Gra na danych

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pki »

Nadchodzący tydzień nie jest tak obfity w dane i szanse na zarobek widzę tylko w jednym przypadku:
11 aug 3:30 AUD Employment Change, Unemployment Rate
Ostatnio zmieniony 07 sie 2011, 13:59 przez pki, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

robs pisze: Gdzie jest podpięty ten Burger Straddle Script ?
Najszybciej znajdziesz go klikając u góry obok numerów stron na ten spinacz(załączniki) i tam znajdź skrypt pod tą nazwą.

Awatar użytkownika
rybako
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rybako »

pki
Zgadza się, to jest jedyna istotna publikacja makro w tym tygodniu.
Wtorek 10.30 z UK, mozna sprobowac, ale trzeba byc bardo ostroznym.

Ale za to nastepny tydzien dla nas bedzie baaaaardzo owocny :)

wtorek
8.00 PKB Niemcy
10.30 CPI UK
11:00 PKB UE
14.30 DOmy usa
15:15 produkcja przemyslowa USA

sroda

10:30 rynek pracy UK
11:00 HICP UE

czwartek
10:30 sprzedaz detaliczna UK
14:30 CPI USA
16;00 DOMY USA

piatek
CPI kanada

:)
Obrazek

Zwa mnie Matriks...

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

witam, mam takie pytanie czy warto grac na dane dot stop procentowych, wydaje mi sie za juz chwile przed ogloszeniem danych cena szaleje dosyc sporo, w srode mamy raport BoE nt inflacji le to chyba taka sama sytuacja jak przy stopach,

piszecie ze mamy praktycznie jedne istatne dane do grania na AUD w tym tygadniu, a co myslicie nt.Trade Balance i Industrial Production o 10:30 jutro z GB (na forexpeacearmy maja dosc wysoka waznosc) oraz o danych z USA w czwartek o 14:30?

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unkle/.seed »

uzin2 pisze:piszecie ze mamy praktycznie jedne istatne dane do grania na AUD w tym tygadniu, a co myslicie nt.Trade Balance i Industrial Production o 10:30 jutro z GB (na forexpeacearmy maja dosc wysoka waznosc) oraz o danych z USA w czwartek o 14:30?

na funcie trzeba zwrócić uwagę, że wszystkie te dane są dość istotne, a jeżeli ich wyniki nie będą się pokrywały to może być spory kocioł i dlatego nie jest to pewna sytuacja

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

jeszcze jedno pytanko skad bierzecie dane historyczne na interwale minutowym, u mojego brokera na m1 moge zobaczyc okolo 2 miesiace wstecz

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

z FPA
jest tam też masa innych przydatnych info żeby analizować historyczne reakcje na konkretne dane

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

może napiszemy razem ea pod gre na dane? macie jakiś pomysł na warunek ustawienia zleceń oczekujących? można na przykład wziąć najniższą wartość ceny na odległości 10 świec do tyłu przed publikacją danych i odjąć od tego np 5 pipsów, zeby szum nie właczył zlecenia przed czasem, oczywiscie taki warunek dla short, a dla long w drógą strone.
Tylko w tym problem, ze przed kazdymi danymi sytuacja wyglada zawsze inaczej i np, w tych 10 świecach bedize jakaś szpila, która odsunie nam daleko zlecenie oczekujące i sie nie załapiemy na docelowym ruchu, lub przez to nie wejdzie nam TP. A grając z palca nie bralibyśmy pod uwage tej szpili.
Mozna tez wyciagnać średnia z najnizszych cen i odjac od tego 5 pipsów, to taka szpila juz by nie miała wielkiego znaczenia
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

rozważasz tylko kwestie stawiania zleceń oczekujących
a przecież to jest proste
już o wiele lepszym rozwiązaniem jest skrypt do którego link wrzucałem tutaj niejednokrotnie
pilnuje on zlecenia oczekujące i modyfikuje je tak żeby zawsze były w zadanej odległości od aktualnej ceny

z tego co wnioskuję po video to straddle trader pro działa na podobnej zasadzie, jedyny dodatek to własne szybkie źródło danych dzięki czemu program oblicza wychylenie od przewidywanych danych i na tej podstawie decyduje czy zostawić oczekujące czy je osunąć bo są zbyt zbliżone do oczekiwanych. nie wiem tylko skąd tego typu aplikacje mają tak szybko dokładne informacje o liczbach publikowanych
wnioskuję ze w jakiś sposób korzystają z reutersa lub bloomberga

i jeśli ten element dałoby się dołączyć do burger straddle scipt to wtedy mielibyśmy darmowe zajebiste narzędzie

jeśli ktoś ma pojęcie jak to zrealizować posiadam wersje mq4 tego skryptu

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

ogólnie, chodzi mi o ea, które bedzie grało pod naszą nie obecność
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

ODPOWIEDZ