Gra na danych

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Diudiu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Diudiu »

Rybako napisał:

Gram tym sposobem lekko ponad rok i nie straciłem pipsa. Screeny ? Statementy ? Są tu całkowicie zbędne, to trzeba czuc.
Sprawa jest niezwykle prosta.
Szukamy brokera, który nie robi problemów przy grze na danych: czyli zlecenia wchodzą po cenach, które ustawiamy i zamykają się tam gdzie chcemy. Oczywiscie broker, ktory nie rozszerza spreadu na danych. Inny nie wchodzi w gre.”
Rybako napisał:

„U jakiego brokera ?

Gram glownie na AM, z tym, ze zmieniam konta, mam 3 na siebie, i kilka na inne osoby. Nie ma tygodnia zebym gral tylko na jednym koncie.
U AM nie za bardzo ze wchodzeniem zlecen, otwieraja wyzej, cena przeskakuje itp.

Pogrywam jeszzce na AAAfx, z tym, ze musisz sam potestowac, bo dlugo tam nie siedzie. Zauwazylem fajna rzecz, ze podczas wychodzenia danych cena juz dawno jest wyzej niz Twoje zlecenie. Wszystko dzieje sie tak jakby w matrixie
Otwieraja, po cenie taka jaka ustawiles i odrazu potem na tych 10 pipsach zamykaja i jest juz w historii

Pozdrawiam”

:lol:

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pki »

Tym razem dane dla funta bez większego znaczenia, jednakże 5 pipsów udało dopisać się do rachunku.

Rybako, unkle/.seed jakie są Wasze strategie gry w piątek?

Będzie to okazja, aby zarobić nieco więcej niż zwykle :wink:

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unkle/.seed »

pki pisze:Tym razem dane dla funta bez większego znaczenia, jednakże 5 pipsów udało dopisać się do rachunku.

Rybako, unkle/.seed jakie są Wasze strategie gry w piątek?

Będzie to okazja, aby zarobić nieco więcej niż zwykle :wink:

po tym jak w zeszłym tygodniu dwa razy były dane na ponad 80 pipsów ruchu to już NFP nie wyglądają jakoś niewiarygodnie
wiem, że zdarzały się na nich ruchy po ponad 100 pipsów ale zdarzały się też takie po mniej niż 40
ta metoda co stosujemy jest na tyle uniwersalna, że poza zmiana odległości od ceny nic więcej nic więcej nie trzeba kombinować

Awatar użytkownika
norbu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: norbu »

Witam

wlasnie zaczynam swoja przygode z news tradingiem, szukajac ciekawych narzedzi do usprawnienia handlu natrafilem na bardzo ciekawy serwis w sieci.
Sa tam informacje historyczne na temat raportow i tego jaki wplyw w przeszlosci mialy na pary walutowe. Wrzucam link, moze sie komus przyda

http://www.forexpeacearmy.com/forex_new ... n=settings

pozdrawiam
To predict is for slaves… To react is for kings!

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Re: Gra na danych

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

rybako pisze: Sprawa jest niezwykle prosta.
Szukamy brokera, który nie robi problemów przy grze na danych: czyli zlecenia wchodzą po cenach, które ustawiamy i zamykają się tam gdzie chcemy.
Nie powiedzialbym ze prosto znalezc takiego brokera...
Czy znacie jakiegos dobrego broka bez mt4, ktory wpusci nas na rynek z malym pozlizgiem? (czyli raczej mm...)
Dlaczego nie mt4? Dla mnie ze wzgledu na to ze oferuje tylko podstawowe rodzaje zlecen. A dla wszystkich - wielkszosc brokerow mt4 to scam (w tym temacie padly kilka razy nazwy rznych brokow o mniej lub bardziej watpliwej reputacji), ta platforma jest juz tak skonstruowana ze wodzi 2. strone na pokuszenie... Zarobicie troche, traficie na reczny dealing i sie skonczy gra na danych,wiec po co w ogole zaczynac? Lepiej od razu poszukac brokera na dluzej.

Jakies typy?

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

@unkle/.seed w tym skrypcie który poleciłeś są 2 zestawy ustawień set1 i set2 na jakiej zasadzie to działa?

Awatar użytkownika
rybako
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rybako »

Jak tam szanowni Panowie kabelek ? Dal zarobic ?
:D:D
Obrazek

Zwa mnie Matriks...

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unkle/.seed »

xspojlerx
tam masz dokładny opis w tym temacie
gdzieś jest chyba nawet link do pdf''a z opisem

http://www.forexfactory.com/attachment. ... 1175431346

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Hehe, znowu zamuliłem z tym czasem :D ale tym razem wiedziałem że jest 28, ale jak się zorientowałem to już było po ptokach ;)

Dzięki za pdf'a wujek ;)

Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ramzes »

Mam nadzieje że nie gracie na demo. To nic nie ma wspólnego z realnym kontem. Różnicie są ogromne.
Zarabianie na FOREX jest tak samo niebezpieczne jak próba urwania jaj tygrysowi. I najgorsze jest to, że codziennie musisz próbować mu te jaja urwać...

ODPOWIEDZ