Pie
Dzisiejsze wejścia, jak dotąd
1. EUD L@ 97->11 - nic ciekawego, po prostu wejście pomiędzy bandami w kierunku z H4 po odbiciu od lokalnej TL z 5M (+14 pips)
2. EUD S 38->26 - jak na screenach
strefa z H1

czekam na wytracenie momentum na M15

ponowne podejście pod szczyt - prawidłowo "powinno" się tu łapać L po 4440 na kontynuację trendu, ale sufit mamy nisko i trochę strach.

popyt nie ma siły, szukam wejścia w S

wejście

i wyjście

+12 pips
wyjście niestety, powyżej założonego TP na ostatnim S/R
fakt, że kurs tam nie doszedł nie usprawiedliwia wcześniejszego wyjscia, zwyczajnie wymiękłem
Widać zresztą, że po wyczyszczeniu miejsca gdzie wchodziłem (wzorcowe ZL na M15) zrobią wrócą teraz do tego wsparcia
Proszę o ew. krytyczne komentarze
1. EUD L@ 97->11 - nic ciekawego, po prostu wejście pomiędzy bandami w kierunku z H4 po odbiciu od lokalnej TL z 5M (+14 pips)
2. EUD S 38->26 - jak na screenach
strefa z H1

czekam na wytracenie momentum na M15

ponowne podejście pod szczyt - prawidłowo "powinno" się tu łapać L po 4440 na kontynuację trendu, ale sufit mamy nisko i trochę strach.

popyt nie ma siły, szukam wejścia w S

wejście

i wyjście

+12 pips
wyjście niestety, powyżej założonego TP na ostatnim S/R
fakt, że kurs tam nie doszedł nie usprawiedliwia wcześniejszego wyjscia, zwyczajnie wymiękłem
Widać zresztą, że po wyczyszczeniu miejsca gdzie wchodziłem (wzorcowe ZL na M15) zrobią wrócą teraz do tego wsparcia
Proszę o ew. krytyczne komentarze
The irresistible force met the immovable object
1 próba budowy piramidki
jednak nie wytrzymalem ciśnienia podczas trzymania pozycji i stawiałm sl pod kolejne HLz m1 i mnie wybiło. W międzyczasie dołożyłem kolejną pozycje. Jednak to ciężka sprawa dla mnie trzymać dłużej trejdy
jednak nie wytrzymalem ciśnienia podczas trzymania pozycji i stawiałm sl pod kolejne HLz m1 i mnie wybiło. W międzyczasie dołożyłem kolejną pozycje. Jednak to ciężka sprawa dla mnie trzymać dłużej trejdy

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
Nie grane ale gdybym miał możliwość to bym grał więc daje do wglądu:
Kabel bardzo przyjemne shorty. Z resztą tu pisałem o nich:
oprócz tego na euro można było probówać agresywnych shortów od 1.445. Widziałem, że niektórzy tak zrobili.
Kabel bardzo przyjemne shorty. Z resztą tu pisałem o nich:
admkowal pisze:short funt

oprócz tego na euro można było probówać agresywnych shortów od 1.445. Widziałem, że niektórzy tak zrobili.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
-
- Gaduła
Jakim systemem?korba1000 pisze:Pierwsza moja próba tym systemem. Z tym ,że uwielbiam skalp i nie wchodze w wieksze pozycje gdy sl jest wiekszy niz 5 pip +spread. Dlatego wejscie na m1 pod h1. Sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie:) TP jak dla mnie bardzo daleko.
no i SL
Niestety z przyczyn osobistych musiałem dzisiaj wyjść i dopiero teraz wróciłem. Nie grałem i nie wiem czy będę jeszcze dzisiaj coś grał. Jeżeli będę to na pewno wrzucę tutaj te zagrania. Parę małych skalpów z rana na + i - których nie znajdę teraz na wykresie. Zresztą nic spektakularnego więc nawet nie ma po co. Testowałem jakieś geometryczne zabawy z których rezygnuję i ruszam poważnie to roboty.
Aktualny stan konta to: 22,10 USD. Czyli w zasadzie około +10%
Screen:

Nabieram tempa

No i TP osiągnięte szkoda tylko, że bezemniekorba1000 pisze:1 próba budowy piramidki
jednak nie wytrzymalem ciśnienia podczas trzymania pozycji i stawiałm sl pod kolejne HLz m1 i mnie wybiło. Jednak to ciężka sprawa dla mnie trzymać dłużej trejdy

"Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
- Gaduła
Your skills have improved, young Padawan
Tymczasem na moim koncie jest 30 USD i skalpy, które są absolutnie nie do wklejenia bo jestem in i out często co parenaście sekund - nie mogę sobie pozwolić na dużą stratę - w zasadzie na jakąkolwiek
Postanowiłem, że tylko większe i bardziej "reprezentatywne" trady będę wklejał a one pojawią się jak konto będzie trochę większe i okazjonalnie teraz.
Screenshot:

Dawno tradowanie nie było tak emocjonujące

Tymczasem na moim koncie jest 30 USD i skalpy, które są absolutnie nie do wklejenia bo jestem in i out często co parenaście sekund - nie mogę sobie pozwolić na dużą stratę - w zasadzie na jakąkolwiek

Postanowiłem, że tylko większe i bardziej "reprezentatywne" trady będę wklejał a one pojawią się jak konto będzie trochę większe i okazjonalnie teraz.
Screenshot:

Dawno tradowanie nie było tak emocjonujące