AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Akhh pisze:
MaRCHeW pisze:
Akhh pisze: Jakoś na innym ECN wyrabiają mi się ze zleceniami buy/sel stop powyżej 10lotów przy poślizgach baardzo rzadko przekraczających 0,5pipsa a max to 2,5 - przy gwałtownym rynku.
Sorry Akhh ale FxSalt ECN'em nie jest.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Mają bridge tak jak MBT - a ci też nie są?

Zresztą - nie ma co się kłócić. Jeśli nie są to nie wiem na jakiej zasadzie opłaca im się utrzymywać zarabiające konta.
Platforma MT4 udostępniona w MBT jest STP/ECN. Sami o tym piszą: http://www.mbtrading.com/metaTrader4Differences.aspx

Nie chcę Ci Akhh zapeszać FxSalt, bo wiem, że długo szukałeś takiego brokera, ale ta egzekucja zleceń (teraz już trochę grosza niż na początku) w FxSalt była zawsze dla mnie bardzo zastanawiająca. Obym się mylił w swoich przewidywaniach ale nie ciągnijmy tutaj tematu o FxSalt.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 32 minutach:

Witam.
MaRCHeW pisze:Witam.
mario80r pisze:to teraz ja poproszę o wyjaśnienie pewnych różnic które zauważyłem. Rozumiem MT4 inne niż Alior. Ale jak zobaczymy to wykresy są praktycznie identyczne. Chodzi mi o wskaźniki które są liczone wg tych samych wzorów ... tak przynajmniej powinno być.
Zwróćcie uwagę na wskaźnik ADX i Stochastic Slow na obu platformach ten sam przedział czasowy i te same parametry wskaźników.
Wynik:
ADX
Alior +DI schodzi poniżej -DI
MT4 +DI wchodzi powyżej -DI

Stochastic slow

alior value na poziomie 35
MT4 value na poziomie 66

czy ktoś by mógł mi wyjaśnić z czego aż tak duże różnice wynikają?
czy te minimalne różnice wykresów 0,2pipsa średnio aż tak odwraca wskaźniki??
Czy w Alior Traderze używasz indicatorów wbudowanych w platformę czy kompilowanych z MT4?
Jeżeli używasz tych wbudowanych to różnice mogą wynikać z algorytmu przyjętego w indicatorach z Alior Tradera.
Jeżeli z MT4 to będę musiał podesłać je do PFSoft, ponieważ różnic nie powinno być.

W każdym razie zgłoszę to też do PFSoft. Zobaczymy co powiedzą.
Tak jak mówiłem, różnice w indicatorach wynikają z użytych algorytmów

Odp. PFSoft:
PFSoft pisze: It seems that this user have used mql4 indicators in mt4 and c# indicators in AT. Indicators use the same idea, but each has separate implementation. If this user prefers mt4 implementation, he can use mql4 ADX and Stoch in AT (...\ProTrader .Net Station\My scripts\Examples\MQL4 Indicators\), right?
Jeżeli bardziej odpowiadają Ci indicatory z MT4 to możesz je skompilować i używać w Alior Traderze. Link do HOWTO na ten temat znajdziesz w Alior Trader FAQ.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 4 minutach:

Witam.
MaRCHeW pisze:Witam.
mario80r pisze: Tylko mnie zastanawia co z tą aktualizacją jest nie tak. Ściąga si prawidłowo i zaczyna instalować po czym podaje komunikat że niektóre składniki nie zostały zainstalowane.
Przyjrzę się temu i dam Ci znać.
Dostałem informację, że PFSoft namierzył problem. Wystepuje on tylko w Windows XP. Problem zostanie załatany w nastepnych wersjach Alior Tradera i ProTradera.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

Microbi pisze:
Dariusz Wiśniewski pisze:a co za tym idzie może nastąpić poślizg cenowy.
Dobry ECN powinien dawać możliwość ustawienia max poślizgu cenowego.
A ten ustawiany margines to nie jest właśnie max poślizg cenowy?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Witam,
czy jest mozliwosc wylaczenia weryfikacji kodem SMS przy kazdym logowaniu do platformy?

mario80r
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario80r »

bartek1916 pisze:Witam,
czy jest mozliwosc wylaczenia weryfikacji kodem SMS przy kazdym logowaniu do platformy?
proszę Cię. już tyle razy to było pisane. przeczytałeś choć kilka stron wstecz??

"Na chwilę obecną nie ma takiej możliwości"

MaRCHeW dzięki za odpowiedzi na moje pytania.
Dobrze że się zajmą tym problemem.
Poza tym zauważyłem że problemy na DEMO z przesunięciami linii wrysowanymi w wykresy i wskaźniki psują się zdecydowanie częściej na XP. Tak się zastanawiam ponieważ komputer z WIN XP mam w pracy z moimi autorskimi zmianami w celu odebrania praw administracyjnych do kompa informatykowi w celu zainstalowania platformy, czy czasem czegoś dodatkowo nie namieszałem w kompie i dlatego są błędy przy uruchomieniu platformy (sama instalacja przebiega prawidłowo) i trzeba od początku przy każdym uruchomieniu ustawiać wszystkie wskaźniki. Jeszcze będę musiał pogrzebać w win jak znajdę wolną chwilę.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

mario80r pisze:proszę Cię. już tyle razy to było pisane. przeczytałeś choć kilka stron wstecz??
jasne. sledzilem watek od momentu jego powstawnia, kiedy rozpoczely sie bezsensowne dyskusje/sprzeczki czy Alior i sam zastosowany ECN jest "fajny" to sobie dalem spokoj. bylo kilka wnioskow aby posprzatac watek szczegolnie jak juz real wystartuje - niestety nic takeigo sie nie stalo.

pomimo stworzonego FAQ na pierwszej stronie odpowiedzi na moje pytanie nie znalazlem.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

bartek1916 pisze:bylo kilka wnioskow aby posprzatac watek szczegolnie jak juz real wystartuje - niestety nic takeigo sie nie stalo.
Tak obiecałem posprzątać wątek ale urósł on do takich rozmiarów że ciężko to teraz ogarnąć.
A usuwanie od strony technicznej bez rozwalania bazy jest uciążliwe.
Z drugiej strony niektóre posty jak usunę to będzie lament że spiskuje z Aliorem i usuwam niewygodne dla nich rzeczy.
Chyba najlepiej będzie jak temat urośnie jeszcze trochę i będzie wystarczająco duży żeby go zamknąć i otworzyć part II.
Oby to się stało z chwilą gdy alior zacznie już działać bez zarzutu czego życze userom, pracownikom aliora i sobie samemu najbardziej (bo będę miał spokój) :)

Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Tak, teraz to trudno jest cos takiego zrobic. Niestety cale zamieszanie i wielkosc watku zrobily bzdurne przepychanki niektorych uzytkownikow.
Chyba najlepiej bedzie otworzyc czesc druga i na pierwszej stronie umiescic FAQ i najwazniejsze kwestie z oferta.
albo jeszcze inaczej :) - zostawic ten watek do wolnych dyskusji a stworzyc nowy z oficjalnymi informacjami od reprezentantow Aliora bez mozliwosci dyskutowania

tak czy inaczej temat w ostatnim czasie chyba jest najbardziej popularny w dziale z platformami

Awatar użytkownika
faflik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: faflik »

Witam. Chciałbym zwrócić uwagę na dwa bugi które są uciążliwe.
Platforma realna.
1. Przy każdym otwarciu platformy w "Otwarte pozycje" pokazuje mi się Cena strike. Usunięcie jej i zapisanie pulpitu nic nie daje. Przy ponownym uruchomieniu jest znowu.
2. W sekcji "Złóż zlecenie" szczegóły zlecenia wyglądają jak na zrzucie. Pomaga na nie złapanie skraju tego sektora i zmiana na moment jego szerokości. Po zapisaniu pulpitu i ponownym uruchomieniu programu jest znowu to samo.

Co ciekawe, gdy zamknę pulpit i wczytam go ponownie wszystko jest OK.
A te skazy występują tylko przy pierwszym uruchomieniu.

Obrazek

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

faflik pisze:1. Przy każdym otwarciu platformy w "Otwarte pozycje" pokazuje mi się Cena strike. Usunięcie jej i zapisanie pulpitu nic nie daje. Przy ponownym uruchomieniu jest znowu.
Ten "przypadek" jest znany i oczekujemy na usunięcie tego problemu

faflik pisze:2. W sekcji "Złóż zlecenie" szczegóły zlecenia wyglądają jak na zrzucie. Pomaga na nie złapanie skraju tego sektora i zmiana na moment jego szerokości. Po zapisaniu pulpitu i ponownym uruchomieniu programu jest znowu to samo.
Przyjrzymy się temu i zgłosimy do PFSoftu

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

skalpel_szczecin

Nieprzeczytany post autor: skalpel_szczecin »

szkoda że za każdym razem trzeba wpisywać SL bo non stop wartśc ma zero

tak samo TP - nie ma okienka by zapamietac ustawienia by sobie program zapamietał - a tak non stop trzeba wpisywac. Mały szczególik ale potrafi wnerwiać

inna sprawa hmmm - róznica w wyglądzie świec - przykład - EUR/CHF D1

np FxSalt wygląda kompletnie inaczej

tutaj soczysty pin bar sugerujący wejście w longa z FxSalt - w aliorze nie wygląda to tak pewnie

platforme MT4 uzywam do analiz, w aliorze gram na realu bo szybkosc zlecen jest niesamowita
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ