Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

raf1124
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raf1124 »

Spekulant83 pisze:
paweldobkowski pisze:Matko boska jaki kac :shock:

Słodki Jezu na patyku.
Po co zabijasz szare komórki...piwka nie wystarczą? ;)

Wiecie co? Nieskładanie zleceń oczekujących to strzelanie sobie w kolano. Nie ustawiłem po raz kolejny zleceń bo nie dotarłem jeszcze do ustalenia sobie zasad ustawiania no i odbiło od poziomu wyznaczonego naruszając go o 2 pipsy o 100 pipsów. Co za żal aż dupę ściska.

Radzę tym którzy tego nie robią zacząć to robić. Np. tacy jak TRO albo Adam ustawiają oczekujące. Nieustawianie to amatorszczyzna i głupota.

A wczorajszy DEMAND został przebity na Edku i cena zmierzała do kolejnego Demand. Z powodu naruszenia i przebicia całego cena wróciła bo popyt z tego poziomu został pożarty przez powrót podażowców i droga do Demand niżej była otwarta ... tam powinno być właśnie oczekujące stać na HIGH tego DEMAND na 1.4059.
tak jak pisałem wcześniej, proponuję ustawić sobie alarm na kilka/naście pipsów przed poziomem

ma to kilka plusów:

jesteś w stanie zobaczyć jak cena zmierza do poziomu, co jest jednym z aspektów oceny wejścia oraz jesteś w stanie przygotować zlecenie na moment wejścia w poziom

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

raf1124 pisze: tak jak pisałem wcześniej, proponuję ustawić sobie alarm na kilka/naście pipsów przed poziomem

ma to kilka plusów:

jesteś w stanie zobaczyć jak cena zmierza do poziomu, co jest jednym z aspektów oceny wejścia oraz jesteś w stanie przygotować zlecenie na moment wejścia w poziom
Tak raf1124...z tym, że ja już byłem wycieńczony po całym dniu a odbicie nastąpiło gdy już poszedłem spać. W tym względzie oczekujące.

Co do alarmów bardzo dobra rzecz...niestety większość jedzie na MT4....a ja używam JFOREX...o cicho...przecież mogę odpalić MT4 i tam to ustawić....lol dzięki - pisząc tą odpowiedź uelastyczniło mój zbetonowany przez społeczeństwo/studia i inne BZDETY baniak.

Pozdr :)

Ps. Czy ktoś z Was wziął ten ruch z DEMAND na 1.4059 na Edku?
"Mówisz, że nie możesz, to nie możesz.
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

Obrazek

FCUK BEIN BROKE

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

eu long @ 1.4167

EDIT: out -1

short eu @ 1.4156

EDIT: Źle spojrzałem ZNOWU, out +5

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Ok,

ja muszę Was Panowie opuścić bo już mi się nie chcę pisać na forum a nie ma sensu wklejać ciągle tak samo wyglądających screenów i robić te same wejścia, które powtarzają się codziennie. To nic nikogo nie uczy bo to nie oglądanie a trening tworzy tradera. Cała wiedza, która jest potrzebna została podana na tacy.

Moje mini konto testowe ma aktualnie stan $54. Co stanowi 170% ROI od rozpoczęcia. Piszę w ramach zakończenia eksperymentu.

Dzięki wszystkich którzy brali udział w rozmowie i nie wyzywali mnie od oszustów (prywatne wiadomości). Dużo się nauczyłem przez te 180 pare postów za co również dziękuję.

Trenujcie. Życzę powodzenia!

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Dzięki Paweł za aktywność. Ja się z tym nie spotkałem ale wolałbym żeby osoby, które lubią wylewać zółć na pm robiły to jawnie jeśli mają jakieś argumenty. No nic szkoda. Zazdrość zamyka możliwość korzystania z możliwości nauki. Trudno.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Masakra :shock: to co ostatnio dzieje się z E/U... bedzie tak dalej to podniosą spready na tej parze jak nic... ATR na poziomie 200 p.? WTF? Pozostaje tylko kosic pipsy ;)

Pozdro paweł i zaglądaj do nas czasami ;)

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Zapodaję kilka screenów z S&P500 mimo że jeszcze tam nie gram.

Dlatego nie obchodzą mnie fundamenty czy też inne analizy.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

Adam wyznaczasz te poziomy po fakcie...powiedz dlaczego tak a nie inaczej... szczególnie to H4 na SP500

SP500 na H1 patrzyłem na zamknięcie luki na otwarcie shorta ale tam mi chyba zabrakło 0,4 punkta niestety. Tam gdzie Ty pokazałeś M30.

Seiden ogólnie pokazywał też ten poziom supply na weekly ( tzn. pokazywał go jako dwa poziomy na D1 chyba)

Ja miałem tam swoją analize do tego która mówiła dokładnie to samo nie po fakcie ;) Nie wiem czy nie nagiąłeś trochę rzeczywistości zaznaczając te poziomy w takie sposób.

Mam nadzieję, że wiesz o które dwa poziomy mi chodzi. Ja mam trochę zjeb*** notowania także może coś mogło odbiegać lekko od prawdy ;)

Pozdrawiam
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Cancer0s pisze:Adam wyznaczasz te poziomy po fakcie
tak jak pisałem bo nie gram a widziałem, że ludzie szaleją jak usa bankrutuje, więc pokazałem, że ludzie świrują a rynek robi swoje. Zagrania, które tu wrzucam mają nawet analizy zarządzania pozycją w czasie pozycjonowania więc to był wyjątek.

Cancer0s pisze:Mam nadzieję, że wiesz o które dwa poziomy mi chodzi. Ja mam trochę zjeb*** notowania także może coś mogło odbiegać lekko od prawdy
Zwróciłem uwagę na zawirowanie w DT i ogólnę sytuację w usa więc wszedłem na index S&P maznąłem co widziałem i tyle. Nie grałem i zaznaczyłem po fakcie pierwszy raz żeby pokazać że fundamenty i inne analizy to cyrk na kółkach.
trading is waiting
--

AK

ODPOWIEDZ