3x20pips experyment/nauka

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

redlion pisze:... No ale to troche w ramach walki z nuda
to ma być nudne i monotonne kolego,
nie kombinuj

indiglo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: indiglo »

Sorry, że się wcinam. :roll:

TeXs Ale np. jak ktoś robi np. co 2,3 godzinki po 50 pipsów z ogromną skutecznością załóżmy, to po dłuższym czasie może będzie ten ktoś tracić szacunek do tego zarobku, albo coś w tym stylu? Może wystąpić takie coś? Może sam już do tego inaczej podchodzisz niż na początku? Jak to jest naprawdę?

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

pozwól, że zacytuję Kerimba :)
<kerimb> pisze:Forex jest nudny, ponieważ w kółko to samo i to samo ... Ciągle ta sama strategia i te same, ciągle te same, powtarzane do znudzenia reguły ... Ale przecież o to chodzi ...
Co do mnie, to jeszcze sporo wody upłynie, zanim zacznę osiągać pewną regularność
w dalszym ciągu popełniam mnóstwo błędów ale widzę, że im mniej kombinuje tym szybciej się rozwijam.

redlion
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: redlion »

TeXs pisze:redlion napisał:
... No ale to troche w ramach walki z nuda

to ma być nudne i monotonne kolego,
nie kombinuj
To kombinowanie to w zaden sposób nie miało zwiazku z celem cwiczenia, po prostu chciałem sobie ładna linie Balance zrobic i tyle. Co jeszcze uczy to cwiczenie( przynajmniej mnie) cierpliwosci i to wydaje mi sie dosc szybko.W graniu na forexie wczesniej a takze na poczatku gry miałem takie uczucie po stracie szybkiego odegrania, a teraz juz coraz mniejsza te presje czuje, podobnie jest z takiego rodzaju 'żalem' ze znakomity setup kompletnie nie zadziałał. Teraz przechodze nad tym do porzadku dziennego i szukam innej okazji. Co prawda to wszystko jest demo, wiec i psychiczne obciazenie duzo mniejsze ale i tak jest ogromna satysfakcja ze po 3 tygodniach widze duza roznice w moim w podejsciu do gry.
Obrazek

redlion
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzien 20(09.08.11)7 pozycji,4 stratne, 3 zyskowne ,ZALICZONY
nie do konca jestem zadowolony ze stylu w jakim zaliczylem dzisiejszy dzien, w sensie troche bardziej na szczescie, no ale dzien zaliczony.
Obrazek

redlion
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzien 21(10.08.11)3 pozycje,0 stratnych, 3 zyskowne ,ZALICZONY
Dzis była najlepszy dzien jaki dotychczas miałem, 3 trejdy 3 zaliczone i to wciagu 2.5 z samego rana.
Wlasnie spojrzałem na kilka dni wstecz i dzis jest 5 zyskowny dzien z rzedu. Dobrze choc to akurat nie przełozylo sie na zyskownosc konta - niemniej jednak powolutku , krok za kroczkiem i idziemy do celu:-)
Obrazek

redlion
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzien 22(11.08.11) 4pozycje,1 stratna, 3 zyskowne ,ZALICZONY
Dzis tez mi sie udal ladny dzien, wszystkie trejdy zrobione w 2.5 godziny okolo poludnia. Jutro chyba bedzie dzien wolny bo najprawdopodobniej pojade na caly dzien na pokaz lotnictwa.
Obrazek

redlion
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzien 19(08.08.11)6 pozycji,3 stratne, 3 zyskowne ,ZALICZONY
Dzien 20(09.08.11)7 pozycji,4 stratne, 3 zyskowne ,ZALICZONY
Dzien 21(10.08.11)3 pozycje,0 stratnych, 3 zyskowne ,ZALICZONY
Dzien 22(11.08.11) 4pozycje,1 stratna, 3 zyskowne ,ZALICZONY

PODSUMOWANIE 4 TYGODNIA : 4 zaliczone, 0 niezaliczone,20 transakcje, 12 zyskownych, 8 stratne

Tydzien krotszy z powodu wyjazdu, ale i tak zadowolony jestem z postepów. Mysle ze nauka z tego tygodnia jest ze wszystkie trejdy mozna zrobic ja jednej parze jesli tylko para wybije sie ze zmiennosci/zasiegu. Trzeba tylko cierpliwie czekac.
Obrazek

redlion
Stały bywalec
Stały bywalec

W załaczniku linia kapitału w % , wyglada na to ze od dna sie odbilismy i w sumie na upartego cwiczenie mogloby posłuzyc jako samodzielny system do skalplowania- choc od razu ostrzegam ze to nie jest samodzielny system tylko cwiczenie . Niemniej gdyby sie okazało ze cwiczenie jest zyskowne, w perspektywie powiedzmy 2 miesiecy, mam zamiar kontynuowac je na koncie live Na pewno bedzie to mialo duzo bardziej realistyczny wymiar niz na demo. Niemniej jednak zyskowny tydzien 'wiosny nie czyni' i zapewne dluga droga przede mna jeszcze.
Ciekaw jestem czy jeszce ktos oprocz mnie podja sie wykonywania cwiczenia?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Jesli mozesz to zarzuc linki do ciekawych postow z tematu easy pips.

ODPOWIEDZ