O matko. Raf nie stosuj erystyki ...zaplątałeś się.Przecież ja pisałem w oparciu o konkretny przykład pokazany na screenie tak więc [więc lepiej nie pisać w ogóle niż teksty typu "jak ten nie zadziałał to trzeba było brać następny" ] jest tu niezasadne.raf1124 pisze:Spekulant83 pisze:Ad.2 Mi to piszesz czy komuś? Poziom który oznaczony był na zielono był poziomem z wyższego TF do którego zmierzała cena przecież.
i]jest brednią, gdyby ten poziom, który został przebity znajdowałby się jeszcze niżej i do poziomu na dziennym znajdowałoby się tam kilka innych poziomów, prawdopodobnie na wszystkich by stracił (albo przynajmniej na większości),[/i]
Stracił tylko na jednym. Cena zmierzała do poziomu zaznaczonego na zielono. Reakcja na niego wyniosła lekko ponad 100 pips. RR wyniosło 5:1. Nie wiem więc co nazywasz bzdurą i nie wiem o jakim poziomie do którego zmierzała cena myślałeś ale nie zaprzeczysz, że poziom oznaczony na zielono był istotnym SUPPLY i dał zarobić.
napisałeś, początkującemu koledze, że następny poziom by zadziałał, nie wyjaśniając dlaczego, więc lepiej nie pisać w ogóle niż teksty typu "jak ten nie zadziałał to trzeba było brać następny" - dla mnie takie teksty to brednie, sorry, zwłaszcza jeżeli kogoś edukujesz,
Jeśli chodzi o usdchf, to pisałem akurat o wejściu z h4, i zwróciłem uwagę, że z m15 można uzyskać dużo więcej, i ok, dobre zagranie, ale
nie wiem jak Ty, ja chcę aby moje zagrania miały jak największe prawdopodobieństwo sukcesu, w związku z tym odrzucam poziomy, które były już raz dotknięte ( chyba, że styk był co do pipsa, ale też tego staram się unikać), nie gram przeciwko sytuacjom makro, i szukam konfluencji
Oczywiście, ze twierdzenie OGÓLNE bez konkretnego przypadku: jak ten nie zadziałał to trzeba było brać następny" jest bzdurą. Ale...patrz j.w.