AliorTrader - ECN.
Witam
Chciałbym zapytać jak idą prace związane z możliwością odpalania strategii ? Temat ucichł a wielu z nas cierpliwie czeka na to rozwiązanie.
Wiemy że microlotów nie ma chociaż przyznam ( nie wiem mogę się mylić) ze 90% graczy była by za ich wprowadzeniem - co wy na to ? Jeśli Alior Bank słucha potrzeb klienta może przemyśli jeszcze raz możliwość ich wprowadzenia ?
Dodano po 16 minutach:
Na stronie http://www.aliorbank.pl/pl/o_banku/pytania_i_odpowiedzi czytam:
Czym różni się Alior Bank od innych banków?
1. Alior Bank oferuje swoim Klientom w standardzie te produkty i usługi, które do tej pory dostępne były jedynie dla nielicznych, najbogatszych Klientów.
Przy strategii odpalającej dziennie od kilku do kilkudziesięciu pozycji 0,1 lota i sa na poziomie 90 % mamy sprzeczność.
Nie wiem to tylko moje skromne zdanie ogólnie jestem zadowolony
Chciałbym zapytać jak idą prace związane z możliwością odpalania strategii ? Temat ucichł a wielu z nas cierpliwie czeka na to rozwiązanie.
Wiemy że microlotów nie ma chociaż przyznam ( nie wiem mogę się mylić) ze 90% graczy była by za ich wprowadzeniem - co wy na to ? Jeśli Alior Bank słucha potrzeb klienta może przemyśli jeszcze raz możliwość ich wprowadzenia ?
Dodano po 16 minutach:
Na stronie http://www.aliorbank.pl/pl/o_banku/pytania_i_odpowiedzi czytam:
1. Alior Bank oferuje swoim Klientom w standardzie te produkty i usługi, które do tej pory dostępne były jedynie dla nielicznych, najbogatszych Klientów.
Przy strategii odpalającej dziennie od kilku do kilkudziesięciu pozycji 0,1 lota i sa na poziomie 90 % mamy sprzeczność.

Witam.
Jeżeli ktoś chce sobie pograć na micro lotach to do tego celu w zupełności wystarczy broker typu MM.
Alior Trader daje możliwość tradowania od 0.1 lota. Jak na ECN to i tak jest niska wartość. Przykładowo Currenex daje możliwość tradowania dopiero od 0.4 lota.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 5 minutach:
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Jak będzie możliwość uruchomienia automatycznych strategii w Alior Traderze to na pewno informacja taka zostanie zamieszczona na forum.tarfue pisze:Chciałbym zapytać jak idą prace związane z możliwością odpalania strategii ? Temat ucichł a wielu z nas cierpliwie czeka na to rozwiązanie.
Nie odbierz tego co napiszę źle, ale Alior Trader to ECN. Tutaj liczą się obroty.tarfue pisze:Wiemy że microlotów nie ma chociaż przyznam ( nie wiem mogę się mylić) ze 90% graczy była by za ich wprowadzeniem - co wy na to ? Jeśli Alior Bank słucha potrzeb klienta może przemyśli jeszcze raz możliwość ich wprowadzenia ?
Jeżeli ktoś chce sobie pograć na micro lotach to do tego celu w zupełności wystarczy broker typu MM.
Alior Trader daje możliwość tradowania od 0.1 lota. Jak na ECN to i tak jest niska wartość. Przykładowo Currenex daje możliwość tradowania dopiero od 0.4 lota.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 5 minutach:
Witam.
Ale o jaką sprzeczność chodzi, bo nie rozumiem konkluzji?tarfue pisze:Na stronie http://www.aliorbank.pl/pl/o_banku/pytania_i_odpowiedzi czytam:
Pozdrawiam
Karol Marchewka
1) Nie obchodzą mnie inni i co dają a czego nie dają - interesuje mnie Alior Bank
2) Co do obrotów to przesuń sobie zera 0,01 lota * 100 > 0,1 Chyba że chcesz mi powiedzieć ze uklepiesz więcej ręcznie po parę lotów dziennie niż robot grając 0,01 lota 24h może pierwszy tydzień ale 3 – 4 chyba musiał byś jeszcze "nogami klepać" żeby wiekszy obrót wygenerować
3) Bo sprawy polskiego myślenia typu zarabiasz 4 to się ciesz bo to i tak jest dobrze INNI ( Currenex ) maja tylko 1 chyba się w tym kraju nie zmieni. Co mnie obchodzą inni ? Czemu by nie miało byc ECN z mozliwościa gry 0,01 lota ?
Ja nie odbieram źle i ty też nie odbieraj pozdrawiam
2) Co do obrotów to przesuń sobie zera 0,01 lota * 100 > 0,1 Chyba że chcesz mi powiedzieć ze uklepiesz więcej ręcznie po parę lotów dziennie niż robot grając 0,01 lota 24h może pierwszy tydzień ale 3 – 4 chyba musiał byś jeszcze "nogami klepać" żeby wiekszy obrót wygenerować

3) Bo sprawy polskiego myślenia typu zarabiasz 4 to się ciesz bo to i tak jest dobrze INNI ( Currenex ) maja tylko 1 chyba się w tym kraju nie zmieni. Co mnie obchodzą inni ? Czemu by nie miało byc ECN z mozliwościa gry 0,01 lota ?

Ja nie odbieram źle i ty też nie odbieraj pozdrawiam
Witam.

A teraz wyboraź sobie, że jesteś inwestorem grającym między 50-100 lot i składasz zlecenie, które stoi w kolejce, bo jakieś dzieciaki uruchomiły sobie 100 robotów, które składają zlecenia po 0.01 lota.
Wybacz ale dla Aliora ważniejszy jest klient, który robi im obrót, a nie klient, który zapycha serwery zleceniami na 0.01 lota.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Mnie też, dlatego też swego czasu odradzałem wprowadzenie micro lotówtarfue pisze:1) Nie obchodzą mnie inni i co dają a czego nie dają - interesuje mnie Alior Bank

0,01 * 100 = 1 lot. To ma być dużo?tarfue pisze:2) Co do obrotów to przesuń sobie zera 0,01 lota * 100 > 0,1 Chyba że chcesz mi powiedzieć ze uklepiesz więcej ręcznie po parę lotów dziennie niż robot grając 0,01 lota 24h może pierwszy tydzień ale 3 – 4 chyba musiał byś jeszcze "nogami klepać" żeby wiekszy obrót wygenerować
A teraz wyboraź sobie, że jesteś inwestorem grającym między 50-100 lot i składasz zlecenie, które stoi w kolejce, bo jakieś dzieciaki uruchomiły sobie 100 robotów, które składają zlecenia po 0.01 lota.
Wybacz ale dla Aliora ważniejszy jest klient, który robi im obrót, a nie klient, który zapycha serwery zleceniami na 0.01 lota.
Z prostego powodu - Bo to by się poprostu nie opłacało.tarfue pisze:Czemu by nie miało byc ECN z mozliwościa gry 0,01 lota ?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Znaczy co innym się opłaca a Aliorowi nie innym się nie zapycha ?
Kiedyś czytałem ze procesor w takim serwerze może mieć nawet dwa rdzenie ?
a jak jest jedno rdzeniowy to i dwa się stawia ?
Nie znam inwestorów składających zlecenia w przedziale 50 a 100 lotów
wiem natomiast o botach które składają silnie z n do n lotów i potem koledzy
analizuja szpile na chf no bo co to za anomalia oszustwo jak to tak można ?
koncze temat zdaniem że fajnie by jak by procek miał dwa rdzenie jeden dla dzieci
jeden dla poważnych inwestorów składających po 50 100 lot
Kiedyś czytałem ze procesor w takim serwerze może mieć nawet dwa rdzenie ?
Nie znam inwestorów składających zlecenia w przedziale 50 a 100 lotów
wiem natomiast o botach które składają silnie z n do n lotów i potem koledzy
koncze temat zdaniem że fajnie by jak by procek miał dwa rdzenie jeden dla dzieci
alior nie zarabia na stracie klienta tylko na prowizji a z mikrolotow to taka prowizja ze by im na koszty serwera nie starczylotarfue pisze:Znaczy co innym się opłaca a Aliorowi nie innym się nie zapycha ?

przeciez tu nie chodzi o procesor , ale skoro tak sadzisz to chyba masz bardzo znikome pojecie o ittarfue pisze:Kiedyś czytałem ze procesor w takim serwerze może mieć nawet dwa rdzenie ?
i co to te boty ta szpile zrobilytarfue pisze:o botach które składają silnie z n do n lotów i potem koledzy

moze miec i 20 rdzeni co to da?koncze temat zdaniem że fajnie by jak by procek miał dwa rdzenie jeden dla dzieci
Witajcie.
Mam pytanie odnośnie platformy Alior Trader.
Wyczytałem że koszt transakcji w pierwszych dwóch miesiącach to spread 0,5 punktu, oraz 1 punkt za otwarcie i jeden za zamknięcie transakcji.
Jakie są koszta w dalszym okresie tradingu?
W internecie znalazłem tylko informacje że koszt tranakcji to spread + 0,0075% wartości transakcji.
Jak rozumieć to 0,0075%? Czy to wartość od mojego zarobku czy od depozytu który jest wymagany do otwarcia danej pozycji? Czy to tylko jedna opłata czy mnoży się ją razy dwa (otwarcie i zamknięcie pozycji)?
Mam pytanie odnośnie platformy Alior Trader.
Wyczytałem że koszt transakcji w pierwszych dwóch miesiącach to spread 0,5 punktu, oraz 1 punkt za otwarcie i jeden za zamknięcie transakcji.
W internecie znalazłem tylko informacje że koszt tranakcji to spread + 0,0075% wartości transakcji.
Jak rozumieć to 0,0075%? Czy to wartość od mojego zarobku czy od depozytu który jest wymagany do otwarcia danej pozycji? Czy to tylko jedna opłata czy mnoży się ją razy dwa (otwarcie i zamknięcie pozycji)?
Życzę wszystkim wolności i sukcesów!
takie pytanko.jest niedziela godz 21:30. teraz sobie siedzę żeby sobie przeanalizować wykresy i co widzę że na GO4X rynek już pracuje i poszedł w górę 40 pipsy a na alior stoi?? czym to jest podyktowane??
Dodano po 13 minutach:
na stronie jest napisane
"spread już od 0 pipsów"
0,0075% kosztów transakcji (bez względu czy zarobisz czy stracisz) przy kupnie i sprzedaży (czyli 2 razy jest pobierana opłata) plus ewentualny spread jeśli wystąpi.
a przez pierwsze 2 miesiące od podpisania umowy a nie od wpłaty kasy czy też rozpoczęcia grania masz 50 centów za każde 10000 dolarów transakcji.
pozdrawiam
Dodano po 13 minutach:
chyba coś źle zrozumiałeś:bud fox pisze:
na stronie jest napisane
"spread już od 0 pipsów"
0,0075% kosztów transakcji (bez względu czy zarobisz czy stracisz) przy kupnie i sprzedaży (czyli 2 razy jest pobierana opłata) plus ewentualny spread jeśli wystąpi.
a przez pierwsze 2 miesiące od podpisania umowy a nie od wpłaty kasy czy też rozpoczęcia grania masz 50 centów za każde 10000 dolarów transakcji.
pozdrawiam