AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex »

MaRCHeW pisze:Witam.
forex pisze: Patrzylem na Dukasie i tam tez jest szpila, ale maks wyniosl: BID 1.35027/1.35031 ASK. Wyglada na to, ze zawarles transakcje po jakims abstrakcyjnym kursie.

Koniecznie napisz nam jakie beda dalsze losy Twojej reklamacji.
A jakie mogą być? Przecież zawarł transakcję po kursie rynkowym, a Alior Trader to ECN.
To jest rynek OTC, także kursy szczególnie przy takich ruchach mogą się różnić.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Oczywiscie, ze to rynek OTC i kilkupipsowe roznice w kwotowaniach miedzy roznymi brokerami sa czyms normalnym, ale kilkadziesiat pipsow nie powinno juz miec miejsca. Domyslam sie, ze problem lezy w dostawcach plynnosci.

tomekwis
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomekwis »

MaRCHeW pisze:Witam.

Tak jak napisał Kubek sprawa jest dziwna. Jednak za wykresem kryją sie realne transakcyjne kwotowania i ta transakcja została zawarta z jedym z banków. Także nie ma mowy o bad ticku, ponieważ w Alior Traderze one nie występują.
Jeden z dużych graczy zakwotował wyżej niż inni i tyle.
Płynność była niska, ruch bardzo szybki, to stopy poszły po pierwszej cenie, która niestety nie była za dobra dla Ciebie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
jeden z duzych graczy zakowtował wyzej/nizej niz inni takze na innych parach powiazanych z chf? tak jak jpy czy aud?
bez sensu

Jeden z waszych konsultantow polecil mi złozenie oficjalnej reklamacji przez system bankowowsci internetowej, zobaczymy co z tego wyjdzie.
dzieki za szybkie odpowiedzi i szczera mam nadzieje probe rozwiazania problemu

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

U mnie (inny broka) też jest ta szpila. Max na 1,35114. Szpila jest też na usd/chf, aud/chf i pewnie innych parach z frankiem. Ktoś musiał gdzieś poważniej ruszyć, arbitraż pewnie zrobił swoje, ruszyły SL i stąd ten ruch...

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Serdecznie współczuję Koledze,to jest tragedia.
Temat rynku walutowego jest trudny,wielokrotnie pisałem że są Banki co żyją z obalania stop lass.
Kolega niestety nie czytał moich postów w tym temacie, 77 strona tego watku gdzie przewidziałem taką sytuację...

zz pisze:Dariusz Wiśniewski napisał:
zz napisał:
2- Czy na platformie jest // można stosować hedging ?.

Co rozumiemy przez Hedging ?

Najkrócej np. jestem pewny swoich analiz zajmuję pozycję z trendem lecz boję się ataku dużych instytucji finansowych np. między 22 a 1 w nocy i na ten czas chciałem te pozycje pokryć tz złożyć .zlecenia typu hedge .Jest to możliwe ??.
Dużo na forum jest tylko trzeba czytać.
Między 22- a 1 w nocy nie ma płynności i banki nie pracują // intensywnie.../// jest to najlepszy czas na atak,co nastąpiło.
Jeszcze raz moim zdaniem jeżeli przetrzymujemy pozycje na noc i jesteśmy pewni swoich analiz trzeba hegować pozycję...

Pozdrawiam i życzę pozytywnego załatwienia sprawy,

Dodano po 9 minutach:
tomekwis pisze:jeden z duzych graczy zakowtował wyzej/nizej niz inni takze na innych parach powiazanych z chf? tak jak jpy czy aud?
bez sensu
Jest w tym sens,wystarczy że nocny diler w jakimś banku naświecie zobaczył że uderzy tylko w tą parę i ruszy rynkiem o tyle.. i tyle..,a na innych się to nie da zrobić i gotowe.
Jeżeli miałbym tak duże kapitały to sam bym to robił.Praktycznie w takiej sytuacji zysk bez ryzyka....
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex »

zz pisze:Serdecznie współczuję Koledze,to jest tragedia.
Temat rynku walutowego jest trudny,wielokrotnie pisałem że są Banki co żyją z obalania stop lass.
Kolega niestety nie czytał moich postów w tym temacie, 77 strona tego watku gdzie przewidziałem taką sytuację...
zz, moim zdaniem sedno problemu nie lezy w tym, ze byla szpila, bo to juz wiemy i wiemy, ze przyczyna byla plytkosc rynku.

Problem w tym, ze klienci Aliora dostali kowotowania odbiegajace o kilkadziesiat pipsow od kwotowan innych ECN-ow. Stawia to pod znakiem zapytania jakosc dostawcow plynnosci Aliora.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

forex pisze:
zz, moim zdaniem sedno problemu nie lezy w tym, ze byla szpila, bo to juz wiemy i wiemy, ze przyczyna byla plytkosc rynku.

Problem w tym, ze klienci Aliora dostali kowotowania odbiegajace o kilkadziesiat pipsow od kwotowan innych ECN-ow. Stawia to pod znakiem zapytania jakosc dostawcow plynnosci Aliora.
Albo oby - ten konkretny przypadek - bo jeśli max jest na cenie X - to nie ma fizycznej możliwości zawarcia transakcji wyżej - można tylko niżej bo rynek "zaczyna się pojawiać" po luce.

zz
Maniak
Maniak

forex pisze:przyczyna byla plytkosc rynku.

Zgadzam się, uważam że jeżeli w Polsce powstanie z 4-10 normalnych banków i będzie między nimi konkurencja w walce o klienta ..,to znacznie poprawi sprawę w tym temacie.

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

tomekwis
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomekwis »

Jest w tym sens,wystarczy że nocny diler w jakimś banku naświecie zobaczył że uderzy tylko w tą parę i ruszy rynkiem o tyle.. i tyle..,a na innych się to nie da zrobić i gotowe.
Jeżeli miałbym tak duże kapitały to sam bym to robił.Praktycznie w takiej sytuacji zysk bez ryzyka....
ok ale grunt w tym ze uderzyli we wszystkie pary walutowe powiazane z chf a nie tylko w gbp/chf
a jeszcze wiekszy grunt w tym co zostalo napisane wyzej ze kwotowanie bylo z kosmosu.
niestety nie dostałem dzis oficjalnej odpowiedzi z biura maklerskiego. mam nadzieje ze na poczatku tygodnia sie pojawi

pytanie do starszych wyjadaczy, jak czesto zdarzaja sie takie strzały? bo jak za jednym kolesie kosza mi 10 sl-ek to dziekuje za taki ecn

zz
Maniak
Maniak

Ważne pytanie do przedstawicieli Alior Banku i Karola.

Skoro wiadomo już że w pewnych sytuacjach przy silnych zmianach na rynku mogą wystąpić poślizgi,prosiłbym o podjęcie następującego tematu....
Proszę napisać do ich PFSoft z następującą propozycją aby w następnych nakładkach przygotowali takie rozwiązanie

STP -MKT czyli Market oczekujący // czy PKC oczekujące.. mniejsza o nazwę... :P
jest taka możliwość np. w Interactivebrokers
chodzi o to że np.ustawiamy sami spred np. jest na rynku 0.5, a my wpisujemy w MKT np. 1 pips lub 2-3 pipsy,chodzi o to że w takiej sytuacji wszystko co jest na rynku między tymi np. 3 pipsami to bierzemy naszym zleceniem przez co znacząco niwelujemy problem poślizgów,oczywiście istnieje w takiej sytuacji ryzyko że kupimy po dużo gorszym spredzie z np. 0.5 na 3 pipsy,uważam jednak że takie rozwiązanie jest elastyczniejsze i znacząco polepsza komfort pracy // przynajmniej dla mnie....///

Napiszcie do ich PFSoft z zapytaniem,może podejmą temat ?.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

tomekwis pisze: ok ale grunt w tym ze uderzyli we wszystkie pary walutowe powiazane z chf a nie tylko w gbp/chf
Transakcje na tzw crossach (pary bez USD) przeprowadzane są za pośrednictwem par dolarowych. Wystarczy dostatecznie "ruszyć" usdchf a skutki będą widoczne na wszystkich parach z chf.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ