Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

Kwieciu pisze:USD/CHF - wykres H4 - pinbar spadkowy
niestety u mnie (XTB) ta świeca wygląda inaczej, to co u Ciebie jest pinbarem prospadkowym u mnie wygląda zupełnie inaczej - korpus świecy jest znacznie dłuższy niż górny cień, dopiero kolejna świeca płynnie przechodzi w spadek.
PS
Czy wykresy tygodniowe tez wchodzą w grę ? Czy na GBP/USD poprzednia świeca nie była pinbarem, i wejście w obecną świecę miałoby sens ? Podobnie EUR/USD ?

Dodano po 10 minutach:

I co powiecie o parze USD/CAD w ujęciu dziennym i tygodniowym ? Podwójne dna, w gruncie rzeczy PA polega na wyszukiwaniu długoterminowych poziomów popytu i podaży, a nie tylko pinbarów ;) Co o tej parze myślicie ? Moje systemy zaczynają krzyczeć "kupuj" na wykresie godzinowym

Radko
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Radko »

CTS pisze:
Kwieciu pisze:USD/CHF - wykres H4 - pinbar spadkowy

zagrałem to, ale nie pod pina, tylko pod lokację, świetne miejsce cztery razy testowane od góry, więc raczej nie było szans na przebicie za pierwszym razem i trend,postawiłem zlecenie pół godziny wcześniej i wszedł prawie szczyt, pin bar na godzinowym tylko mnie utwierdził w pozycji (osobiście gram pin bary tylko na godzinówkach, czasami na H2, szczególnie, że gram Swingi S/R , wejście i wyjście na S/R), wyjście na kolejnym S/R, ciut za wcześnie, ale jestem na wakacjach, a zaczęło wiać, więc wolałem popływać
PS.czyste PA, Pin był tylko potwierdzeniem
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Kwieciu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kwieciu »

CTS pisze:Czy wykresy tygodniowe tez wchodzą w grę ? Czy na GBP/USD poprzednia świeca nie była pinbarem, i wejście w obecną świecę miałoby sens ? Podobnie EUR/USD ?
Jasne, że mają sens i to jeszcze większy niż dzienne. Im większy TF tym większe prawdopodobieństwo udanej transakcji.

Dodano po 5 minutach:

Oczywiście pinbar to nie wszystko, to jedynie potwierdzenie.

CTS
Gaduła
Gaduła

Piękna sesja na Eur/usd, esencja Forexu :D

Tomasz1441810
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Tomasz1441810 »

A jaki był powód tego wzrostu dane makro??
wcześniej miałem SELL też ładnie dało zarobic na podwójny szczyt
A POTEM patrze i było na kup i kupiłem i zas do góry poszło dziwne te wahania są.
Sell na podstawie H4
a BUY cos między m1 a m5
i grałem na M1 ale do bani mi to szło.
ŻEBY NIE BYŁO TO TYLKO WIRTUALNE PIENIĄDZE WIEĆ MOZNA TYLKO MIEC FUN Z ZAGRANIA (NAUKA RISK OK 2% ZDARZA SIĘ RZADKO 4 - 5 % RAZ FAKT MAIŁĘM OK 7% SPORO)
wczoraj za to minus kilkanascie procent - granie na M1

CTS
Gaduła
Gaduła

powód najpierw spadku a potem wzrostu to były informacje na temat planowanego rozwiązania problemu Grecji. Pytanie czy rynek pojedzie na tym wyżej czy juz zacznie sie martwic o Włochy i Hiszpanię. Chociaż planowane rozwiązanie ma charakter kompleksowy i może byc stosowane do wielu krajów. Zobaczymy jak sie zamkną amerykanie na SP500, mają pare godzin na przemyślenia ;) i to będzie najlepszy wyznacznik tego jak rynek przyjął te informacje

Kwieciu
Stały bywalec
Stały bywalec

c.d. EUR/GBP - wykres dzienny

Nieźle dało popalić :) Ja jednak trzymam to, w kółkach zaznaczyłem pewną analogię. Na wykresie H4 piękny engulfing bar także wg mnie para ma duży potencjał do wzrostu. Szczerze chciałem nawet dobrać w miejscu gdzie doszło do mojego BE, ale nie łamię zasad i na 1 pozycję max 1% kapitału. Powiedzcie szczerze kto to przetrzymał i nie zamknął? :)

Awatar użytkownika
freud00
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud00 »

ja dalej trzymam. Choć dziś byłem sporo na minusie na tej parze. Ale...znalazłem o wiele więcej powodów za tym, żeby trzymać niż za tym żeby zamknąć więc nie zamknąłem i teraz +36. Liczę na to, że potencjał marszu na północ się utrzyma i spokojnie dojadę do TP. Ale przedpołudniem powiało grozą :D

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

M1 PA. można? można!
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Kwieciu
Stały bywalec
Stały bywalec

c.d. EUR/GBP - wykres dzienny

Przed chwilą zamknąłem połowę pozycji +108 pips, RR:2,7:1
Następny poziom TP to okolice 0.8940-0.8950

ODPOWIEDZ