Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

raf1124 pisze:a tak w ogóle widzieliście to: http://www.forextrader.pl/portal/2011/0 ... omment-625 ??

śmieszne jest to jak bezczelnie ktoś kopiuje cudzą pracę i jeszcze żąda za to kasy :D
raf1124 celowo to wkleiłeś? Wystarczy, że w czasówkach gnoju narobiono na ten temat...naprawdę darujcie sobie i dla dobra tego wątku i szacunku do admkowala za wkład nie róbcie tutaj zamieszania. To prośba.
"Mówisz, że nie możesz, to nie możesz.
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn

Awatar użytkownika
mdmainside
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mdmainside »

Spekulant83 pisze:
raf1124 pisze:a tak w ogóle widzieliście to: http://www.forextrader.pl/portal/2011/0 ... omment-625 ??

śmieszne jest to jak bezczelnie ktoś kopiuje cudzą pracę i jeszcze żąda za to kasy :D
raf1124 celowo to wkleiłeś? Wystarczy, że w czasówkach gnoju narobiono na ten temat...naprawdę darujcie sobie i dla dobra tego wątku i szacunku do admkowala za wkład nie róbcie tutaj zamieszania. To prośba.
"Gnoju" ? Sam brałeś udział i teraz tak to nazywasz :)

Temat był , ale niestety już go nie ma , komentarze na lamera blogu też były i znikły , wszystko znika , nie ma sprawiedliwości .

Jedyne co pozostaje to pamięć osób które obserwują to g....o , a raczej jego coraz większy smród. :)

Przepraszam za off top

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Właśnie to sprawiło że przestałem się odzywać i pisać jakiekolwiek porady ^^ Welcome to Poland

raf1124
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raf1124 »

Spekulant83 pisze:

nie wiem, może masz kiepski poziom percepcji, ale temat ten już dawno przestał być dziennikiem, a stał się miejscem wymiany poglądów i doświadczeń dotyczących popytu i podaży na rynku forex i nie tylko.

to co napisałem jest bezpośrednio związane z podażą i popytem i pomyślałem, że może to niektórych zainteresować :)
raf1124 napisał:
a tak w ogóle widzieliście to: http://www.forextrader.pl/portal/2011/0 ... omment-625 ??

śmieszne jest to jak bezczelnie ktoś kopiuje cudzą pracę i jeszcze żąda za to kasy

Czyją pracę?? i co tam jest tak odkrywczego, że kogokolwiek kopiuje ten gość?? walka popytu z podażą na to aż tak cenione terminy i uświadamianie ułomnym dlaczego i jak to się dzieje na wykresie też??
Shocked

może nie oglądałeś szkoleń Sama Seidena, ale jeżeli widzę praktycznie identyczne obrazki, identyczne nazwy 'setapów', tylko przetłumaczone na j. polski, to co to jest ? dla mnie jest to ewidentne kopiowane i totalne wieśniactwo i tyle.

jestem ciekaw, czy Online Trading Academy opatentowała swoje szkolenia, bądź zastrzegła cokolwiek i jakby zareagowała na coś takiego ...

wng
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wng »

to ja wrzucem screen z poziom gdzie dostałem SL jak dla mnie było to dobre miejsce do szukania supply + LT niestety nie wyszło, nie zawsze musi..sytuacja tamtego tygodnia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

wng, również bym w taki schemat wchodził, szkoda, że nie wyszło.

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

Panowie kurwa weźcie się w garść.

Dawno mnie nie było :shock:

raf1124
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raf1124 »

wng pisze:to ja wrzucem screen z poziom gdzie dostałem SL jak dla mnie było to dobre miejsce do szukania supply + LT niestety nie wyszło, nie zawsze musi..sytuacja tamtego tygodnia.
Trafiłeś w czasie, w którym prawdopodobnie skończył się wielki ruch franka, możliwe, że to tylko jakaś większa korekta

jak pisałem wcześniej, szukaj teraz poziomów na długie pozycje, one teraz działają lepiej. Oczywiście jak wcześniej wskazano, na krótko też można zagrać, ale jest to bardziej ryzykowne teraz w moim odczuciu

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

wng,

USD/CHF cofa się z low'ów w jakich nie był od 1990 roku czy nie lepiej byłoby szukać wejścia LONG?

Dodatkowo cena przeszła przez ten poziom jak przez masmix. Oczekujące są ok, ale tutaj było wyraźnie przeciwko MOMO.

Oprócz tego czasem po prostu gówno się zdarza.

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

wng pisze:to ja wrzucem screen z poziom gdzie dostałem SL jak dla mnie było to dobre miejsce do szukania supply + LT niestety nie wyszło, nie zawsze musi..sytuacja tamtego tygodnia.
Jeśli mogę: Seiden w którymś z seminariów pokazuje bardzo podobną sytuację takie samo drop-base-drop jako sytuację, której należy unikać. Podobnie jak rally-base-rally dbd jest dużo słabszym poziomem s/d niż rbd czy dbr.

Chociaż równie łatwo można pokazać sytuacje gdy taki setup zadziałał. Kwestia prawdopodobieństwa.
The irresistible force met the immovable object

ODPOWIEDZ