PA by HunterPL (czyli dziennik nijakiego tradera :p )

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

HunterPL pisze:
manygridi pisze:hmm dla mnie nie wiele wynika jednak z załącznika, ale może dlatego że nie znam szczegółów startegii,

zagrałeś tylko pod ten pomarańczowy S/R ?
bo jeśli tak to grając na pałę (bez potwierdzenia wejścia) grasz trochę nonszalancko
i jeżeli dodamy do tego "SL było dość na czuja... " to słabo to wygląda
czyli wg ciebie skladanie zlecen oczekujacych zanim uformuje sie pelny obraz jest za ryzykowne? musze to jeszcze przemyslec... aha SL nie byl na czuja byl na poziomie oporu po korekcie pędzącej z poprzednich spadków

jeżeli grasz tylko pod strefę S/R jak w przykładzie to wg mnie to jest za duże ryzyko, jeżeli tam było by coś więcej (np fibo, srednia, lt czy coś i wszystko mniej więcej na tym samym poziomie 10 pips) to OK, akurat tak się składa że tam było ładne zgrupowanie fibo więc prawdopodobieństwo odbicia było większe (dlatego też moje pytanie czy tylko pod S/R grałeś czy widziałeś tam coś wiecej)

mam wrażenie że z Twoje nastawienie jest takie:
masz czas i ochotę =siadasz i grasz- w ten sposób od razu znajdziesz 5 setupów do wejścia ale 4 na 5 będzie do kosza

"nie idzcie tą drogą" :)

tylko ja sam jestem leszcz co rzeźbi na demo więc może się okazać że bredze :roll: :roll:

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

TeXs pisze:Po pierwsze weź kredki i narysuj sobie kilka przykładowych setupów tak abyś wiedział gdzie wejść, gdzie postawić stopa i kiedy uciec.
dzięki Texs tak zrobię... chyba macie racje troche (dużo;p) za bardzo na czuja ide ;p Od dziś szukam setupu któóry Texs narysował + jeszcze pokaże wam jednego i powiecie czy on ma sens ale to za jakiś czas bo musze spadać do roboty;p
TeXs pisze:widzę, że musisz zacząć od początku
musze i ciesze się że mi pomagacie ;D
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

manygridi pisze:jeżeli grasz tylko pod strefę S/R jak w przykładzie to wg mnie to jest za duże ryzyko, jeżeli tam było by coś więcej (np fibo, srednia, lt czy coś i wszystko mniej więcej na tym samym poziomie 10 pips) to OK
Masz racje musze potwierdzaćsygnały. Texs też mi to uzmysłowił. Od dziś wchodzę na setupie który narysował Texs ewentualnie narysuje jeszcze jeden za jakis czas...

Awatar użytkownika
flaszka
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: flaszka »

TeXs pisze:oj Hunter,

Poniżej jeden z moich przykładów, który ja stosuję (setup narysowany przeze mnie, czyli moimi kredkami) i z tego co pamiętam to kolega relax9 (40 zagrań do Miliona) ma identyczny tylko nie czeka na retest.
Texs śledziłam Twój dziennik przez jakiś czas. Na prawdę dobrze Ci idzie... wiesz co robisz.
Czy jest szansa, że podzielisz się innymi pięknymi rysunkami setup'ów w jakie wchodzisz?
Kiedy się cze­goś prag­nie, wte­dy cały wszechświat sprzy­sięga się, byśmy mog­li spełnić nasze marze­nie. ~Paulo Coelho

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Flaszka ale tylko i wyłącznie jeśli się ze mną umówisz, (kapitalny awatar mam nadzieje, że faktycznie tak wyglądasz) :D

Wszystkie setupy masz w dzienniku "szkoła skalpingu" ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

TeXs pisze: (ale przede mną najciekawszy etap, walka z samym sobą)
A łeb o tej walki napier.....a, jak nie wiem co ,ale warto :wink:

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

HunterPL pisze:
paweldobkowski pisze: Giełda
ehmmm... ztego co wiem to FOREX ma niewiele wspólnego z giełdą;p
:shock:

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

HunterPL co sie dzieje? Grasz jeszcze?
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

tak... ale od pewnego czasu robie na ponad etat bo brakuje ludzi umnie w robocie. W zlym momencie zalozylem ten dziennik... jak akurat nie mam na sil... bo wracam wymęczony... reaktywuje dziennik jak wreszcie bedeial troch odechu...

rzy okazji wklejamna co ostatnio polwalem... ale lekko przebilo LT i spanikowalem... ardzo zaluje wiele pipsów uciekło ale jeszcze będzie okazja nie ma o sie spinać :D

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

wejście z dziś... pokazuje jakim słabym traderem jestem... wejscie ok dość precyzyjne odrazu po utworzeniu pinbara... cien swiecy co prawda przekroczyl DT ale i tak weszlem... myslicie ze to bylo zbyt ryzykowne? wyjscie do niczego... spanikowalem juz po paru minutach i podblizylem TP o wiele blizej... pozniej okazalo sie ze spokojnie dotarlo by do poczatkowego TP...

ODPOWIEDZ