Seb journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: seb23mj »

1)-5
2)+7
3)-5
4)-7
5)-5
6)-5
=-27+5=-22
Będę się starał aby strata dzienna nie przekraczała 20-25p oraz dązył do schematu -jakość > ilość .Zrozumieć->zastosować->czerpać zyski
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

niestety dzisiaj pierwsze wejście no i zamykam pozycje z palca na minus 6 p. Mój standardowy błąd nie wyczekałem aż zamknie się świeca pfff

Edit: cena zawróciła niestety nie opłaciło się zamykać ręcznie, nie raz człowiek chce dobrze a wychodzi co wychodzi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

wejście numer dwa otwieram na zielonej świecy ale przegapiłem lokalny poziom SR który znajduje się tylko 3-6 pipsów nad moim wejściem nie przemyślałem tego . Skupiłem się tylko na SR wyższych tf a tu niestey taki zonk. Okey spaliłem, nie pomyślałem i niestety znowu o 6 pipsów zjechałem:)

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

wejście numer 3
.Pomijając to że wejście okazało się kompletna klapą wejście w najniższym poziomie(totalny amator) to jeszcze nie zamknąłem od razu bo wogóle tej pozycji nie czułem. W tym dzienniku chyba najczęściej powtarzanym słowem będzie "trudno"

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

.Wejście udane (numer 4)
Ale niestety przez nieuwage zamiast plus 15 zrobiłem plus 10 zapatrzyłem się na jeden wykres:)
wejście numer 5 na Be
Wszystko na początku szło po mojej myśli ale niestety jeden duży ruch (6 pipsów wybił mnie w momenie gdy postanowiłem cenę przestawić na Be

edit: nie powinienem przestawiać od razu SL na be tylko przestawić go na wysokość knota ostatniej świeczki plus jeden pips wtedy ewentualne straty mógłbym ograniczyć do 3 i dodatkowo zarządzać aktywnie pozycją. Okazało się że dobrze przewidziałem ruch cena zeszła tak jak planowałem 10-12 p ale niestety beze mnie "trudno"

Nie mam pojęcia dlaczego na obrazku nie widać cyferek
Pierwsze wejście jest na dole

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Na kolejnych wejściach na eur/usd zobaczyłem , ze prawdopodobnie tworzy się prostokąt ale chyba nie najlepiej go wyznaczyłem kolor zielony, wniosłem małą korektę kolor żółty prostokąta jednak suma sumarum chciałem wyptrzedzić (co zdarza mi się nagminnie) ruch ceny co spowodowało raz sl na poziomiach 6 oraz 7 p

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

niestety ostatnie wejście również nie przyniosło profitu . zagrałem na przełamanie trendu (tzn 3 świece zielone) tutaj zwiodła mnie świeca doji dodatkowo gdy bezpośrednio po niej zaczęła się tworzyć świeca czerwona byłem szczęśliwy już nawet zastanawiałem się ile pipsów mogę zarobić , oczywiście rzeczywistość okazała się brutalna, cena nadal zaczęła kontynuować wzrosty ,a u mnie standardowo zaliczył się Sl

Ps. Forex to jednak bardzo długa droga która naprawdę wiele wymaga od potencjalnego tradera, ja wstępnie myślałem że pogram z 3-4 miesiące na demo i założe konto real , jednak z każdym dniem ta perspektywa się oddala , mam nadzieję że nie zniknie z horyzontu i z czasem (nie małymi krokami a tiptopami będę się do niej przybliżał)

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Ostatnia transakcja eur/usd
kupiłem tutaj w okolicach strefy wsparcia z tf 1 cena szła do góry lecz napotykała opór(który na powyższych rysunkach jest dolną krawędzią prostokąta-zielonego) na obrazku zaznaczyłem jak cena testowała ten poziom aż cztery razy, ja już miałem sprzedać i zmniejszyć swoją dzisiejszą stratę, jednak zdecydowałem się trzymać i niestety znowu mnie wybiło. Dochodzę do wnoisku że w takich sytuacjach już po trzecim teście chyba jest lepiej przestawić cenę na Be lub realizować zyski w postaci 5-8 p niż łudzić się ze poziom zostanie przełamany, bardziej jednak skłąniam sie ku Be "0" ryzyka a potencjalne zyski moga być na niezłym poziomie15-25p

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

1)-6
2)-6
3)-7
4)+10
5)-0
6)-6
7)-7
8)-6
9-7
SUMA=-42
WIem że narazie wygląda to tragicznie ,ale nie ma możliwości abym się poddał.Do wszystkich którzy są w głębokiej dupie tak jak ja- Damy radę!

Na jutro planuje 3 sesje 2 -3 godzinne bo mam wolne:)

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

dzisiaj pierwsze cztery wejścia na parze eur/usd. NIestety zakończone stratą w wysokości 6pestek, ale tylko dlatego że nie przestrzegałem swoich zasad i zamiast realizować zysk w pierwszej pozycji +12 chciałem poczekać bybłem bardziej pazerny i niestety skończyło się tylko na + 6.
wejscie numer 2 i 3(strzałki w dół) to zdecydowanie wejścia za szybkie kreowanie się świecyno i wtopa- "trudno"
Ostatnie wejście czwarta strzałka
Tutaj niestety do realizacji celu zabrakło jednego pipsa żałuję tylko ,że nie przestawiłem chociaż na Be tej pozycji

Przeważnie cena gdy spade te pare jednostek dociera do punktu w którym jest strefa niezdecydowania i podczas tworzenia się świecy mamy raz korpus zielony, raqz czerwony w międzyczasie doji i to chyba moze być sygnał do realizacji zysku

Suma sumarum zaczynamy od -6 pestek

ODPOWIEDZ