Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

GLOBALDIRECT pisze:Testuję PA bo od dłuższego czasu obrywam po uszach i jeśli nie będę naciskać na pewnych ludzi którzy się mianują osobami umiejącymi grać a tylko potrafią pokazywać screeny jak IM to pięknie wychodzi to czasami tak wyjdzie.
Wg mnie tradingu nauczyć trzeba się samemu, to lubie w forexie że uczy on jednak samodzielności :D

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

GLOBALDIRECT Prosisz o cierpliwość a mi się wydaję, że jeszcze brak ci pokory. Trzeba niezłe baty na początek dostać, żeby nabrać szacunku do fx. Powodzenia, no i... czekamy na te screeny ;) Pozdro
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
GLOBALDIRECT
Stały bywalec
Stały bywalec

Po 3 dniach czytania książki - wiem że długo

Nieprzeczytany post autor: GLOBALDIRECT »

saku82pl pisze:GLOBALDIRECT Prosisz o cierpliwość a mi się wydaję, że jeszcze brak ci pokory. Trzeba niezłe baty na początek dostać, żeby nabrać szacunku do fx. Powodzenia, no i... czekamy na te screeny ;) Pozdro
Baty już dostałem przegrywając 7k i prawdę mówiąc od tych którzy radzili w realu. Teraz odrabiam straty. :lol:

Dodano po 11 godzinach:

Tak jak obiecałem, wklejam wyniki z dzisiejszego dnia ale zamiast wykresów pokazuję tabele efektów.

Przypomnę tylko że jestem w tej kwestii całkowicie nowicjuszem podchodząc to tej metody gry.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Szprycowanie $ sterydami...
Poza tym - sprawdzam nową dla mnie metodę grania. Kiedy ją zrozumię to każdemu początkującemu pomogę - NA BANK -
CZEKAJCIE NA MOJE SCREENY

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Re: Po 3 dniach czytania książki - wiem że długo

Nieprzeczytany post autor: seba »

GLOBALDIRECT pisze: Tak jak obiecałem, wklejam wyniki z dzisiejszego dnia ale zamiast wykresów pokazuję tabele efektów.

Przypomnę tylko że jestem w tej kwestii całkowicie nowicjuszem podchodząc to tej metody gry.
napewno wszyscy sie bardzo ciesza ze dobrze ci idzie...
cieszymy sie rowniez ze zechciales sie z nami tym podzielic....
ale chyba nie jest to odpowiedni temat do wstawiania swoich statementow co??

z drugiej strony zadnych SL, 6 roznych rynkow...obawiam sie ze dlugo tak nie pociagniesz...obym sie mylil :)
PS. demo czy real?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
GLOBALDIRECT
Stały bywalec
Stały bywalec

Demo było do marca a teraz tylko w realu... patrzę i sprawdzam na czym to generalnie wychodzi. Wiem że trzeba troszkę popracować nad spokojem. W obecnej chwili nie pracuję już w swoim zawodzie. Dość mocno mi dali do zrozumienia że potrafią być czasami uczciwi.
Więc wypowiedziałem im współpracę. Dlatego nie stać mnie na demo. Nie pozostaje mi nic innego jak działanie. Szukam też kursów ale jeden człowiek którego zagadnąłem jeszcze nie odpowiedział. A drugi zbiera ludzi (to inny temat).

Teraz kiedy już wiem że ten sposób daje mi profity, trzeba usystematyzować działanie i tak jak stwierdzasz - nic na hura...

ps. Tak nawiasem, post jest w dobrym miejscu bo testuję PA. A to jest właśnie to miejsce.

:wink:
Poza tym - sprawdzam nową dla mnie metodę grania. Kiedy ją zrozumię to każdemu początkującemu pomogę - NA BANK -

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

No no, testować na koncie real??!! :D Oby ci dobrze poszło. A zamiast statementow to rzeczywiscie lepiej wklejaj screeny pozycji. Brak SL to tylko dlatego, że siedzisz i tak przed kompem cały czas? Powodzenia jeszcze raz ;)
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Niepokojące jest to,że jedyna transakcja, która była zagrywana z sl'em , właśnie go dostała. Nie wiadomo jaki wynik miałyby inne transakcje, gdyby były postawione z SL.

Awatar użytkownika
GLOBALDIRECT
Stały bywalec
Stały bywalec

Prawdę mówiąc S/L postawiłem na odczepnego aby sprawdzić jak to działa, normalnie tego nie robię ale z uwagi na wasze posty i częste wzmianki o tym, będę jednak się zabezpieczał i stawiał S/L.

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

GLOBALDIRECT prosze cie zaloz jakis nowy temat :) bardzo chetnie z toba porozmawiam na temat twoich wejsc, stawiania SL, pracy zawodowej, forexu itp...inni napewno tez chetnie sie dolacza do rozmowy...ale nie w tym temacie...
to bardzo fajny temat o fajnej "strategii" i nie ma co go zasmiecac...i tak juz jest ponad 240 stron...potem wpada ktos nowy na forum..widzi 242 strony...nie chce mu sie tego czytac wszystkiego i wali jakies glupie pytanie typu "czy moze ktos mi powiedziec co to jest te price action" itp...i robi sie jeszcze wiekszy bajzel heheh nie ma co zasmiecac dodatkowo rozmowami kompletnie nie na temat

swoja droga mowisz ze wziales sie za forex po zwolnieniu z pracy i chcesz teraz z tego zyc...potem piszesz ze przegrales juz 7.000zl...a teraz piszesz jeszcze ze na koncie REAL "S/L postawiles na odczepnego aby sprawdzić jak to działa"...ale o tym jak chcesz to pogadamy w nowym temacie a nie w watku o PA
:)

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Ależ mało z tego wyjąłem!!!! I tak się już spóźniłem z wejściem. Tym razem chyba za bardzo asekuracyjnie zagrałem bo miejsca do następnego poziomu było sporo i jak widać dokładnie na nim się cena zatrzymała i odbiła. Ale 71 pipsa moje. To i tak nieźle w porównaniu do w głupi sposób przegapionych 3 dobrych okazji z zeszłego tygodnia!!

eurusd sell: poziom, pin i dywergencja z H4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ