VinciPro pisze: Teraz przykład z wejścia, trochę spóźnione, ale to dlatego, że nie było mnie przy kompie.
Scalping M1
-
paweldobkowski
- Gaduła

Dla przykładu.
TRO przestawia SL na +3 kiedy trade jest na +5 i na +5 kiedy jest na +10.
Dragon przestawia trade na +1 kiedy jest na +8. A teraz już gra bez stopów.
Wiem tylko, że trade na +11 kiedy jest na +20 w wypadku cofnięcia się ceny następna transakcja jest darmowa. Bardzo korzystne statystycznie.
TRO przestawia SL na +3 kiedy trade jest na +5 i na +5 kiedy jest na +10.
Dragon przestawia trade na +1 kiedy jest na +8. A teraz już gra bez stopów.
Wiem tylko, że trade na +11 kiedy jest na +20 w wypadku cofnięcia się ceny następna transakcja jest darmowa. Bardzo korzystne statystycznie.
-
paweldobkowski
- Gaduła

Nie trzeba.matman pisze:paweldobkowski pisze:No to są dwie teorie: trzeba wiedzieć czy nie trzebamatman pisze: Żeby zarabiać nie trzeba wiedzieć gdzie jest się na większym obrazku o ile swoje SL i TP skaluje się do obrazka na, którym się gra.
Ja zdecydowanie zawsze muszę to wiedzieć.
Może ktoś trzeci się wypowie?
Jest to bardziej ryzykowne, ale o ile wiesz co robisz i czego szukasz - nie trzeba. Sprawdzone.
Czy moglbys powiedziec jak prowadziles stopa, bo to bardzo ciekawie wyglada. Pytam dlatego, ze to jest chyba pierwszy Twoj scr, ze jestes na ok. + 30 i wpadasz w "-". Dosc czesto zamykales pozycje na najblizszym SR a tu 2 SR przeskakuja i dopiero w okolicac 3 trzeciego nastepuje ciecie.TeXs pisze:Ja domknąłem powyższy setup z wynikiem 115p