Scalping M1

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Spoko, nie ma za co ;) Różne są dni, a ten dziennik pokaże czy ta strategia się opłaci. Ciężki dzień przez FX?
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

VinciPro pisze:gram tym systemem z przerwami już parę tygodni i póki co spisuje się obiecująco
A, chciałbym nadmienić, że nie szukam św. Graala, a ten system wybrałem, jak po raz n-ty piszę, ze względu na ilość sygnałów i w miarę dobrą skuteczność. A że na FX nie chodzi o system, a o tradera zrozumiałem miesiąc, może 2 miesiące temu.

Także zostaje szlifować psychikę i trenować.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

TeXs pisze:przepraszam Vinci (zmodyfikowałem swoją zbyt ostrą wypowiedź)
no i powodzenia :)

.... cholera, ciężki dzień dzisiaj mam

nie przez FX Vinci
zdechł mi kanarek :D

TeXs, kolejny dziennik Zdominowałęś :D

p.s Vinci, powodzonka, tak trzymać, będę Ci kibicował :)

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

TeXs pisze:Paweł,
czyli jeśli mój plan zakłada 30 wejść w ciągu dnia to znaczy, że to nie jest overtarding tylko gra zgodnie z planem ?
Co z tego, że system jest do dupy ale przynajmniej nie nazwiemy faktycznego problemu po imieniu :D
Po pierwsze, Twój trading plan nie może zakładać określonej ilości wejść. Po drugie rynek to niekończący się ciąg okazji. O ile wiesz co robisz i potrafisz to wytłumaczyć racjonalnie wszystko jest w porządku. Znam osobiście człowieka, który w ciągu jednej sesji potrafi wejść na rynek 150 razy. Dokłada rocznie dwa zera do swojego konta.

Overtrading odnosi się do wchodzenia na rynek w miejscach w których wejście nie jest podyktowane planem tylko:

1) obawą, że ominie nas jakiś duży ruch (gonienie tradu)
2) znudzeniem w oczekiwaniu na setup, który przewiduje plan.

Jego system nie jest do dupy skoro ma określone zasady i przynosi mu zyski. Ty za to pokonałeś forex, wiesz wszystko i masz monopol na prawdę a Vinci ma zmieniać system bo Ty tak uważasz.
TeXs pisze:czas chyba odejść z forum navigatora albo czas zostać modem :)
chyba się wypalam ...
Tak, gwiazdorze. Wygląda na to, że żyjesz aktualnie na planecie "JA" więc chyba warto pomyśleć o odejściu.

EDIT: I teraz numer wieczoru:

Sorry TeXs napisałem za ostry post, ale nie wiem jak go usunąć :lol:

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

no to Gwiazdor odchodzi,
nie chce mi się komentować Paweł

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Spokojnie Panowie, Wasze opinie są tu mile widziane i jestem otwarty na wszelkie sugestie, co rzecz jasna nie oznacza, że od razu będę zmieniał system. Ten już mam opracowany od dość dawna, a tu mam zamiar zwyczajnie szlifować swoje umiejętności tradera.

Proszę bez kłótni, a merytorycznie. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

TeXs pisze:no to Gwiazdor odchodzi,

TeXs, luz, olej to dla mnie i tak zawsze będziesz autorytetem na tym forum jak i na FX.
Czasami tak bywa jak chcesz za dobrze wychodzi odwrotnie. wniosek? chyba nie ma co dzielić się za mocno swoją wiedzą...

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

TeXs pisze:no to Gwiazdor odchodzi,
Obrazek

Ale nie martwcie się! TeXs'a w bezchmurne noce można zobaczyć na przedłużeniu dyszla wielkiego wozu.

reverb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: reverb »

VinciPro dobrze że znalazłeś system, który pasuje do twojej osobowości. To jedna z ważniejszych rzeczy na forex. Sam szukam systemu, który pozwoli zawierać mi kilka - kilkadziesiąt transakcji dziennie. Na pewno będę czytał twój dziennik. :)

Myślę, że póki trzymasz się zasad, ilość transakcji nie ma znaczenia.
Zdecydowanie odradzam forex jako sposób na szybkie i łatwe pieniądze.

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

reverb pisze:VinciPro dobrze że znalazłeś system, który pasuje do twojej osobowości. To jedna z ważniejszych rzeczy na forex. Sam szukam systemu, który pozwoli zawierać mi kilka - kilkadziesiąt transakcji dziennie. Na pewno będę czytał twój dziennik. :)

Myślę, że póki trzymasz się zasad, ilość transakcji nie ma znaczenia.
Uważaj tylko reverb bo często skalpowanie podpowiada nam "ego" jako chęć szybkiego zarobku a nie faktycznie odpowiada naszej osobowości.

Skalpowanie obojętne jak dochodowe zawsze łączy się ze stresem i wymaga agresywnej i dynamicznej egzekucji zleceń. Zresztą nawet Vinci o tym pisał jeżeli dobrze pamiętam.

Powodzenia!

Zablokowany