czyli wg ciebie skladanie zlecen oczekujacych zanim uformuje sie pelny obraz jest za ryzykowne? musze to jeszcze przemyslec... aha SL nie byl na czuja byl na poziomie oporu po korekcie pędzącej z poprzednich spadkówHunterPL pisze:manygridi pisze:hmm dla mnie nie wiele wynika jednak z załącznika, ale może dlatego że nie znam szczegółów startegii,
zagrałeś tylko pod ten pomarańczowy S/R ?
bo jeśli tak to grając na pałę (bez potwierdzenia wejścia) grasz trochę nonszalancko
i jeżeli dodamy do tego "SL było dość na czuja... " to słabo to wygląda
jeżeli grasz tylko pod strefę S/R jak w przykładzie to wg mnie to jest za duże ryzyko, jeżeli tam było by coś więcej (np fibo, srednia, lt czy coś i wszystko mniej więcej na tym samym poziomie 10 pips) to OK, akurat tak się składa że tam było ładne zgrupowanie fibo więc prawdopodobieństwo odbicia było większe (dlatego też moje pytanie czy tylko pod S/R grałeś czy widziałeś tam coś wiecej)
mam wrażenie że z Twoje nastawienie jest takie:
masz czas i ochotę =siadasz i grasz- w ten sposób od razu znajdziesz 5 setupów do wejścia ale 4 na 5 będzie do kosza
"nie idzcie tą drogą"
tylko ja sam jestem leszcz co rzeźbi na demo więc może się okazać że bredze![]()