Gra na danych

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unkle/.seed »

przeczytaj jak dziala dokładnie skrypt to nie będizesz miał takich problemów

wszysztko jest ok
tak powinno dziąłać własnie

nawet ja napisałem to w poprzednim poście

luktom nie stawia zleceń tylko ustawia im parametry SL tp i be (najważniejsze funkcje)

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

ok ustawiam np 60 s przed danymi, skrypt ustawia oczekujace daleko od ceny - 2,13 oraz 0,71, parametr secmodify order mam ustawiony na np na 15s, w tym czasie skrypt powinien przestawic zlecenia na odleglosc od ceny ustawiona w orddistance, i niby tak jest ale u mnie przestawia tylko jedno zlecenie np sell stop i ustawia je prawidlowo, natomiast buy stop zostaje dalej na poziomie 2,13 i nic sie z nim nie dzieje, moze wrzucisz jakis set z prawidlowymi ustawieniami, zebym mogl porownac ze swoimi bo moze ja cos spiepszylem w ustawieniach i dlatego nie dziala poprawnie,

pozdrawiam

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

zależy u jakiego brokera to sprawdzasz
u niektórych 15 sekund na modyfikacje to mało
mi się też czasami tak zdarza że zmodyfikuję się tylko jedno a jedno zostanie daleko w polu
ale nie wiem jaka jest przyczyna ego
ale powiedzmy, że zdarzyło mi się to może z 3 razy na 100 zagrań może nawet na więcej nie liczę dokładnie

zaraz załączę plik set z moimi przykładowymi ustawieniami
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pki »

szkoda, że nie grałem na GBP, bo można było zarobić :x

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

pki pisze:szkoda, że nie grałem na GBP, bo można było zarobić :x
nie bądź zachłanny
dane okazały się spokojne i w miarę zdecydowane ale takie coś zdarza się rzadko
dla kilku pipsów szkoda ryzyka

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

no rozszerzyli spraed, ale tyle ile jest w umowie, wiec niebyło 15 tylko 3.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

uzin2
Gaduła
Gaduła

tez chcialem sprobowac zagrac na te dane i widac mogloby byc niezle, ale wczesniej testuje skrypt i z tego co widze to chyba ten broker to lipa jak nawet na demo ma problemy z przestawieniem 2 zlecen 30s przed zadanym czasem (nie przed danymi) raz przestawi obydwa ale czesciej tylko jedno a drugie wisi i nic sie nie dzieje, chcialem sprwdzic tego brokera Fxcast i potestowac troche na real z jakas mala sumo, ale po takich jajach na demo nie wiem czy jest wogole jakis sens wiazac sie z nimi

unkle/.seed dzieki za podrzucenie ustawien dla burgera, okazalo sie ze ja tez mialem wszystko w porzadku tylko u brokera jest problem

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pki »

unkle/.seed pisze:dane okazały się spokojne i w miarę zdecydowane ale takie coś zdarza się rzadko
Wiem, że granie na Manufacturing Production m/m to jedna wielka loteria, ale jak zobaczyłem, że na demo wpadło 19 pipsów, to trochę żałowałem, że nie był to realny rachunek

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

jakby manufacturing production było publikowane osobno to byłoby według mnie grywalne
ale dzisiaj tam jeszcze dochodziło trade balance więc już w ogóle mógłby być niezłe jaja

poza tym skoro my grając liczymy na spory ruch a tu widzisz że ledwo Ci zlecenie otworzyło i cena nie może się zdecydować to czekałbyś ? liczyłbyś ze pójdzie dalej ? czy raczej obawiałbyś że koniec ruchu i może zawrócić ?
bo ja bym podszedł do tego defensywnie i bym wyszedł z tego tradu, żeby nie stracić jeśli wróci
nawet na danych po fakcie wszystko wygląda kolorowo ale np nie widać wahania ceny w minutowej świecy a przecież może tam być niezłe bujanie jak było np w piątek na nfp

uzin2
Gaduła
Gaduła

siersciuch pisze:no rozszerzyli spraed, ale tyle ile jest w umowie, wiec niebyło 15 tylko 3.
u jakiego brokera grasz na dane?

ODPOWIEDZ