Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Dywengerencja spadkowa zaznaczona u ciebie @UP była counter trend. Zobacz, ze linia poprowadzona pod dolkami wykresu i stocha pokazuje kontynuacje trendu. Czyli od tego momentu edek powinien isc w gore. Oczywiscie wg wskaznikow

Obrazek

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Nie kumam o co ci chodzi. Wskaźniki to zostaw na pisanie w innym dziale, w końcu jesteśmy w Pa kolego :P
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Twoje zagranie bylo przeciw trendowi z h4. Popatrz na ostatnie dolki (przeciez zaznaczylem ruszofą linią). Jesli dolki na wykresie cenowym ukladaja sie wyzej, a na cci/stochu/rsi osiagnely dno, to oznacza kontynuacje trendu. Czyli lecimy w góre - korekta jakas wieksza byc moze.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Spoko, gdybym jechal po 300-400 pipa to może HL/HH byłyby istotne, ale zszedłem do H4 tylko w celu potwierdzenia poziomu, oceniam sytuacje na podstawie D1. Zresztą poziomy zadziałały wzorowo wieć nie wiem po co się czepiać że akurat counter trenda zagrałem. Na H4 może i counter ale na D1 już raczej nie. 8)

Poza tym gdyby to wszystko było tak proste jak twoje dołki na wykresach to każdy byłby w stanie zarabiać, a przecież dobrze wiesz, że tak nie jest.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
GLOBALDIRECT
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: GLOBALDIRECT »

Ważne że z takiego czegoś wyciągnąłeś tyle pipsów.

Na wykresie widać kilka ciekawych długich czerwonych świeć i kilka bardzo ciekawych zielonych świec.
Tam Ciebie nie było przy wcześniejszych?
Szprycowanie $ sterydami...
Poza tym - sprawdzam nową dla mnie metodę grania. Kiedy ją zrozumię to każdemu początkującemu pomogę - NA BANK -
CZEKAJCIE NA MOJE SCREENY

tommop3
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tommop3 »

Czy mogły ktoś napisać coś o outsidebar
Dzięki z góry

Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ermak3 »

Outsidebar dla formacji spadkowej występuje gdy świeczka ma wyższe maksimum od poprzedniej i zamyka się poniżej jej minimum. Analogicznie dla formacji wzrostowej.
Gdy nastąpi przebicie czerwonej linii powinien nastąpić konkretny ruch w daną str.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

To takie objęcie hossy. Szczerze mówiąc InsideBary gram czasem ale OB wcale. A wy??

Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ermak3 »

OB daje podobno mocniejszy sygnał niż IB, więc czemu nie. Wszystko co ma pomóc w podjęciu decyzji jest dobre : D
Obrazek

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

ermak3 pisze:OB daje podobno mocniejszy sygnał niż IB, więc czemu nie. Wszystko co ma pomóc w podjęciu decyzji jest dobre : D
hehe, wątpię, spekulacja to tak naprawdę jedna wielka psychologia ;)

ODPOWIEDZ