Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
opór na eur/gbp, wejście na wybicie spadkowej świecy na m5,
Dodano po 1 godzinach 12 minutach:
dane z UK... padł SL na B/E,
Dodano po 4 godzinach 22 minutach:
wskoczyłem na S (na edku) po pinbarze na m15, połowę pozycji zamknąłem w stosunku 1:2 względem SL, resztę trzymam z SL na BE, i teraz pytanie jak przesuwać SL?
myślę by przesuwać nad lokalne szczyty na m15 jeśli zacznie się rysować sekwencja LH,LL,LH..., co o tym myślicie?
Dodano po 1 godzinach 12 minutach:
dane z UK... padł SL na B/E,
Dodano po 4 godzinach 22 minutach:
wskoczyłem na S (na edku) po pinbarze na m15, połowę pozycji zamknąłem w stosunku 1:2 względem SL, resztę trzymam z SL na BE, i teraz pytanie jak przesuwać SL?
myślę by przesuwać nad lokalne szczyty na m15 jeśli zacznie się rysować sekwencja LH,LL,LH..., co o tym myślicie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mam pytanko do doświadczonych ,czy dobrze sobie wykreślam S/R . Najpierw wchodzę na H4 i wykreślam ,potem na H1 i gram na na M5 i M15 ,tak też można robić? Jakie macie filtry na wejście na S/R ,prócz LT i Fibo ,ja osobiście czekam na pinbar i daję maksymalny SL 15 ,jeśli taki pinbar wystąpi wchodzę ,co myślicie?
Witam
Mam dwa pytania do użytkowników PA.
1. Jak duża wagę przywiązujecie do sytuacji fundamentalnej?
(osobiście uważam że informacje moga bardzo duzo zmienić negując każda formacje i mam tu na myśli nie tylko dane makro)
2. Jeżeli po kliku\kilkunastu świeczkach cena nadal oscyluje w pomiędzy SL i TP nadal czekacie czy może uznajecie setup za stracony?
Mam dwa pytania do użytkowników PA.
1. Jak duża wagę przywiązujecie do sytuacji fundamentalnej?
(osobiście uważam że informacje moga bardzo duzo zmienić negując każda formacje i mam tu na myśli nie tylko dane makro)
2. Jeżeli po kliku\kilkunastu świeczkach cena nadal oscyluje w pomiędzy SL i TP nadal czekacie czy może uznajecie setup za stracony?
asco, na temat fundów fajnie pisze Nial na swojej stronce. Warto poczytać. http://www.learntotradethemarket.com/fo ... g-the-news
Dodano po 17 godzinach 20 minutach:
Wejście z dzisiaj na Kablu. SL 58 pips, R:R 3:1, w tej chwili w okolicach TP choć ręce swędzą
decyzyjność: pin (akurat w tym układzie świec raczej doji - ale kontekst dobry) + level (z daily i weekly) + fibo 50 + odbicie od emy21. Entry dokładnie w 50% tego "pina"
ktoś to brał ?
Dodano po 17 godzinach 20 minutach:
Wejście z dzisiaj na Kablu. SL 58 pips, R:R 3:1, w tej chwili w okolicach TP choć ręce swędzą

decyzyjność: pin (akurat w tym układzie świec raczej doji - ale kontekst dobry) + level (z daily i weekly) + fibo 50 + odbicie od emy21. Entry dokładnie w 50% tego "pina"
ktoś to brał ?
Brał, brał. Ja już out jako że zadowalam się mniejszym RR 
poziom, taki sobie pin, ale był, ma150 to na D1; dywergencja na H4

poziom, taki sobie pin, ale był, ma150 to na D1; dywergencja na H4
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"
USDCAD panowie, szykuje sie shorcik, wczoraj nie chcialo mi sie czekac na koniec swiecy D1 na EURCAD, setupik fajny na longa, myslalem ze wejde rano jak wstane a tu juz cos o ok. 3 rano by bylo tp
, czekam wiec dzis na tego usdcad do konca dnia, patrzcie bo warto

"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"