Seb journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: seb23mj »

w tej sytuacji wejscie samo w sobie chyba nie zalicza się do tych najgorszych, tylko aktywne zarządzanie było do bani.
Jak dla mnie tworzy się chorągiewka (nie wiedzałem tego wchodząc)co oznacza prawdopodobnie dalszy wzrost(oczywiście nie wykorzystałęm tego aby zarobić około 20 pestek)
-tylko nie wiem jak formacje przekładają się na tak małe tf, ale okey.
Gdy cena dotknęła poraz kolejny krawędzi dolnej prostokąta powinienem realizować zyski bo, po prostu cena testuje ten poziom choć jest on lokalny tworzy najwyraźniej bariere- wczoraj również popełaniłem ten błąd. Wszyło jak wyszło z plus 9 zrobiło się minus 7.Niepotrzebnie również przestawiałem SL choć to tylko 2 pipsy to uważam to za spory błąd
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

wejście na usd/jen

Tutaj wszedłem na małej cofce, lokalnie wydawał się ten poziom dość mocny. Cena docelowo miała zejść do strefu niebieskiej(2) udało się tylkoże beze mnie. Ja wycofałem się na cofce z poziomu 77.15-19 okey +16 a mogło być prawie +30 nauczony jednak wcześniejszymi tredami ze może być to nieopłacalne zakończyłem zagranie.Mam mieszane uczucia ale sądzę że będzie tak za każdym razem gdy nie do końca trafnie ocenie sytuacje.

nie pomyślałem ze musi wystąpić korekta a tutaj akurat przy poziomie który zaznaczyłem miała miejce ale nie udało się tego wykorzystać okey trudno

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

posumowanie porannej sesji
1)+6
2)-4
3)-4
4)-4
5)-7
6)+16
7)-5
Suma =-2

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

pograłem chwile ale rynek jest dla mnie za szybki cena skacze jak głupia, w najbliższej przyszłości będę unikał tego czasu tj. 15-17 nie jestem na to gotowy dodatkowa strata w wysokości średnio na transakcji traciłem 5,15px 6nieudanych transakcji =-31 powalczymy wieczorem

ogólnie kierunek trejdu wybierałem dobry(no może z wyjątkiem 2 tradów) ale niestety zabrakło 1 -2 pipsów i takie plecy

poza tym widze fajne trady a jednak ich nie gram nie wiem do końca dlaczego , a wybieram te gorsze któe wydają mi się pewniejsze no i niestety ponosze porażke

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

zaczynam niestety od stratnej pozycji - 3 pestki. Wejście kompletnie głupie dlatego , że cena była w górnej częci prostokąta co oznacza w dużej mierze spadek , ja niestety zrobilem na odwrót sugerując się linią trendu którą narysowałem tak troszkę na siłę przestawiając ją w górnej częśi gdy cena spadła(czyli ją przebiła), ale w każdym wejściu trzeba szukać pozytywów w tym przypadku było to ucięcie strat do 3p jednak optymalnie byłoby o 1 p wyżej czyli 2

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

w tej sytuacji(numer 1) wejście jest w dobrym momencie tylko znowu za wcześnie przestawiłem Sl na +4 mogłem się wstrzymać . Zasugerowałem się że cena podąża w przedziałach 6 pipsowych(nie wziełem poprawki że moze być od tego odskok rzędu 1-2 pipsów trudno i mnie wybiło. Powtarza się sytuacja zamiast +27 tylko marne 4(chociaż w mojej sytuacji i tak nie jest źle zysk to zawsze zysk):)
2 wejście to w sumie wejście bez historii liczyłem że cena zawróci ale po chwili zaczęła zawracać w tej sytuacji bardzo wąski SL był na moją korzyść

Suma sumarum dwa zagrania i symboliczne pips na transakcje czyli+2

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

poszedłęm dalej tą metodą i niestety wybiło mnie na minus 5 przez brak konsekwencji i nie przestawianie sl o kolejne poziomy , troszkę też za szybko wszedłem w pozycje powinna być dwa pipsy nizej ale trudno, na dzisiaj wystarczy

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

podsumowanie dnia wczorajszego

ilość pozycji 16
na plus 3 najlepszy trade +16
na minus 13 najgorszy trade - 7

średnia strata na pozycje -2,43 p
łączna strata -39 p

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

pierwsze wejście spóźnione o około 3 p. troszke szybciej również powinienem realizować zyski gdy cena po raz 3 podeszła do niebieskiego obszaru byłoby optymalnie , nisetety ja czekałem zbyt długo i zamiast +13 złapałem tylko +4. Kolejne wejście nastąpiło chwilke po tym jak złapała mnie SL ponownie sell na poziomie 1.4241 (wysnułem wniosek że może być to korekrta i cena ponownie będzie spadać (trzymałem wąski SL 4) niestety błędne rozumowanie i strata w postaci 4 p

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

seb23mj pisze:pograłem chwile ale rynek jest dla mnie za szybki cena skacze jak głupia, w najbliższej przyszłości będę unikał tego czasu tj. 15-17 nie jestem na to gotowy
Poświęć jeden dzień i zbadaj pod kątem godzinowym kiedy mamy najsilniejszy i najbardziej trwały trend. Wybrałeś takie godziny w których akurat miesza się jeden intraday trend z drugim. Tzn w tych godzinach następuje zwrot na rynku. Stąd te zamieszanie. Polecam Ci zacząć grać na początek w godzinach 15.45-17.15. To z tak z moich obserwacji godzina kiedy rynek zmierza w jednym kierunku bez zwrotów i próba podłączenia się pod trend ma jakiś sens.
fx-forum

ODPOWIEDZ