Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
dejvido
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dejvido »

Koledzy i kolezanki mam sprawe , moze ktos mi wytlumaczyc jak dziala o co to jest stop loos i trailing stop czy jakos tak

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Stop Loss to poziom, przy którym pozycja zostanie zamknięta automatycznie ze stratą. Czyli ustalasz sobe poziom straty, który akceptujesz i nie musisz pilnować wykresu.
Trailing Stop to taki ruchomy StopLoss. Jak cena idzie w Twoim kierunku to StopLoss też podąża w pewnej odleglości za ceną. Gdy nagle cena zawróci to zamknie pozycję. Może nawet na plusie jeśli StopLoss zdążył sie juz przesunąć na plus.
Solą życia jest kasa.

dejvido
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dejvido »

A zna ktoś może jakiś program do analiz ropy na giełdzie ? Chodzi mi tu głównie o rope WTI

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

dejvido pisze:A zna ktoś może jakiś program do analiz ropy na giełdzie ? Chodzi mi tu głównie o rope WTI
WTI ma bodajże XTB, a tam jest platforma MetaTrader 4. Co prawda brokera nie polecam ale poanalizować sobie można....
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

robs
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robs »

Jaki jest sens puszczać EA na danych historyczny? Przecież publikacje danych makroekonomicznych muszą straszliwe wypaczać wyniki takich testów.
radical material simplification

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

robs pisze:Jaki jest sens puszczać EA na danych historyczny? Przecież publikacje danych makroekonomicznych muszą straszliwe wypaczać wyniki takich testów.
Wszystko zależy od robota którego programujesz. Przecież sam możesz określić rynek w jakim ma grać - jego zmienność, godziny handlu, etc. Nie sądzę żeby wypaczało to w znacznym stopniu wyniki.
fx-forum

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Dlatego ni jest ważny sam wynik zysku przy teście tylko charakterystyka wykresu, to czy wykres równomiernie rośnie. Wtedy wiadomo czy EA będzie zarabiać. A test nie uwzglednia zmian spreadu podczas danych i tylko tutaj widze problem. Ale nie ma to bardzo wielkiego wpływu na cały test. No chyba, że robisz test z kilku dni.
Test ma pokazać, czy założenia robota dadzą zarobić.
Solą życia jest kasa.

existenz
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: existenz »

Witam

gram sobie na AM, dzisiaj na otwarciu mam 2 pipsy spreadu na edku, wczesniej bylo 1, to jakas stala zmiana u tego brokera?

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Wróci do normy. Wielu brokerów zwieksza spready na otwarciu w niedziele, ale później wraca do normy.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mihau »

Po za tym w nocy zawsze są większe spready.

ODPOWIEDZ