AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

moglibyście wkleić skreena z tą szpilą ?

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

Witam

Chciałbym zapytać jak idą prace związane z możliwością odpalania strategii ? Temat ucichł a wielu z nas cierpliwie czeka na to rozwiązanie.

Wiemy że microlotów nie ma chociaż przyznam ( nie wiem mogę się mylić) ze 90% graczy była by za ich wprowadzeniem - co wy na to ? Jeśli Alior Bank słucha potrzeb klienta może przemyśli jeszcze raz możliwość ich wprowadzenia ?

Dodano po 16 minutach:

Na stronie http://www.aliorbank.pl/pl/o_banku/pytania_i_odpowiedzi czytam:

Czym różni się Alior Bank od innych banków?

1. Alior Bank oferuje swoim Klientom w standardzie te produkty i usługi, które do tej pory dostępne były jedynie dla nielicznych, najbogatszych Klientów.

Przy strategii odpalającej dziennie od kilku do kilkudziesięciu pozycji 0,1 lota i sa na poziomie 90 % mamy sprzeczność.

Nie wiem to tylko moje skromne zdanie ogólnie jestem zadowolony :)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
tarfue pisze:Chciałbym zapytać jak idą prace związane z możliwością odpalania strategii ? Temat ucichł a wielu z nas cierpliwie czeka na to rozwiązanie.
Jak będzie możliwość uruchomienia automatycznych strategii w Alior Traderze to na pewno informacja taka zostanie zamieszczona na forum.
tarfue pisze:Wiemy że microlotów nie ma chociaż przyznam ( nie wiem mogę się mylić) ze 90% graczy była by za ich wprowadzeniem - co wy na to ? Jeśli Alior Bank słucha potrzeb klienta może przemyśli jeszcze raz możliwość ich wprowadzenia ?
Nie odbierz tego co napiszę źle, ale Alior Trader to ECN. Tutaj liczą się obroty.
Jeżeli ktoś chce sobie pograć na micro lotach to do tego celu w zupełności wystarczy broker typu MM.
Alior Trader daje możliwość tradowania od 0.1 lota. Jak na ECN to i tak jest niska wartość. Przykładowo Currenex daje możliwość tradowania dopiero od 0.4 lota.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 5 minutach:

Witam.
tarfue pisze:Na stronie http://www.aliorbank.pl/pl/o_banku/pytania_i_odpowiedzi czytam:

Czym różni się Alior Bank od innych banków?

1. Alior Bank oferuje swoim Klientom w standardzie te produkty i usługi, które do tej pory dostępne były jedynie dla nielicznych, najbogatszych Klientów.

Przy strategii odpalającej dziennie od kilku do kilkudziesięciu pozycji 0,1 lota i sa na poziomie 90 % mamy sprzeczność.

Nie wiem to tylko moje skromne zdanie ogólnie jestem zadowolony :)
Ale o jaką sprzeczność chodzi, bo nie rozumiem konkluzji?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

1) Nie obchodzą mnie inni i co dają a czego nie dają - interesuje mnie Alior Bank
2) Co do obrotów to przesuń sobie zera 0,01 lota * 100 > 0,1 Chyba że chcesz mi powiedzieć ze uklepiesz więcej ręcznie po parę lotów dziennie niż robot grając 0,01 lota 24h może pierwszy tydzień ale 3 – 4 chyba musiał byś jeszcze "nogami klepać" żeby wiekszy obrót wygenerować :)
3) Bo sprawy polskiego myślenia typu zarabiasz 4 to się ciesz bo to i tak jest dobrze INNI ( Currenex ) maja tylko 1 chyba się w tym kraju nie zmieni. Co mnie obchodzą inni ? Czemu by nie miało byc ECN z mozliwościa gry 0,01 lota ?
:)
Ja nie odbieram źle i ty też nie odbieraj pozdrawiam

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
tarfue pisze:1) Nie obchodzą mnie inni i co dają a czego nie dają - interesuje mnie Alior Bank
Mnie też, dlatego też swego czasu odradzałem wprowadzenie micro lotów :)
tarfue pisze:2) Co do obrotów to przesuń sobie zera 0,01 lota * 100 > 0,1 Chyba że chcesz mi powiedzieć ze uklepiesz więcej ręcznie po parę lotów dziennie niż robot grając 0,01 lota 24h może pierwszy tydzień ale 3 – 4 chyba musiał byś jeszcze "nogami klepać" żeby wiekszy obrót wygenerować :)
0,01 * 100 = 1 lot. To ma być dużo?

A teraz wyboraź sobie, że jesteś inwestorem grającym między 50-100 lot i składasz zlecenie, które stoi w kolejce, bo jakieś dzieciaki uruchomiły sobie 100 robotów, które składają zlecenia po 0.01 lota.
Wybacz ale dla Aliora ważniejszy jest klient, który robi im obrót, a nie klient, który zapycha serwery zleceniami na 0.01 lota.
tarfue pisze:Czemu by nie miało byc ECN z mozliwościa gry 0,01 lota ?
Z prostego powodu - Bo to by się poprostu nie opłacało.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Znaczy co innym się opłaca a Aliorowi nie innym się nie zapycha ?

Kiedyś czytałem ze procesor w takim serwerze może mieć nawet dwa rdzenie ?
a jak jest jedno rdzeniowy to i dwa się stawia ?

Nie znam inwestorów składających zlecenia w przedziale 50 a 100 lotów
wiem natomiast o botach które składają silnie z n do n lotów i potem koledzy
analizuja szpile na chf no bo co to za anomalia oszustwo jak to tak można ?

koncze temat zdaniem że fajnie by jak by procek miał dwa rdzenie jeden dla dzieci
jeden dla poważnych inwestorów składających po 50 100 lot

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

tarfue pisze:Znaczy co innym się opłaca a Aliorowi nie innym się nie zapycha ?
alior nie zarabia na stracie klienta tylko na prowizji a z mikrolotow to taka prowizja ze by im na koszty serwera nie starczylo :D
tarfue pisze:Kiedyś czytałem ze procesor w takim serwerze może mieć nawet dwa rdzenie ?
a jak jest jedno rdzeniowy to i dwa się stawia ?
przeciez tu nie chodzi o procesor , ale skoro tak sadzisz to chyba masz bardzo znikome pojecie o it
tarfue pisze:o botach które składają silnie z n do n lotów i potem koledzy
analizuja szpile na chf no bo co to za anomalia oszustwo jak to tak można ?
i co to te boty ta szpile zrobily :D :?:
koncze temat zdaniem że fajnie by jak by procek miał dwa rdzenie jeden dla dzieci
jeden dla poważnych inwestorów składających po 50 100 lot
moze miec i 20 rdzeni co to da?

Awatar użytkownika
bud fox
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bud fox »

Witajcie.

Mam pytanie odnośnie platformy Alior Trader.

Wyczytałem że koszt transakcji w pierwszych dwóch miesiącach to spread 0,5 punktu, oraz 1 punkt za otwarcie i jeden za zamknięcie transakcji.

Jakie są koszta w dalszym okresie tradingu?

W internecie znalazłem tylko informacje że koszt tranakcji to spread + 0,0075% wartości transakcji.

Jak rozumieć to 0,0075%? Czy to wartość od mojego zarobku czy od depozytu który jest wymagany do otwarcia danej pozycji? Czy to tylko jedna opłata czy mnoży się ją razy dwa (otwarcie i zamknięcie pozycji)?
Życzę wszystkim wolności i sukcesów!

mario80r
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario80r »

takie pytanko.jest niedziela godz 21:30. teraz sobie siedzę żeby sobie przeanalizować wykresy i co widzę że na GO4X rynek już pracuje i poszedł w górę 40 pipsy a na alior stoi?? czym to jest podyktowane??

Dodano po 13 minutach:
bud fox pisze:
Wyczytałem że koszt transakcji w pierwszych dwóch miesiącach to spread 0,5 punktu, oraz 1 punkt za otwarcie i jeden za zamknięcie transakcji.

Jakie są koszta w dalszym okresie tradingu?

W internecie znalazłem tylko informacje że koszt tranakcji to spread + 0,0075% wartości transakcji.

Jak rozumieć to 0,0075%? Czy to wartość od mojego zarobku czy od depozytu który jest wymagany do otwarcia danej pozycji? Czy to tylko jedna opłata czy mnoży się ją razy dwa (otwarcie i zamknięcie pozycji)?
chyba coś źle zrozumiałeś:
na stronie jest napisane
"spread już od 0 pipsów"

0,0075% kosztów transakcji (bez względu czy zarobisz czy stracisz) przy kupnie i sprzedaży (czyli 2 razy jest pobierana opłata) plus ewentualny spread jeśli wystąpi.

a przez pierwsze 2 miesiące od podpisania umowy a nie od wpłaty kasy czy też rozpoczęcia grania masz 50 centów za każde 10000 dolarów transakcji.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

hehe Ty a na Demo im wystarcza i nie biedują :) dziwne nie ? hehehhe jasne ze nie chodzi o rdzenie no i szpili tez przecież nie robi bot robiacy 30 % tygodniowo.chodzacy na laptopie pana kowalskiego.

ODPOWIEDZ