Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

renko raczej od razu jest spalone bo poziomy indentyfikujemy tylko na wykresach w zależności od czasu i poziomu ceny. Czas jest bardzo ważny bo określa często stopień nierównowagi poziomu
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Point & Figure (XO) też jest niezależny od czasu a mimo to Seiden w jakis sposób identyfikował na nim poziomy SD...

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

A to nie wiedziałem. Jak coś się więcej dowiesz to pisz. Jestem ciekaw jak to wygląda.
trading is waiting
--

AK

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

Właśnie spojrzałem na USD/CHF i okazało się, że jesteś tak nisko jak nie byliśmy od roku kiedy mam notowania czyli 1990. Ciężko będzie o target :wink:

Na 90% po łikendzie będziesz jeszcze niżej. gwarantowane 27% ryzykując 3 to się nazywa trading. Tylko niesmak pozostaje wsród części rodaków, że spekulujesz na wzrost franka :roll:

:wink:

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

paweldobkowski pisze:Tylko niesmak pozostaje wsród części rodaków, że spekulujesz na wzrost franka
Szczerze to kompletnie nie zwracam uwagi co gram. Wystarczyłyby wykresy bez żadnych oznaczeń i możnaby zawierać transakcje. Oczywiście pomijam szczegóły, że tak się po prostu nie da i dobrze wiedzieć jak płynne są walory na których spekulujemy ale tam gdzie jest podaż i popyt tam możemy inwestować. Cała filozofia.
trading is waiting
--

AK

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

admkowal pisze:
paweldobkowski pisze:Tylko niesmak pozostaje wsród części rodaków, że spekulujesz na wzrost franka
Szczerze to kompletnie nie zwracam uwagi co gram. Wystarczyłyby wykresy bez żadnych oznaczeń i możnaby zawierać transakcje. Oczywiście pomijam szczegóły, że tak się po prostu nie da i dobrze wiedzieć jak płynne są walory na których spekulujemy ale tam gdzie jest podaż i popyt tam możemy inwestować. Cała filozofia.
Tak, owszem. Ja akurat podaż i popyt traktuję mocno "po swojemu", ale mnie oprócz spreadu czy prowizji nie obchodzi nic. Granie w ten sposób to chyba jedna z nielicznych metod, która po prostu nie może przestać działać i wygląda tak samo nawet o na opcjach binarnych od wykresów tickowych do miesięcznych. Do tego doświadczenie i wszystkie idące z nim korzyści. Game over.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

paweldobkowski pisze:Ja akurat podaż i popyt traktuję mocno "po swojemu", ale mnie oprócz spreadu czy prowizji nie obchodzi nic.
i o to chodzi, każdy podpasowuje pod siebie

paweldobkowski pisze:Do tego doświadczenie i wszystkie idące z nim korzyści. Game over

:))
trading is waiting
--

AK

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

admkowal pisze: i o to chodzi, każdy podpasowuje pod siebie
Niezależnie będę Cię męczył gdzieś od środy o Skype'a jeżeli będziesz miał czas. Może coś pogramy jak wiatry będą sprzyjać. No i muszę Ci pokazać co ja teraz robię to się uśmiejesz niemało :wink:

EDIT: Właśnie sobie zdałem sprawę, że ta wiadomość chyba nadaje się na priv, ale skoro już jest to niech jest :roll:

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Paweł, czy możesz mi wyjaśnić na czym polega teoria "Body in the direction of profit, wick in the direction of loss" czy działa tylko na swiecach nastepujacych po sobie czy w dluzszej odległosci tez sie sprawdza? Szukam potwierdzenia do moich wejsc - stad to pytanie...

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

gutek04 pisze:Paweł, czy możesz mi wyjaśnić na czym polega teoria "Body in the direction of profit, wick in the direction of loss" czy działa tylko na swiecach nastepujacych po sobie czy w dluzszej odległosci tez sie sprawdza? Szukam potwierdzenia do moich wejsc - stad to pytanie...
To bardziej slogan. Nie jest to żadna teoria.

Obrazek

1 - body in the direction of profit
2 - wick in the direction of loss

To był podstawowy pattern przy ZL. Zupełnie bezwartościowy "samodzielnie". Oczywiście niby mógłby być potwierdzeniem, ale zależy jak chcesz z niego korzystać.

Nad czym się zastanawiasz? Wrzuć może jakieś wykresy to będę w stanie Ci pomóc.

ODPOWIEDZ