Gra na danych

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unkle/.seed »

xspojlerx
pamiętaj, że pki pisze o koncie ndd czyli coś jak stp, są niskie spready ale jest prowizja, mam takie konto i u mnie spready są tam wysokie więc nie gram u nich
ale na zwykłym koncie u alpari grałem pod dane aż im się to przestało podobać i zaczęli mi zamrażać oczekujące
fakt spready am nie były super ale ładnie wchodziły oczekujące (do czasu)

na bossa zapomniałem dzisiaj sprawdzić a to co sprawdzałem w piątek nie wiele mówi bo dane były słabe

rybako
to czy nie lepiej będzie właśnie na usdchf zagrać ?
mnie taka metoda na 5 pipsow trochę niepokoi
bo Am jednak nie ma aż takiej zajebistej egzekucji zleceń i mam uraz bo zdarzało mi się przy takich kombinowaniach właśnie na usdjpy mieć 4 otwarte zlecenia i zamknięte na sl

dlatego raczej gram na dane jak potencjalny zysk jest wielokrotnie większy niż potencjalna strata czyli jak mam RR około 1:6 lub więcej
a tak mam RR 1:1 a nawet 2:1 bo oba zlecenia mogą się otworzyć i zamknąć na SL

Dodano po 2 minutach:

pki czyli jakbyś miał pecha i zlecenie by Ci się otworzyło kiedy spread był 16 to zarobiłbyś tylko 4 pipki

przy takich reakcjach ~50 pipsów taki spread jest do przeżycia jak broker otwiera idealnie zlecenia oczekujące ale jak masz reakcje na poziomie 20-30 pipsów ? to już jest mniej kolorowo

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pki »

unkle/.seed pisze:pki czyli jakbyś miał pecha i zlecenie by Ci się otworzyło kiedy spread był 16 to zarobiłbyś tylko 4 pipki

przy takich reakcjach ~50 pipsów taki spread jest do przeżycia jak broker otwiera idealnie zlecenia oczekujące ale jak masz reakcje na poziomie 20-30 pipsów ? to już jest mniej kolorowo
Zgadza się, dlatego chciałbym znaleźć taki skrypt, który będzie realizować TP od miejsca, w którym zlecenie zostało otwarte (czyli już razem z spreadem), a nie jak mam w tej chwili, że TP jest liczone od miejsca zlecenia oczekującego.

Konto NDD otworzyłem w Alpari, ponieważ reklamowali się natychmiastową egzekucją zlecenia oraz brak rekwot i muszę przyznać, że jest całkiem dobrze.

Kiedyś grałem z ręki na tym koncie, podczas bardzo dużej zmienności kursu (prawdopodobnie jakieś wystąpienie Bena) i zlecenie wskoczyło bez najmniejszego problemu.

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

pki pod tym względem to akurat trzeba im przyznać się postarali
AM pro mogłoby się od nich uczyć tylko
jednak pod dane dobrze mięć albo MM który pozwala na taką grę i ma w miarę realizację albo mieć stp, który nie podnosi aż tak bardzo spreadu, czyli praktycznie nie mógłby to być taki prawdziwy stp

jakiś czas temu testowałem do gry na dane ironFX
i spread się nie zmieniał podczas danych a mimo to reklamowali się jako stp a nie jako MM chociaż na platformie było kup/sprzedaj a nie jak u stp kupo po rynkowej / sprzedaj po rynkowej

też niby bez poślizgów bez rewot co oczywiście nie do końca jest prawdą bo nawet na normalnej grze zdarzały mi się rekwoty szczególnie jak szło po mojej myśli, ale zlecenia oczekujące traktowali jak market i nie realizowali ich tak jak trzeba niestety a tłumaczyli się właśnie tym, ze nie mogą mi dać podczas danych lepszej ceny niż im daje LP.

Dodano po 1 minutach:

stąd wniosek, musi to być niestety dobry MM nie mający nic przeciwko news traiding
a takich to ze świeczka szukac

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

rozumiem, że Ty ustawiasz tylko SL, a zlecenia zamykasz z palca, licząc że nie będzie, aż tak źle z rekwotami?

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

pki pisze:rozumiem, że Ty ustawiasz tylko SL, a zlecenia zamykasz z palca, licząc że nie będzie, aż tak źle z rekwotami?
mam ustawiony Tp np jak dzisiaj na 50p lub nawet na 100 pipsów
i mam ustawiony TS na 5 albo 10 pipsów
tylko, ze AM często nie nadąża z modyfikowaniem zleceń i czasami jest dupa zbita

dzisiaj miałem ts na 10 i mi zamknęło przy lekkiej nawrotce na 30 pipsow bo nie zdążyło przesunąć sl na 40 pipsów mimo że było już na 44p (na plusie od otwarcia)

Dodano po 56 sekundach:

przypuszczam na na Twoim ndd zdarzyło by się zmodyfikować

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Ok, dzięki za info ;) będę testować ;)

Awatar użytkownika
rybako
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rybako »

b]rybako[/b]
to czy nie lepiej będzie właśnie na usdchf zagrać ?
mnie taka metoda na 5 pipsow trochę niepokoi
bo Am jednak nie ma aż takiej zajebistej egzekucji zleceń i mam uraz bo zdarzało mi się przy takich kombinowaniach właśnie na usdjpy mieć 4 otwarte zlecenia i zamknięte na sl

I tak i nie :)

usd/jpy ma to do siebie, ze cena chodzi "wolno". Chociaz tez bede przyblizal sie ku usd/chf albo eur/chf.

: )
Obrazek

Zwa mnie Matriks...

Goofer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Goofer »

chciwy ten rybako :shock: ale i tak gratuluje!

Awatar użytkownika
rybako
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rybako »

E tam chciwy. 5 pipsow dobrym lotem to juz przeciez srednia krajowa.
Obrazek

Zwa mnie Matriks...

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Czy jutro są jakieś dane dla GBP?
Przejrzałem kilka serwisów i tylko na http://www.forexfactory.com/calendar.ph ... 11-8-2&c=2 jest podane, że o 10.30 jest Construction PMI

ODPOWIEDZ