Nie ma już takiej możliwości.....ziomekz pisze:dobry artykuł, widać że IRS dobiera się coraz bardziej do obywateli USA, miejmy nadzieje że inne kraje nie pójdą w ich ślady Rolling Eyes
Cytat:
Zagraniczne raje podatkowe stały się w ostatnich latach przedmiotem zmasowanego ataku, bo po kryzysie finansowym cierpiące na niedobór gotówki rządy szukają nowych źródeł dochodów. Zmusiło to takie kraje jak Szwajcaria do zadeklarowania bliższej współpracy w sferze zwalczania przestępstw podatkowych.
Z raportu Boston Consulting Group wynika, że zamożni Amerykanie wycofali od 2006 roku większość swoich pieniędzy z prywatnych banków szwajcarskich
i to ich boli najbardziej... ludzie uciekają z kapitałem, a "cierpiące na niedobór gotówki rządy szukają nowych źródeł dochodów" i kółko się zamyka. Gra kto kogo przechytrzy. Wink

Zwróć uwagę co napisałem wcześniej.....
Spragniony napisał:
zz napisał:
jak te Państwa // normalne//.. proponują Wam rozwiązania anty debilne..?
jakie to państwa? chętnie się do nich wyprowadzę.
Raj podatkowy nazwany też oazą podatkową to obszar takiego państwa, na którym istniejący system prawny umożliwia zagranicznym podmiotom redukcję obciążeń podatkowych w ich kraju macierzystym.
Dla mnie świetnym przykładem jest Premier Singapuru który bez ogródek obywatelom Niemiec,USA i innych państw gdzie nawiedzeni bolszewicy wprowadzają podatki bez umiaru,zaproponował super rozwiązania do tego stopnia że że zobowiązał ich BC że jeżeli inwestorzy będą mieć problem na świecie to BC Singapuru ma kupić na swoje konto i umożl;iwić odkup w Singapurze,jest to rewolucyjne i dalekowzroczne rozwiązanie.
Generalnie uważam że wszystkie te Państwa które znoszą podatki od kapitału // od FX w szczególności
No. Szwajcaria,Malta,Cypr,Księstwo Liechtenstein, Księstwo Andory, wyspa Jersey, Kajmany, Bermudy, Gibraltar, Dominikana, Grenada, Hongkong, Księstwo Monako, Montserrat, Republika Nauru, Saint Vincent i Grenadyny, , Wyspy Dziewicze Stanów Zjednoczonych, Republika Vanuatu.
Z tego co pamiętam jest chyba ok. 40 Państw. ........

Pozdrawiam.