AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Wiecie może jak bardzo Alior Bank rozszerza spread w czasie danych makro? Np. Jaka różnica była dzisiaj o 14.30 podczas danych z USA na kablu?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Wiecie może jak bardzo Alior Bank rozszerza spread w czasie danych makro? Np. Jaka różnica była dzisiaj o 14.30 podczas danych z USA na kablu?
Alior nie ma żadnej możliwości rozszerzać spredu,to jest ECN ,o wysokości spredu decyduje rynek,Alior jest tylko pośrednikiem bez możliwości ingerowania w nasze zlecenia...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

a jesteś w stanie podpowiedzieć gdzie szukać takich informacji o spreadzie rynkowym?

Kris1109
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kris1109 »

Witam.
Może ktoś podać formułę do Pro Tradera, żeby stworzyć kolumnę która na bieżąco pokazuje ile pipsów zmieniła się dana pozycja? Niby prosta matematyka ale jakoś nie wychodzi mi. Thx
Pozdrawiam Krzysztof
"Per Aspera Ad Astra"

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

Kris1109 pisze:Witam.
Może ktoś podać formułę do Pro Tradera, żeby stworzyć kolumnę która na bieżąco pokazuje ile pipsów zmieniła się dana pozycja? Niby prosta matematyka ale jakoś nie wychodzi mi. Thx
Pozdrawiam Krzysztof
( table.CurPrice - table.Basis ) * 10000

Nazywasz kolumnę po swojemu (np. "Z/S (pips)", precyzję ustawiasz na 1 i masz wynik w "dużych" pipsach z jednym miejscem po przecinku :)
Dodatkowo zmiana kolorów na "By sign" i masz zielone/czerwone zależnie od dodatniej/ujemnej wartości. Niestety nie wiem jak zrobić, że brał jeszcze pod uwagę kierunek otwartej pozycji (czyli jeśli jest krótka, to MINUSOWY wynik jest pozytywny, więc powinien być ZIELONY).

Serdeczie pozdrawiam,
Maciej Buchta.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Kris1109
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kris1109 »

Dzięki wielkie. :564:

buchcik pisze:Niestety nie wiem jak zrobić, że brał jeszcze pod uwagę kierunek otwartej pozycji (czyli jeśli jest krótka, to MINUSOWY wynik jest pozytywny, więc powinien być ZIELONY)
Mogę się mylić ale w ustawieniach formuły tego nie da się zrobić. Możesz iść na skróty i przed tą formułą którą podałeś postaw minus. Na shortach bedziesz miał tak jak powinno być. Tylko na eLkach bedzie pokazywać na odwrót.

Pozdrawiam Krzysztof
"Per Aspera Ad Astra"

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

Kris1109 pisze:
buchcik pisze:Niestety nie wiem jak zrobić, że brał jeszcze pod uwagę kierunek otwartej pozycji (czyli jeśli jest krótka, to MINUSOWY wynik jest pozytywny, więc powinien być ZIELONY)
Mogę się mylić ale w ustawieniach formuły tego nie da się zrobić. Możesz iść na skróty i przed tą formułą którą podałeś postaw minus. Na shortach bedziesz miał tak jak powinno być. Tylko na eLkach bedzie pokazywać na odwrót.
Tak, tylko po co z jednego złego zmieniać na drugie złe ? ;)
Po prostu trzeba pamiętać, że przy eSkach czerwone jest właściwe, a na eLkach zielone :D

Dodano po 12 godzinach 39 minutach:
Kris1109 pisze:
Dzięki wielkie. :564:
To do kompletu dorzucam "faktyczny Z/S" czyli po odjęciu dwóch prowizji i dodaniu swapa. Precyzję ustawiasz na 2, value postfix " PLN", zmiana kolorów "by sign" i najlepiej pokaż sumę "true" :)
Dzięki temu wiesz w którym momencie kończysz zarabiać na brokera a zaczynasz na siebie ;)
Przy takim ustawieniu kolorki działają prawidłowo, więc gdy świeci się na zielono, to jesteś na plusie.

table.ProfitUsd - 2* table.Commissions + table.Swaps
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

tomekwis pisze:MaRCHeW napisał:
Witam.

Tak jak napisał Kubek sprawa jest dziwna. Jednak za wykresem kryją sie realne transakcyjne kwotowania i ta transakcja została zawarta z jedym z banków. Także nie ma mowy o bad ticku, ponieważ w Alior Traderze one nie występują.
Jeden z dużych graczy zakwotował wyżej niż inni i tyle.
Płynność była niska, ruch bardzo szybki, to stopy poszły po pierwszej cenie, która niestety nie była za dobra dla Ciebie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

jeden z duzych graczy zakowtował wyzej/nizej niz inni takze na innych parach powiazanych z chf? tak jak jpy czy aud?
bez sensu

Jeden z waszych konsultantow polecil mi złozenie oficjalnej reklamacji przez system bankowowsci internetowej, zobaczymy co z tego wyjdzie.
dzieki za szybkie odpowiedzi i szczera mam nadzieje probe rozwiazania problemu
Witam,

Chciałbym wrócić do sytuacji, która dotknęła użytkownika tomekwis.

W dniu dzisiejszym otrzymaliśmy potwierdzenie z banku, z którym wspomniana transakcja została zawarta o zmianie warunków transakcji na nie odbiegające od cen rynkowych w chwili poprzedzającej wystąpienie tej "anomalii".
Wszelkie zasadne skargi i reklamacje zgłoszone do Biuro Maklerskiego zostaną w miarę możliwości jak najszybciej rozpatrzone.

W imieniu Alior Banku mogę powiedzieć, iż każdą tego typu odbiegającą od warunków rynkowych transakcję sprawdzamy oraz staramy się wyjaśnić z naszymi LP. Jak widać może to odnieść pozytywny efekt.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

Yo!
Polski ECN - nie wierzyłem ale oto ujrzałem.
Tone spamu jest w tym wątku ale można coś wartościowego wychwycić.
Aliorowi dałem równe 3 miechy zanim otwarłem sobie rachunek real, żeby przekonać się jak im to wszystko chodzi. Na razie za wcześnie na większe konkluzje, ale powoli można się wymieniać uwagami co do działania platformy.

Ja wiem że ludzie mają dylematy typu czemu nie ma takich a nie innych farbek do wykresów, lub czemu nie ma microlotów, ja jak coś napisze to będzie bezpośrednio dotyczyło tego jak się u Aliora gra, ponad tych 1000 klientów mają dobrze by było jakby ktoś na jakiś czas skrobnął jak mu się żyje.

No to na dzień dobry jak temat świeży o co chodzi z dziwnymi kwotowaniami - dwa kwiatki z dzisiaj: spread przez dwie minuty na łagodnie bujającym się rynku 150 pipsów na gbp/chf i gbp/aud. (na screenach ładnie widać). Dzwoniłem na infolinie Pan powiedział , że nie wie o co chodzi ale się dowie i przedzwoni. Dobrze by było jakby ktoś tez z przedstawicieli którzy tutaj siedzą też się ustosunkowali.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ