Pie
-
- Gaduła
Nic nie dzieję się bez powodu.Dobry Jezu pisze:spoko, setup się udał ale nie bardzo wiadomo dlaczego i nikt nie bardzo wie dlaczego![]()
link do setupu dragona jest tutaj. http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... &start=540
faktycznie chyba jeszcze jeden filtr ma i jakoś tak ładnie wszystko poukładane.

Tak czy siak rób dalej to co robisz. Dragon tak grał i szło mu dość dobrze

Z tego co zrozumiałem to dragon szuka Monumentum na wyższych tf-ach i potem jako potwierdzenia szuka PA ub monumentum na niższych tf-ach w kierunku wskazanym przez wyższy tf.Dobry Jezu pisze:spoko, setup się udał ale nie bardzo wiadomo dlaczego i nikt nie bardzo wie dlaczego![]()
link do setupu dragona jest tutaj. http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... &start=540
faktycznie chyba jeszcze jeden filtr ma i jakoś tak ładnie wszystko poukładane.
-
- Gaduła
Łezka mi się w oku kręci Bartek. Nawet TP miałeś w tym samym miejscu co jaBart-ek pisze:Maaało dziś czasu ,zajob w pracy,więc mało trejdów.
Pierwszy SL drugi TP
Powody wejścia:
H4 Momo
M30 demand
W pierwszym się pospieszyłem i mnie zgarnęły pały jedne,a drugi musiał wyjść![]()

Twoja ocena to:
5+

EDIT: Coś jeszcze chciałem powiedzieć
Mianowicie. Pierwsze wejście sam wiesz dlaczego nie wyszło. Wszedłeś zupełnie bez potwierdzenia. Nie spiesz się z wejściem. Zawsze będzie następne jeżeli ruch jest właściwie wybrany. A jeżeli nie to na pewno będzie następny setup. Jakość nie ilość.
Szukaj wejść z M5. M1 na początek to zbyt wiele wydaje mi się. Nawet ja powoli rezygnuję z M1 bo zbyt łatwo dać się oszukać.
Moja transakcje na tym ruchu wyglądały tak:

Na dole M5 w górę robi engoulfing. To dobrze bo znaczy, że powstał higher-high (breakout). Opcjonalnie pullback - akurat był. Wejście po zobaczeniu reakcji na dolnej zielonej (nie wejście na linii bo to loteria). Wyjście przez TP na górnej zielonej. (+27p)
M5 mocno zamyka się powyżej górnej zielonej linii więc re-enter na szarej. (+20p).
Rób dalej to co robisz i z taką pewnością jak dzisiaj. Nic więcej na razie nie czytaj. Nic więcej nie zmieniaj. Rób to w kółko aż zostaniesz tego mistrzem. Wtedy będziesz mógł dodawać jeżeli będzie taka potrzeba.
Ostatnio zmieniony 19 lip 2011, 17:30 przez paweldobkowski, łącznie zmieniany 4 razy.