Seb journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Post autor: seb23mj »

napisze coś odnośni pierwszej wpłaty w wysokości 100 zł (około 330 pipsów)
grając 0.01 lota. Niestety poniosłem porażke emocje mną zawładnęły i brak logicznego myślenia.
Sądziłem że będzie inaczej ale nie spodziewałem się że mój punkt widzenia zmieni się o 180 stopni.Dlaczego? za każdym razem gdy patrzyłem na wykres widziałem "milion" okazji do wejść i niestety poniosłem sromotną klęskę w jeden dzień przegrałem swój "cały" kapitał
Porównanie
.Na koncie demo starałem się szukać ciekawych set upów wychodziło to z różnym skutkiem,ale generalnie zaczęło coś się kręcić i nie było najgorzej, natomiast na real odwrotnie:)

Znowu zacząłem myśleć to nie dla mnie , odpoczęłem pare dni. Ale po około tygodniu wróciłem na forum , patrzyłem na zyski niektórych i dostałem niesamowitego kopa do nauki i przede wszystkim stwierdziłem że będę grał spokojnie i przemyślanie.
Napisałem nawet na kartce coś około 50 razy spokój i opanowanie to klucz do forex, taka stara metoda "szkolna" ale szczerze pomogła mi, przed każdym wejściem patrzyłem na kartkę z zapisem i zastanawiałem się czy warto? Dzięki temu troszkę przybastowałem i jestem z siebie zadowolony.

Okey czas odpalić znowu konto demo, stwierdzam że interesują mnie tylko wysokie TF D1 i W1. Gram pare dni pewność siebie powoli wraca, mentalnie zaczynam się czuć co raz lepiej.
Tak doszedłem do dnia dzisiejszego(cały proces trwał coś około miesiąca) kolejne zasilenie konta, tym razem jest to wartość 100 usd.

Jakie wartości wyznaje podczas gry:
Opanowanie i szybkie cięcie strat
max. strata na dzień to 35p(wiem że to aż 3,5% wartości konta , ale będę dążył
aby zejść do wartości 1,5-2%)
muszę być w 100% skoncentrowany w innym wypadku rynek mnie zniszczy
nie ma gry od tak sobie

Okey zaczynamy kapitał 1000.075USD(1007pipsów)

Co za błąd!
Nie przestawiłem wartości kontraktu z 0,1(gra na demo) na 0,01 (real) minus 4 dolary!!!Pierwsza myśl max. strata na dzisiaj przekroczona grać czy nie(rozważałem to bo jest to niecodzienna sytuacja, a raczej moje gapiostwo) Odszedłem od laptopa przewietrzyłem się , stwierdziłem wracam!
Łącznie zawarłem 14 kontraktów, prezentuje staty:
Średnia strata na transakcje (ŚSnT)-5,28p-tylko nie wiem czy dobrze to wyliczam po prostu zsumowałem wszystkie nieudane transakcje , następnie podzieliłem je przez ilość
ŚZnT -11,6 proces liczenia ten sam
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

prezentuje jeszcze najlepszy trade +40p(niestety troszkę spóźniłem o około 8p)

Dlaczego mnie zainteresowała ta para?
Stworzyło się podwójne dno na h1, więc możliwa była zmiana kierunku, działo się to w silnym S/R z D1 plus silna świeca wzrostowa z H1
moment wejścia wyznaczałem poprzez narysowanie fibo na świecy wzrostowej , liczyłem na korektę no i sie udało lecz ja nie wykorzystałęm tego w 100%
szkoda, że musiałem odejść od laptopa , bo pare chwil później nadażyłą sie okazja do sprzedaży (podwójny szczyt)

dzień kończe z niewielkim przyrostem wartości konta 0,37USD
aktualny stan 101,12 USD
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Post autor: basketmat »

Siema, jako że grasz w kosza, to życzę Ci powodzenia. Nie wiem jaką strategią grasz, ale polecam strategię S/D. (wygoogluj Sam Seiden). Też jestem początkujący i też tracę, ale wierzę, że wygrana w końcu przyjdzie :wink: Dla otuchy powiem Ci, że gdybym trzymał się zasad, to już bym miał 800 pipsów na plusie, ale cóż - psychika dała za wygraną.
Jeszcze raz poleam S/D i powodzena 8)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

niestety dzisiejszy dzień już dla mnie się skończył strata w wysokości 3,9% wartości kapitału to tragedia ,a zaczęło się naprawdę okey

Aktualny stan Konta 97,18 usd(jutro też jest dzień:) !!!

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

niestety gdy zobaczyłem jak spada euro wkurzyłem się (bo miałem ustawione zlecenie ale w ostatniej chwili się wycofałem ), zacząłęm grać na złocie niestety z bardzo mizernym skutkiem i już strata na moim koncie real wynosi 12%!!!f***
zasady! tylko to przychodzi mi do mojej sponiewieranej psychiki

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

jak Feniks z popiołu dzisiaj 95 pestek na plus
starczy:D
aktualny stan konta 97,67USD

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

screen z dzisiejszego dnia
generalnie w tych wejsciach podłączałem się do trendu dodatkowo korzystałem z fibo

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

dzisiaj 4,6%(46 pestek) na plus (a było już 8%) ale i tak się cieszę że kolejny udany dzień
wykresy zamieszczę później

niestety muszę coś zrobić z szybkimi wejściami kiedy nie myślę, bardziej liczę na łut szczęścia i kończy się to mizernie (straciłem tak co najmniej 20 pipsów co jest na tą chwilę równoważne z 2% mojego kapitału

ogólnie w ciągu dwóch dni udało się odrobić stratę w wysokości 12usd i zaczynam praktycznie walczyć od początku

kapitał na chwile obecną 101,82 USD przyrost względem stanu początkowego01.06 %

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

zamieszczam wczorajszego screena

Niestety przez brak dyscypliny czyli granie od tak sobie i nie śledzenie wykresów spotkała mnie kara w wysokości 20 pestek (muszę zacząć liczyć takie"kretyńskie wejścia" poki co straciłem na tym już łącznie w granicach 50 pipsów co daje 5%
-muszę nad tym popracować

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

niestety przez własną głupotę daje sobie tydzień przerwy od forum depo 92 usd/muszę popracować na d psychiką

ODPOWIEDZ