zwrócić uwagę choć to oczywista oczywistość że raczkuję. Ale mam na tyle oliwy w głowie aby do kogoś tak nie pisać jak ty właśnie wbiłeś palca w moje oko.

W myśl - nie ma głupich pytań, wolę zapytać o najbardziej chore i oczywiste sprawy bo tutaj chodzi o pieniądze. A jeśli grasz na demie to wiedz, że w przyszłości kiedyś coś ci pokaże że w którymś momencie o to jedno zadnie za dużo napisałeś. Wówczas spróbuj nie myśleć że powiesiłeś się na własnym języku.

Tak jak dziecko uczy się mówić tak ja próbuję okiełznać nie tylko grę ale to co dają mi tutaj inni.

Twój problem czy mnie uważasz za niewpełni czy może kogoś innego. Pamiętaj że to co piszesz i z jakim nastawieniem - zawsze powraca. A o resztę mojego myślenia możesz się nie martwić.

Mam nadzieję za to, że ty będziesz miał same trafne tematy i zrozumiałe zaganienia. Bo to faktycznie się ośmieszyć, czy jak nazwiesz po swojemu.

Jedna pochwała i ponad 400 postów - nie czyni ciebie ekspertem do wykazywania kto jest kim. I wylecz się z tego bo to szkodzi czystemu umysłowi.

A jeśli coś nie wpełni? No i cóż z tego????? 8)
Ty zawsze możesz być lepszy szkoda że o tym zapomniałeś.
Ostatnio zmieniony 24 sie 2011, 21:44 przez GLOBALDIRECT, łącznie zmieniany 1 raz.
Szprycowanie $ sterydami...
Poza tym - sprawdzam nową dla mnie metodę grania. Kiedy ją zrozumię to każdemu początkującemu pomogę - NA BANK -
CZEKAJCIE NA MOJE SCREENY

Awatar użytkownika
freud00
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud00 »

ale schiz

mario83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario83 »

nie wiem czy to podlega w waszym rozumieniu pod PA czy nie, ale dzis edward byl kura znoszaca zlote jaja :!: Cena wedrowala od wsparcia do oporu i tak w kolko... gdyby zdarzalo sie tak raz w tygodniu jak dzis to rzuce swoja prace :twisted:

PS: Sprzedawalem wszystko powyzej 1.4465 z TP na 1.4440. Ostatni trade wszedl ze zlecenia 1.4480 do 1.4432 Zrobilem dzis chyba z 10 takich transakcji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
kupuj POLSKIE produkty

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

:D Dobre. Chyba za bardzo bierzesz niektóre rzeczy do siebie. Ale nie róbmy OT proszę. Po prostu wziełem cię za kogoś innego i tyle. Moja wina. Nie chciałem nikogo obraźic, pouczać itp. Nie pisze postów dla pochwał czy owacji. Wklejam wszystkie swoje zagrania i wyjaśniam dlaczego tak grałem, bo uważam, że PA działa i jak dotąd jest to jedyna strategia, dzięki której regularnie zarabiam. Dlaczego by więc się przynajmniej screenami, na których notabene jasno widać o co biega, nie podzielić. Jak chcesz GLOBALDIRECT to możemy pogadać na gg, może będę mógł ci jakoś pomóc, czy coś zasugerować. Oczywiście będzie to w stylu non-profit ;)
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

saku82pl, innych też przyjmujesz na dokształcanie, czy tylko GLOBALDIRECT został wyróżniony? ;)

Dopiero się wgłębiam w temat, PA i czasem by się przydała pomocna dłoń :)

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

A skąd jesteś dokładnie? Przecież ja mieszkam w gdańsku. Można by się nawet osobiście spotkać.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Nie chcę być niemiły,ale może takie sprawy załatwicie na PW,spotkania,wylewanie żalów itd.Ludzie się namęczyli by stworzyć bardzo wartościowy temat,więc nie róbmy z tego śmietnika,bo i tak jest już "trochę" tych stron :)

bez spiny
pozdrawiam

ODPOWIEDZ