paweldobkowski pisze:[
Pisałem oczywiście dalej ponieważ było parę osób, które brały udział i chciały się uczyć. Teraz udziału nie bierze nikt a ja dyskutuję z jakimś dzieckiem. NIEWIARYGODNE.
a ja dom buduję po za tym - kanikuła jest
nie zniechęcaj się
a co do konta 100$ to infinity - z takimi inicjatywami to jest ten problem, że motywacja bardzo szybko siada, praca za grosze alldaylong szybko się nudzi
ka7, wiem, że są ludzie którym nie wychodzi, szczególnie w forexie. Mam nadzieję, że nie należysz do tych osób i nie wylewasz niepotrzebnie żółci z powodu swoich niepowodzeń. Paweł od dawna wie o tym forum ale właśnie przez takich pseudo użytkowników (tzw. trolli) nigdy się tu nie zarejestrował. Z własnej woli, za moim pomysłem, dzieli się tu wiedzą, której o ile dobrze wiem nie ma na żadnym polskim forum. Zrozumiałbym Twoje oburzenie jakby po pierwszym dniu wtopił 10% i odstąpił od planu (a nawet w takim wpadku Twoje zachowanie jest po prostu chamskie) ale Paweł zrobił pierwszego dnia 25%. W dodatku mylą Ci się trochę role bo 1) Paweł nie ma nic do udowodnienia nikomu. Gówno go obchodzi czy taki ktoś jak Ty uważa go za wartościowego tradera. 2) Drugi błąd to wniosek, że Twoje zdanie Tu ma jakąkolwiek wartość, szczególnie w takim wydaniu - kompletnie nie merytorycznym. Temat to strategia a taki challenge dodaje dodatkowego smaku i zabawy ale nie on jest celem co najwyraźniej Ci umknęło.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
Ja z kolei przepraszam za nieobecność. W poprzednim tygodniu zrobiłem może jedną transakcję. Trochę odpoczywam, trochę pracuje ale offline. Mam plan na pokazywanie transakcji aby można było z nich możliwie dużo wynieść więc za jakiś czas zacznę. Widzę, że wątek trzymacie w ryzach. Czytam z ciekawością codziennie ale, że sam nic nie mam do dodania to tylko biernie kibicuje.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
Pytanie do Pawła w którym momencie pociągasz za spust?W trakcie tworzenia świecy, po jej zamknięciu czy może po dotknięciu określonej linii?
Jest to istotne ponieważ jeżeli czekamy do zamknięcia świecy to spora cześć ruchu ucieka a z kolei jak w trakcie tworzenia świecy określić czy cena odrzuci dany poziom?
Paweł czy próbowałeś grać stylem Dragona? Mam tu na myśli taki styl gry, gdzie szuka się momo na H4 lub H1 i wyznacza jego 0%, 50% i 100% ( gdzie 0% to jest LL, a 100% to jest HH). I gdy cena dochodzi do którejś z tych wartości (najczęściej i najskuteczniej działa 50%) wtedy na małym TF (M15 zazwyczaj) szukamy świeczki, która wejdzie na naszą ZL (poprowadzoną np. na 50% momo) i jeżeli ta świeczka z M15 zamknie się pod/nad ZL zostawiając wick, wchodzimy od razu na następnej świeczce.
Czy próbowałeś takiej gry?
Bart-ek, wejscie miałeś super, powinno się znaleźć w Serve pod Paryżem jako wzorcowe wejście ZL
gratuluję oka, ja chwilę wcześniej próbowałem szorta od oporu, wywaliło rzecz jasna gdzieś na -4
wejście znienacka i zniedawna. To ilustracja do mojego ostatniego posta - 50% Momo i entry z niższego TF po potwierdzeniu, że cena reaguje na ZL. Ktoś z Was tak próbuje?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.