Dzień kończę na +6. Lepszy taki plus niż żaden
Scalping M1
Ok, koniec na dziś. Dwa razy popełnione błędy, raz na najsłabszej z możliwych LT wejście, potem zbyt późne więc powinno być BE. Z rana poprawne wejście i BE.
I tak dziś dzień mi zszedł na podróży, a rynek miał malutki obrót.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX
Póki co system sprawdza się nieźle, więc nie chcę go zmieniać ani udoskonalać. Zbyt długo pracowałem nad przeróżnymi systemami, by robić to ponownie. Da się kosić masę pipsów nawet przy jednej średniej.mabe pisze:VinciPro po co Ci ta średnia, olej ją. Staraj się wspierać poziomami S/R, a na pewno polepszysz swój wynik. Pozdrawiam.
Dziękuję za radę, ale teraz doskonalę siebie i swoją psychikę
2 wejścia, 1xSL, 1xTP.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Owszem, tu masz rację, ale powiedz, ile jest takich sytuacji na 10 setupów? Może to zmienię niebawem, a może zostanę przy tym jak robię teraz, ale dziękuję za radęYenn pisze:a nie mówiłem żeby z ręki zamykać, minęły 2 dni a już masz przykład, byc może to poleci w tym tyg do 1,47 a ty byś juz siedział ze sl na 4417
W sesji przed południowej dwa wejścia na edku, pierwsze to chyba się jeszcze nie obudziłem i odwrotnie zagrałem, -8 pipsów, drugie przebicie b.mocnego oporu i LT z H4 respektowanie wsparcia i retest LT, zamknięte z palucha na + 26 pipsów nie miałem czasu pilnować więc wolałem to zamknąć.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- candleelephants2
- Gaduła

Całkowicie się zgadzam. Taki skalp ma być również odpowiedni do naszych predyspozycji psychologicznych a nie każdy potrafi/chce trzymać trejdy po 50-100pip i wykańczać się pytaniami co by było gdyby?VinciPro pisze:Owszem, tu masz rację, ale powiedz, ile jest takich sytuacji na 10 setupów? Może to zmienię niebawem, a może zostanę przy tym jak robię teraz, ale dziękuję za radę
pozdr
gdzieś jest to drzewo.