Jak przypuszczam to aż tak bardzo szybko się nie potoczyło. Pewnie wchodziłbym na minucie, w której przełamali LT.malsehen pisze:VinciPro, wchodził byś przy "cofce" do właśnie przełamanej linii trendu ?
Trzeba by mieć bardzo szybkiego palucha, bo widzimy,że ten ruch 20 pips jest w jednej świecy
Scalping M1
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX
Pierwsze wejście ok.
Drugie po zbyt dużym spadku.
Trzecie też raczej ok, chociaż tam sytuacja dość dziwna. Wejście teoretycznie powinno być szybciej, ale miałem dziwną fantazję poczekać na przebicie S/R, co skończyło się SL. Gdybym wszedł szybciej, wciąż transakcja byłaby otwarta.
Drugie po zbyt dużym spadku.
Trzecie też raczej ok, chociaż tam sytuacja dość dziwna. Wejście teoretycznie powinno być szybciej, ale miałem dziwną fantazję poczekać na przebicie S/R, co skończyło się SL. Gdybym wszedł szybciej, wciąż transakcja byłaby otwarta.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX
Bo średnie idealnie ustawione na L, przy dołku pojawiły się 2 świeczki spadkowe, ale zaraz potem zostały zniesione przez świecę wzrostową, następnie o jeden pip przekroczyło mini opór, zobaczyłem że odległość od dołka jest niewielka więc postanowiłem wejść nie dużo ryzykując. SL zaraz pod dołkiem.VinciPro pisze:A dlaczego otwierałeś tam L? Przebicie średnich czy co?
- RAY of Sunshine
- Gaduła