Platforma MT4 udostępniona w MBT jest STP/ECN. Sami o tym piszą: http://www.mbtrading.com/metaTrader4Differences.aspxAkhh pisze:Mają bridge tak jak MBT - a ci też nie są?MaRCHeW pisze:Sorry Akhh ale FxSalt ECN'em nie jest.Akhh pisze: Jakoś na innym ECN wyrabiają mi się ze zleceniami buy/sel stop powyżej 10lotów przy poślizgach baardzo rzadko przekraczających 0,5pipsa a max to 2,5 - przy gwałtownym rynku.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Zresztą - nie ma co się kłócić. Jeśli nie są to nie wiem na jakiej zasadzie opłaca im się utrzymywać zarabiające konta.
Nie chcę Ci Akhh zapeszać FxSalt, bo wiem, że długo szukałeś takiego brokera, ale ta egzekucja zleceń (teraz już trochę grosza niż na początku) w FxSalt była zawsze dla mnie bardzo zastanawiająca. Obym się mylił w swoich przewidywaniach ale nie ciągnijmy tutaj tematu o FxSalt.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 32 minutach:
Witam.
Tak jak mówiłem, różnice w indicatorach wynikają z użytych algorytmówMaRCHeW pisze:Witam.
Czy w Alior Traderze używasz indicatorów wbudowanych w platformę czy kompilowanych z MT4?mario80r pisze:to teraz ja poproszę o wyjaśnienie pewnych różnic które zauważyłem. Rozumiem MT4 inne niż Alior. Ale jak zobaczymy to wykresy są praktycznie identyczne. Chodzi mi o wskaźniki które są liczone wg tych samych wzorów ... tak przynajmniej powinno być.
Zwróćcie uwagę na wskaźnik ADX i Stochastic Slow na obu platformach ten sam przedział czasowy i te same parametry wskaźników.
Wynik:
ADX
Alior +DI schodzi poniżej -DI
MT4 +DI wchodzi powyżej -DI
Stochastic slow
alior value na poziomie 35
MT4 value na poziomie 66
czy ktoś by mógł mi wyjaśnić z czego aż tak duże różnice wynikają?
czy te minimalne różnice wykresów 0,2pipsa średnio aż tak odwraca wskaźniki??
Jeżeli używasz tych wbudowanych to różnice mogą wynikać z algorytmu przyjętego w indicatorach z Alior Tradera.
Jeżeli z MT4 to będę musiał podesłać je do PFSoft, ponieważ różnic nie powinno być.
W każdym razie zgłoszę to też do PFSoft. Zobaczymy co powiedzą.
Odp. PFSoft:
Jeżeli bardziej odpowiadają Ci indicatory z MT4 to możesz je skompilować i używać w Alior Traderze. Link do HOWTO na ten temat znajdziesz w Alior Trader FAQ.PFSoft pisze: It seems that this user have used mql4 indicators in mt4 and c# indicators in AT. Indicators use the same idea, but each has separate implementation. If this user prefers mt4 implementation, he can use mql4 ADX and Stoch in AT (...\ProTrader .Net Station\My scripts\Examples\MQL4 Indicators\), right?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 4 minutach:
Witam.
Dostałem informację, że PFSoft namierzył problem. Wystepuje on tylko w Windows XP. Problem zostanie załatany w nastepnych wersjach Alior Tradera i ProTradera.MaRCHeW pisze:Witam.
Przyjrzę się temu i dam Ci znać.mario80r pisze: Tylko mnie zastanawia co z tą aktualizacją jest nie tak. Ściąga si prawidłowo i zaczyna instalować po czym podaje komunikat że niektóre składniki nie zostały zainstalowane.
Pozdrawiam
Karol Marchewka