Zakładam ten dziennik nie żeby się chwalić wspaniałymi tranzakcjami albo udowodnić jaki ten forex jest nie do przewidzenia. Pragne podzelić się z wami swoimi tranzakcjami w celu lepszego zrozumienia Price Action, poprawienia swoich umiejętności. Zdaje sobie sprawe, że moje roczne dośw w tradingu to za mało żeby osiągać regularne zyski na tym rynku. Wydaje mi się, że w pełni wkroczyłem w etap świadomej niekompetencji. Dlatego będę sie starał umieszczać tutaj KAŻDĄ swoją tranzakcje, a KAŻDE słowa konstruktywnej krytyki są mile widziane.
A teraz co nieco o taktyce:
Staram się używać PA, jedynie podpieram się średnimi kroczącymi ( na które zresztą coraz rzadziej patrze).Postaram się grać tylko zgodnie z trendem. TFy na ktorym szukam wejścia mieszczą sie w przedziale: h1-d1. Czasami podpieram się niższymi aby dopracować pozycje. Będe używał zlecen oczekujących dość częśto ponieważ dużo pracuje (i czasami śpię;p) Mam pewne dokładniejsze zasady wchodzenia w pozycje na myśli, ale nie zdradze ich narazie póki ich dobrze nie przetesuje.
CEL:
Przedwszytkim NAUKA i zdobywanie DOŚWIADCZENIA....
Wreszcie jakiś miesiąc od dawna na plus...
CEL DŁUGOTERMINOWY:
3 miesiące po żąd...
wtedy odrazu przechodzę na REAL...
Życzę sobie i wam wiele pipsów