Seb journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Post autor: seb23mj »

bardzo nie przemyślane wejścia co spowodowało strate w wysokości 12 pipsów. Wraqcamy do starych błędów czyli wchodzimy w trade gdy świece się nie zamykają i ja za wszelką cenę chcę się wstrzelić w odwrócenie trendu skończyło się jak się skończyło, a miałem już nie grać ale nagle ubzdurało mi się że jest to super okazja
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

pierwsze zagranie było w maire okey tylko mogłem szybciej realizować zyski skończyło się na zaledwie +6 natomiast dopiero po chwili zobaczyłem na to zagranie z perspektywy i zysk powinienem realizować gdy byłem 10-12p na plus-znowu nie spojrzałem na lokalny SR zbyt często na to nie patrze , a dodatkowo już myślałem jak cena poszybuje jeszcze z 20pipsów do góry -moment dekoncentracji i ograniczony zysk w postaci 6 pestek

zagranie numer dwa to mój typowy błąd świeczka się nie wykreowałą do końca , a ja wszedłem w trade. W sumie to również złamałem swoje postanowienie które mówiło że gdy cena przebije SR wtedy L niestety wyszło jak wyszło tak wyszło

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

kolejne zagrania
pierwsze okazało się tylko częściowym sukcesem zamknięte na plus 9 (zalożenie było na min. 10)ale tak naprawde sądzę że powinienem zamknąć na +11 gdy cena trafiła do strefy gdzie mógła napotakć problem(SR)

drugie zagranie to głupota narysowałem LT i byłem przekonany że cena się odbije i dalej będzie kontynuować wzrost przeliczyłem sie do tego nie ustawiłęm SL i cena w ciągu chwili spadła o 6 p i zamknęłem z palca -bardzo nieprofesjonalne ustawiać zlecenia bez SL, również musze przestać używać LT na m1 nie do końca się sprawdza(jak dla mnie) i w sumie nie umie do końca z tego narzędzia korzystać

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

pierwsze wejście było na strzałce
cena odbija się od lokalnego SR , do pełnego szczęścia zabrakło 1 pipsa , postanowiłęm jeszcze chwilke poczekać ale gdy cena zaczęłą być niezdecydowana to po prostu zamknąłem trade.

Drugie wejscie
Liczyłem na to że cen azaatakuje poziom 75 niestety już w połowie nie miała mocy piąć sie dalej, jednak ja trzymałem i bacznie obserwowałem gdy zaczęło śmierdzieć zamknąłęm tylko albo aż plus 1 (zawsze to lesze niż kolejny zaliczony SL)

Zauważyłem ,że kiedy coś mi się nie podoba lub kiedy cena dociera tam gdzie chce to zamykam i ma to o wiele lepszy efekt niż czekać na to że się coś zmieni lub poszybuje dużo dużo wyżej

Kolejny wniosek odnośni Fx
Trzeba być realistą, nie marzycielem i patrzeć na cene obiektywnie(wykres cenowy) nie poruszać się w kategorii marzeń

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

ostanie wejście dzisiaj
niestety zaliczony SL -5 p,
choć w sumie zastanawiam się dlaczego nie wyszedłem od razu z tego tradu bedąc na 0, gdy cena spadła poniżej ceny otwarcia byłem tak pazerny na jednego pipsa że starciłem 5 - jednak sprawdza się metoda "coś nie pasuje to automatycznie wychodze"-nie myśle nie łakomie się wychodze!!!

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

podsumowanie dnia 4 04/08/11
ilość transakcji 18
zakończone sukcesem 8 - najlepszy trade +16
zakończone stratą 10 - najgorszy trade -7
średni zysk na transakcje
-1,33

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

zaczne od zabawnej sytuacji
przeglądałem sobie wykresy zawsze zaczynam od eur/usd-> usd/jpy->gbp/usd widze że na ostatniej parze tworzy się sytuacja która umorzli prawdopodobie wejście, otwieram okno zleceń aby na wykresie tikowym móc również spoglądać na cene, no niestety cena nie doszła do miejsca które u mnie powodowało wejście (nie zamknąłem okna zleceń-tylko zminimalizowałem) i od początku znowu spoglądam na sytuacje cena na edku zaczęła iśc w wyznaczonym przeze mnie kierunku szybko otwieram okno zleceń kupione - po paru sekunach patrze cena leci w dół a na wykres do góry-zamykam. Okazało się ze miałem otwartą pozycje na kablu, zapomniałem zamknąć arkusza zleceń.Zdarza się tylko najgorszae jest to że to aż 8p na minus
Ostatnio zmieniony 05 sie 2011, 23:08 przez seb23mj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

kolejne wejście na kablu
w tym zagraniu założyłem że automatycznie zamykam transakcje gdy cena zejdzie na minus3 p. Nie zeszła , więc dobrze wybrałem kierunek ale aktywne zarządznie pozycją to koszmar(mam czas na zarządzanie bo nie gram więcej niż dwoma pozycjami równocześnie ) przeczekałem bo połasiłem się na jeszcze większe zyski a tu bach i cena zawraca a ja jak idiota czekałem ze moze zawróci gdy zysk stopniał z 15 na 5 zamykam.
Po chwili patrze cena rośnie,zdenerowowałem się (mówie sam do siebie pozwoliłeś sobie na strate 2/3 zysku a nie poczekałeś jeszcze pipsa sick!---> z perspektywy czasu wiem ze zarządznie było złe natomiast sama decyzja odnośni reazlizacji zysku i już niebyła aż taka zła bo cena mogłaby doprowadzić do BE i zostałbym bez niczego.

Następna chwila uspokoiłem się,opanowałem flustrację i stwierdziłęm gdy cena jescze raz zbliży sie do lokalnego Sr wchodze okey udało się nawet z małą nawiązką:)

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

jutro postaram się jeszcze coś wrzucić z edka bo teraz jestem zmęczony i po prostu mi się nie chce
podsumowanie dnia 5
ilość transakcji 8
na plus 3 najlepszy trade +14
na minus 5 najgorszy trade -8
średnii zysk/strata +1,5:)
Suma +12

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

jeszcze na sam koniec dnia wrzucam linka co mnie motywuje aby stać się dobrym skalperem a raczej kto nick John Jacobs'
wrzucam jego staty
http://eurextrade.com/reports/report.ph ... 2011-08-04 mam nadzieje ze nie zostanie to podpięte pod kategorie "reklama"

ODPOWIEDZ