Firma w Delaware i inne kraje offshore.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
A tak delikatniej nie dało się tego przemycić że nie chcesz płacić
Zaraz mi tu urząd skarbowy na skrzynkę PW zapuka się zapytać o Twoje IP i co mam im powiedzieć?

Zaraz mi tu urząd skarbowy na skrzynkę PW zapuka się zapytać o Twoje IP i co mam im powiedzieć?
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Nie ma chyba lepszego pomysłu , niż szukać porady na takiego rodzaju temat na publicznym forum.Witam ! Zarobiłem już pewne pieniądze na forexie i jest to suma ,której nie chciałbym opodatkować w Polsce. Jeśli pieniądze są już na moim koncie to czy nadal mogę je opodatkować w Delaware? Konto bankowe i u brokera (australia ) mam jako osoba prywatna. Pozdrawiam

Podbij do firmy zajmującej się optymalizacją podatkową (patrz moje wcześniejsze posty kogo wybrać, a kogo nie wybierać), albo zapomnij i przekaż należny skarbowi państwa udział w zyskach.
Tak ogólnie......
Fiskus sprawdza nawet rodzinne przelewy
http://podatki.onet.pl/fiskus-sprawdza- ... rasa-detal
Najlepsze jest tego posumowanie......
Dlatego franek taki mocny.
W Szwajcarii żaden s....... urząd nie sprawdzi konta.Ciekaw jestem ilu naszych złotoustych polityków ma tam swoją "skarpetkę"........
Pozdro.
Fiskus sprawdza nawet rodzinne przelewy
http://podatki.onet.pl/fiskus-sprawdza- ... rasa-detal
Najlepsze jest tego posumowanie......
Dlatego franek taki mocny.
W Szwajcarii żaden s....... urząd nie sprawdzi konta.Ciekaw jestem ilu naszych złotoustych polityków ma tam swoją "skarpetkę"........

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Jesli konto bankowe jest w Polsce to juz za pozno. Jesli nie to mozesz kombinowac cos.ridera pisze:Witam ! Zarobiłem już pewne pieniądze na forexie i jest to suma ,której nie chciałbym opodatkować w Polsce. Jeśli pieniądze są już na moim koncie to czy nadal mogę je opodatkować w Delaware? Konto bankowe i u brokera (australia ) mam jako osoba prywatna. Pozdrawiam
Przejawił się wątek z comiesięcznymi zaliczkami na podatek dochodowy w PL. Oczywiście należy takie zaliczki płacić jeżeli przekroczy się ustaloną dla nich w Polsce kwotę. Jeżeli nie zostanie ona przekroczona to dochód należy wykazać w PIT rocznym.
I jeszcze jedno: samo posiadanie EIN nie determinuje płacenia w IRS podatku federalnego przez Spółkę.
Dodano po 58 sekundach:
Literówka
Powinno być "pojawił" się lub "przewinął".
I jeszcze jedno: samo posiadanie EIN nie determinuje płacenia w IRS podatku federalnego przez Spółkę.
Dodano po 58 sekundach:
Literówka

USA ściga Credit Suisse za pomoc w unikaniu płacenia podatków
To pokazuje co to jest bankowość.Jeżeli dotyczy spółek LTD oraz nie amerykanów to wszystko jest w porządku i pokazuje kierunek w którym powinna iść bankowość.
http://biznes.onet.pl/usa-sciga-credit- ... news-detal
Pozdrawiam.
To pokazuje co to jest bankowość.Jeżeli dotyczy spółek LTD oraz nie amerykanów to wszystko jest w porządku i pokazuje kierunek w którym powinna iść bankowość.
http://biznes.onet.pl/usa-sciga-credit- ... news-detal
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
dobry artykuł, widać że IRS dobiera się coraz bardziej do obywateli USA, miejmy nadzieje że inne kraje nie pójdą w ich ślady

i to ich boli najbardziej... ludzie uciekają z kapitałem, a "cierpiące na niedobór gotówki rządy szukają nowych źródeł dochodów" i kółko się zamyka. Gra kto kogo przechytrzy.Zagraniczne raje podatkowe stały się w ostatnich latach przedmiotem zmasowanego ataku, bo po kryzysie finansowym cierpiące na niedobór gotówki rządy szukają nowych źródeł dochodów. Zmusiło to takie kraje jak Szwajcaria do zadeklarowania bliższej współpracy w sferze zwalczania przestępstw podatkowych.
Z raportu Boston Consulting Group wynika, że zamożni Amerykanie wycofali od 2006 roku większość swoich pieniędzy z prywatnych banków szwajcarskich