Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

ka7, jak będziesz tyle gadał zamiast grać to będziesz niedługo pracy w anglii szukał.

Obrazek

A nie, chwilkę...

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

admkowal pisze:short eu
Obrazek
Myślę, że przez daily i H4 jeszcze jest trochę więcej do wzięcia u góry.

Chociaż też po takim długim wzroście gram teraz short, ale boję się, że może się przebić. Trzeba uważać :wink:

out -3 dla mnie :evil:

:wink:

Awatar użytkownika
Dobry Jezu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dobry Jezu »

To w takim razie czy to jest setup dragona? (to ten sam screen z mojego wejścia).

Czemu Twoim zdaniem to ryzykowny setup?

Potwierdzeniem była dla mnie reakcja świeczek z M15 na linię którą wytyczyłem z H1. Potwierdzenie musi mieć też dobry timing. . .

dzięki za link.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Teraz MOMO w dół GDZIEKOLWIEK będzie dobrym sygnałem żeby próbować grać short.

Awatar użytkownika
Dobry Jezu
Stały bywalec
Stały bywalec

na M15 ładna świeca się zrobiła. nieźle wygląda.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

paweldobkowski pisze:Myślę, że przez daily i H4 jeszcze jest trochę więcej do wzięcia u góry.
jest jak mówisz ale ja już teraz bardzo mało intuicyjnie działam i robie co mi "każą", że tak powiem :)

patrząc tak ogólnie to wizulanie też obstawiałbym przebicie i zjazd z 4120

stop 1/2 na -14 i 1/2 -14
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Dobry Jezu pisze:To w takim razie czy to jest setup dragona? (to ten sam screen z mojego wejścia).

Potwierdzeniem była dla mnie reakcja świeczek z M15 na linię którą wytyczyłem z H1. Potwierdzenie musi mieć też dobry timing. . .
Setup Dragona jest na stronie 54 (około) dziennika lukx-a na kresliku, jak będziesz miał trudność ze znalezieniem to odszukam Ci to jutro w biurze.
Setup był ryzykowny - piszesz, ze właziłes na początku świecy M15 o 14:45 - ja widzę mocniejszą świecę UP na M5 dopiero o 14:55, ta pierwsza UP o 14:35 jest raczej okazją do ostatniego szorta

Tyle teorii, dostałem dziś raczej po dupie i głupio mi się dalej wymądrzać, tym bardziej, ze Twój trejd zadziałał.

pozdrówka
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
Dobry Jezu
Stały bywalec
Stały bywalec

dzięki quapi. Mam ten setup dragona właśnie na ekranie.

wygląda na to, że mój trejd był przypadkowo dobry. Spoko, bardzo możliwe. Uczę się dopiero. Ale skoro wszystkie ruchy da się wytłumaczyć za pomocą S/D to pewnie ten też... (bez złośliwości :D).

jutro postaram się wziąć coś bardziej Dragonem niż fartem.

dzięki i pozdrówka!

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

quapi pisze:
Dobry Jezu pisze:To w takim razie czy to jest setup dragona? (to ten sam screen z mojego wejścia).

Setup Dragona jest na stronie 54 (około) dziennika lukx-a na kresliku, jak będziesz miał trudność ze znalezieniem to odszukam Ci to jutro w biurze.
Setup był ryzykowny - piszesz, ze właziłes na początku świecy M15 o 14:45 - ja widzę mocniejszą świecę UP na M5 dopiero o 14:55, ta pierwsza UP o 14:35 jest raczej okazją do ostatniego szorta

Tyle teorii, dostałem dziś raczej po dupie i głupio mi się dalej wymądrzać, tym bardziej, ze Twój trejd zadziałał.

pozdrówka
To był dobry setup - ponieważ się udał. Jeżeli chodzi o wejście to też z tego co rozumiałem Dragona potrzebował większego potwierdzenia. Istnieje szansa, że się mylę.

Ostatecznie okazało się, że to była bardzo przyzwoita transakcja więc bez zbędnej analizy i dodawania dodatkowej wiedzy rób to co robisz! Czynnik ludzki potrafi zabić nawet najlepszą strategię.

Awatar użytkownika
Dobry Jezu
Stały bywalec
Stały bywalec

spoko, setup się udał ale nie bardzo wiadomo dlaczego i nikt nie bardzo wie dlaczego :D

link do setupu dragona jest tutaj. http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... &start=540

faktycznie chyba jeszcze jeden filtr ma i jakoś tak ładnie wszystko poukładane.

ODPOWIEDZ