kolejny fatalny dzień, kończe go na minus 34 pestki.
ostatni trade dzisiaj gdyż suma strat z całego dnia wyniosła 34p. Niestety w tradzie którego wkleiłem popełnilem chyba raczej wymuszony błąd , gdyż cały czas myślałem o tym że cena nie może prezkroczyć dziennej straty, a tu zbliża się do tej granicy (ostatni pips luzu) zamykam--->5 sekund poźniej cena poszła zgodnie z kierunkiem planowanym i znowu obszedłem się smakiem(+16) ale w gruncie rzeczy mam nadzieje że na przyszłość to zagranie będzie na PLUS.
Dzisiaj stwierdziłem ze sobie troszkę poczytam o tradingu tak aby mentalnie wzmocnić się przed dniem jutrzejszym oraz zacząć z 110% optymizmu
Seb journal
dzisiaj zagrałem dwie sesje niestety znowu dzień na minus(-25).Poranna sesja zakończyła się sukcesem(+4) choć w pewnym momencie kiedy powinienem się wycofać kontynuowałem gre i dlatego taki mizerny rezultat.
Druga sesja podczas któej praktycznie cały czas byłem na "0" niestety pod koniec przyszło znużenie i za wszelką cenę chciałem wyprzedzić rynek(mój częsty błąd) co spowodowało serie strat .
NIe moge być zadowolony ze swojej gry ale dzisiaj zauważyłem, że potrafiłem (w pewnych momentach) powiedzieć coś mi tu nie pasuje i się wycofać co skutkowało minimalizowaniem strat
Druga sesja podczas któej praktycznie cały czas byłem na "0" niestety pod koniec przyszło znużenie i za wszelką cenę chciałem wyprzedzić rynek(mój częsty błąd) co spowodowało serie strat .
NIe moge być zadowolony ze swojej gry ale dzisiaj zauważyłem, że potrafiłem (w pewnych momentach) powiedzieć coś mi tu nie pasuje i się wycofać co skutkowało minimalizowaniem strat
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan
kolejny mega motywator do gry!!!
http://www.xtb.pl/strona.php?info=2624
ten z pierwszej pozycji to dla mnie niszczyciel Srednia 16 zysku przy 350 tredach i 88% zyskownych WOW
http://www.xtb.pl/strona.php?info=2624
ten z pierwszej pozycji to dla mnie niszczyciel Srednia 16 zysku przy 350 tredach i 88% zyskownych WOW

Też to czytałem. Kurcze koleś niesamowity średnio w miesiącu mu wyszło 5600 pipsów. Po prostu niesamowite.seb23mj pisze:ten z pierwszej pozycji to dla mnie niszczyciel Srednia 16 zysku przy 350 tredach i 88% zyskownych WOW Shocked
Jeśli będziesz ciężko pracował nad swoim zajęciem, zarobisz na życie.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad sobą, zarobisz fortunę. (Jim Rohn)
Jeśli będziesz ciężko pracował nad sobą, zarobisz fortunę. (Jim Rohn)
Dzisiaj czas na porównanie pierwszego i drugiego tygodnia zmagań ze skalpingiem
Ilość transakcji
57 102
Średni zysk
-1,98p -1,44p
Średnia strata
-5,33p -5,01p
Najlepszy trade(r/r)
1:3,2 1:3
Wynik całkowity
-113p -147p
Patrząc na wynik końcowy wydaje się że był to gorszy tydzień, natomiast nie do końca. W tygodniu drugim zawarłem prawie dwa razy więcej transakcji a strata jest większa w granicach 30 %(nie liczyłem tego) co jest niewątpliwie na plus.
To tyle zobaczymy co pokaże przyszłość
Ilość transakcji
57 102
Średni zysk
-1,98p -1,44p
Średnia strata
-5,33p -5,01p
Najlepszy trade(r/r)
1:3,2 1:3
Wynik całkowity
-113p -147p
Patrząc na wynik końcowy wydaje się że był to gorszy tydzień, natomiast nie do końca. W tygodniu drugim zawarłem prawie dwa razy więcej transakcji a strata jest większa w granicach 30 %(nie liczyłem tego) co jest niewątpliwie na plus.
To tyle zobaczymy co pokaże przyszłość
Podsumowanie dnia 11
KOlejny wniosek wynikający z gry. NIe mogę wycofywać się w czasie korekty gdy cena idzie z trendem, bo powoduje to ograniczenie zysków. Zamiast jednego wejścia ja wykonuje kilka wejść-bo chce przewidzieć ruch(to tylko korekta) i to co zarobie to to trace z nawiązką co daje niestety sume ujemną.
Jednak z każdym dniem widze lekką poprawę, np. dzisiaj miałem 24 set upy i gdy w pewnym momencie zaczęło się psuć(byłetm już -28pestek postanowiłem czekać i czekać. Opłaciło sie z nawiązką .Natomiast dalej pojawia się błąd związany z wyprzedzeniem rynku(chociaż teraz gdy widzę że popełniłem błąd to udaje się zminimalizować straty-wychodzę i zapominam-szukam nowych punktów które mogą zaowocować wejściem
Kolejna sprawa to korekty, strasznie się denerwuje gdy cena pędzi do góry i za chwile następuje korekta do połowy np. świeczki wzrostowej staram się to zamykać i brać to co jest bo czasami gdy czekam i czekam to zaliczam SL,więc tak naprawdę wolę wejść za chwile jeszcze raz niż patrzeć jak trace zysk.
Podsumowanie
24 wejscia
7 na plus(najlepszy trade +17p
17 na minus najgorszy trade -7p
średni zysk-1,26p
średnia strata-5,24p
Podsumowanie całkowite
ilość tradów 183
średni zysk-1,53p
KOlejny wniosek wynikający z gry. NIe mogę wycofywać się w czasie korekty gdy cena idzie z trendem, bo powoduje to ograniczenie zysków. Zamiast jednego wejścia ja wykonuje kilka wejść-bo chce przewidzieć ruch(to tylko korekta) i to co zarobie to to trace z nawiązką co daje niestety sume ujemną.
Jednak z każdym dniem widze lekką poprawę, np. dzisiaj miałem 24 set upy i gdy w pewnym momencie zaczęło się psuć(byłetm już -28pestek postanowiłem czekać i czekać. Opłaciło sie z nawiązką .Natomiast dalej pojawia się błąd związany z wyprzedzeniem rynku(chociaż teraz gdy widzę że popełniłem błąd to udaje się zminimalizować straty-wychodzę i zapominam-szukam nowych punktów które mogą zaowocować wejściem
Kolejna sprawa to korekty, strasznie się denerwuje gdy cena pędzi do góry i za chwile następuje korekta do połowy np. świeczki wzrostowej staram się to zamykać i brać to co jest bo czasami gdy czekam i czekam to zaliczam SL,więc tak naprawdę wolę wejść za chwile jeszcze raz niż patrzeć jak trace zysk.
Podsumowanie
24 wejscia
7 na plus(najlepszy trade +17p
17 na minus najgorszy trade -7p
średni zysk-1,26p
średnia strata-5,24p
Podsumowanie całkowite
ilość tradów 183
średni zysk-1,53p
Dzisiaj bardzo udany dzień, niestety nie moge tego powiedzieć o wtorku- gdyż od początku prowadzenia dziennika był to mój najgorszy dzień zaledwie 9 tradów spowodowało strate w wysokości 35 p.Okey zdarzyło się, korciło mnie aby pograć wieczorem (na innym koncie) ale pomyślałem , że byłoby to bez sensu i okłamywałbym sam siebie.Odpuściłem, ale zerkałem pare razy na wykres(jak to powiedział mi kolega cytując swoją dziewczynę " Krzysiu możesz patrzeć na te dupy, ale pamiętaj nic więcej"
ze mną było tak samo -tylko patrzyłem.
Tak jak wspomniałem dzisiaj dzień nie będę ukrywał ,że był najlepszym dniem od początku Skalpingu(tj. od 01/08/20110) zyskałem 50 pestek w 30 trejdach wiem , że dla niektórych jest to wynik poniżej przeciętnej ale mnie satysfakcjonuje(w tej fazie rozwoju i to bardzo)
Wrzucam najlepsze trady

Tak jak wspomniałem dzisiaj dzień nie będę ukrywał ,że był najlepszym dniem od początku Skalpingu(tj. od 01/08/20110) zyskałem 50 pestek w 30 trejdach wiem , że dla niektórych jest to wynik poniżej przeciętnej ale mnie satysfakcjonuje(w tej fazie rozwoju i to bardzo)
Wrzucam najlepsze trady
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Aby nie było tak kolorowo w swojej największej stracie to jest -8p popełniłem kolosalny błąd nie ustawiłem SL , a cena wariowała jak głupia co mogło spowodować o wiele większe straty , ponieważ cena co chwile zmieniała kierunek, a świece rzędu 15-25 p były normalką)
Kolejna spawa to zbyt często spekulowałem odnośni kierunku ceny mogłbym czekać trochę dużej a nie rzucać się jak "wariat" który za wszelką cenę chce odrobić strade poniesioną chwile wcześniej, to natomiast zazwyczaj powoduje szereg strat 4-6 pod rząd i robi się nie ciekawie -zimna głowa wtedyby się przydała
Kolejna spawa to zbyt często spekulowałem odnośni kierunku ceny mogłbym czekać trochę dużej a nie rzucać się jak "wariat" który za wszelką cenę chce odrobić strade poniesioną chwile wcześniej, to natomiast zazwyczaj powoduje szereg strat 4-6 pod rząd i robi się nie ciekawie -zimna głowa wtedyby się przydała