Gra na danych

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unkle/.seed »

czyli poza wizją, ze fajnie by było gdyby ktoś stworzył takie EA nie masz koncepcji jak miałoby ono działać ?

można skorzystać i zmodyfikować wskaźnik ffcal wyświetlający informacje o danych na wykresie

jednak ja kalendarz FF wykorzystuję tylko czasami a tak to biorę dane z FPA

jeśli nawet byśmy z tego skorzystali to na jakiej zasadzie EA miałoby zawierać transakcje ? optymistycznie na "ważnych danych" czyli na tych na czerwono ?
sporo jest danych "czerwonych" na tym kalendarzu, które nie mają tak na prawdę zbyt dużej wagi
dodatkowo EA nie prześledzi Ci historii reakcji
to mus zrobić człowiek, podjąć decyzję też musi człowiek

także to nie jest takie proste

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pki »

osobiście skłaniam się za manualnymi zleceniami. Co tydzień wrzucam w terminach ważne publikacje do telefonu z opcją przypomnienia i zawsze jestem gotowy, aby zagrać. Wolę mieć nad tym "jakąkolwiek" kontrolę :wink:

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

raczej bym niebrał bezpośrednio danych z kalenadarza, tylko wczesniej manualnie ustawiał EA na godzinę, według mnie lepiej osobiscie zweryfikować czy grać na jakiś danych czy nie

Dodano po 3 minutach:
pki pisze:osobiście skłaniam się za manualnymi zleceniami. Co tydzień wrzucam w terminach ważne publikacje do telefonu z opcją przypomnienia i zawsze jestem gotowy, aby zagrać. Wolę mieć nad tym "jakąkolwiek" kontrolę :wink:
No to tez jest dobry sposób, jaki masz telefon? bo moze umie by sie dało mt4 zainstalować
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pki »

Chodzi o to, że ustawiam przypomnienia (alarm na 30 minut przed danymi), aby dojść do komputera i wprowadzić ustawienia w skrypcie.

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

siersciuch jeśli chciałoby Ci się chociaż zajrzeć na FF do tematu o skrypcie o którym pisze wiedziałbyś, że spełnia on dokładnie Twoje wymagania

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

unkle/.seed pisze:siersciuch jeśli chciałoby Ci się chociaż zajrzeć na FF do tematu o skrypcie o którym pisze wiedziałbyś, że spełnia on dokładnie Twoje wymagania
no nie włączałem go, ale moge sobie tam ustawić np rano, zeby 3 minuty przed danymi które są np o 15, zeby mi zlecenie oczekujace wystawił na wykres, w odległosci np 10 pipsów od ostatniej najwyzszej ceny i najniższej w odległosci 10 świec od aktualnej świecy?? :P
do tego trzeba ea chyba juz, bo skryt to musze sobie przed publikacą odpalić, a jak mnie w domu niebedzie to tego niebede miał jak zrobić
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

jeśli by Ci zależało na takim rozwiązaniu to byś przeczytał wszystko co tylko może choćby w części spełnić Twoje oczekiwania
ja przynajmniej w ten sposób podchodzę do kwestii szukania gotowych rozwiązań zanim zacznę coś sam tworzyć
świat jest po prostu zbyt wielki i szansa, że ktoś już nie pomyślał o tym samym jest bardzo znikoma, a że żyjemy w świecie wszechobecnego internetu szukanie takich rozwiązań jest bardzo proste

do ułatwienia mogę Ci powiedzieć, że skrypt w mt4 działa tak długo aż nie zakończy swojego działania, więc jeśli jego działaniem ma być czekanie na konkretną godzinę to poczeka

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

czy mozna jakos w tym Burger script, wylaczyc sekcje NewsTime in LocalTime? tzn ze ustawiam inne parametry, odpalam skrypt a on odrazu ustawia zlecenia, jezeli nie to jak najlepiej zsynchronizowac czas na kompie z tym ktory uzywaja brokerzy ?

czy funkcja Orddistance sluzy do ustawiania odleglosci w jakiej zlecenia maja byc otwarte od ceny ?

sory z banalne pytania, ale nie wszytko rozumiem z opisu a wole byc pewny na 100%

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

ustawia się parametr ile sekund przed danymi ma ustawić zlecenia oczekujące
wiec jak ustawisz 60 sekund to ustawi je minute przed danymi
potem np 15 sekund przed zmodyfikuje je w okolice od danych

tak ord distance dokładnie w takiej odległości postawi zlecenia
a dzięki min distance i max distance je pilnuje
jeśli te 3 wartości są takie same to będzie je przesuwał co pipsa ale to jest dobre tylko dla ECN/stp
wolne MM nie nadarzają z modyfikacjami
to samo jeśli chodzi o TS
ale to nie wina skryptu

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

dziekuje za odpowiedz,
troche sie pobawilem tymi ustawieniami i niby wszystko jest ok ale jest jeden problem, chociaz w order distance ustawiam np 15 to zlecenia oczekujace ustawia w jakis kosmicznych odleglosciach od ceny, przykladowo e/u odleglosc ustawiona na 15 a buy stop ustawia po cenie 2,13 a sell stop po cenie 0,71,

moze mam jakas zla wersje skryptu, tj. v3i (Shareware) sprobuje poszukac innej wersji

a tak z innej beczki, jak ustawic zlecenie oczekujace za pomoca luktom visual order? czy jedyna mozliwosc jest taka ze normalnie z mt4 ustawiamy zlecenie oczekujace a potem uruchamiamy luktom visual z dostosowanymi ustawieniami?

ODPOWIEDZ