gutek04 pisze:Spekulant, ostatnio wszelkie Twoje posty to jakieś wywody nad własną doskonałością, bez urazy ale pisząc takie "tasiemce" w żaden sposób nie rozruszasz tego wątku. To nie jest miejsce na takie pierdoły... wrzucaj wejścia, wrzucaj wyjścia, możesz nawet wrzucać jeszcze nie zrealizowane poziomy ale na takie "wywody" to sobie jakiś pamiętnik załóż. Nie zrozum mnie źle, dobrze że piszesz ale niech to ma jakiś charakter merytoryczno edukacyjny... Pozdrawiam!
Przecież napisałem, że wrzucę screeny i odniosę się do postu nowego foreksiarza który dziwi się, że jego poziom został olany - też screenami się odniosę. Za dużo napisałem i nie doczytałeś...a pisałem to w odniesieniu do konkretnego zarzutu Rafa chcąc wyjaśnić.
No nie wiem czy to nie jest istotna kwestia. Piszę szeroko, żeby inni wyciągnęli wnioski...bardziej początkujący...żeby wiedzieli co ich może czekać. W Twoim mniemaniu niezasadne wg mnie zasadne.
Ok Raf. Ja pisałem ciągle o USD/CHF....pokazuję jak to widzę i jak miałem poziomy oznaczone:
Dodam tylko, że nie dość, że tam na 0.7781 jest poziom to w dodatku pokrywa on się z OPEN luki...to jest strong poziom i jak widać pozwoliłby zarobić jak ktoś wchodził minimum 0,1 lota. Zasięg ruchu 200 pips do najbliższego istotnego supply z H4.
Poziomy szły z oczekiwaczy, SL sztywno ustawiony na 20 pips - logicznych nie ustawiam jeszcze na tej fazie testów oczekiwaczy.
Poziom z M5 na screenie oznaczyłem teraz..reszta była wcześniej. Oczekiwacze maja wejść z DD max 3 pips dla M5 dla poziomów z D1, H4 z 20 pips dla H1 z 10 pips SL ustawiam. Taką strategię buduję w celu odbudowania strat psychologicznych i żeby nabrać zaufania które straciłem do siebie (te rzeczy to nie bzdura! to ważny element tradingu).
Za trading to nie uznaję, bo w tej fazie testów wchodzą 0,01 lota co jest dla mnie niczym, NULL, próżnia i 0 czyli równoznaczne z niezajęciem pozycji - bo zajęcie pozycji dla mnie to wejście z minimum 0,1 lota.
PS. Słowo wyjaśnienia...ja w taki dziwny sposób oznaczam S/D jakby co. To moja metoda oznaczeń tych poziomów. Aha i poprzez DD rozumiem odchylenie ceny od mojego ENTRY.
Gutek tak apropo...ja tu piszę tasiemce pod kątem świeżaków. Jeśliby to był wątek zamknięty z tymi którzy znają się już na rzeczy to nie pisałbym takich rzeczy. Piszę to ponieważ GDY już obcyka się ktoś na maksa z wyznaczaniem prawidłowym poziomów to nadal może mieć problem i to, SAMO W SOBIE nie gwarantuje sukcesu - pokazuję po prostu, że samo S/D nawet jest nic nie warte jeśli ktoś nie ma emocji na smyczy!
"Mówisz, że nie możesz, to nie możesz.
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn