Firma w Delaware i inne kraje offshore.

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Witam ! Zarobiłem już pewne pieniądze na forexie i jest to suma ,której nie chciałbym opodatkować w Polsce. Jeśli pieniądze są już na moim koncie to czy nadal mogę je opodatkować w Delaware? Konto bankowe i u brokera (australia ) mam jako osoba prywatna. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

A tak delikatniej nie dało się tego przemycić że nie chcesz płacić :?:
Zaraz mi tu urząd skarbowy na skrzynkę PW zapuka się zapytać o Twoje IP i co mam im powiedzieć?
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Oczywiście przez kwietniem zapłacę podatki jeśli nie wyjdzie nic z Delaware, ale pytam się tylko czy jest jeszcze szansa tam to uciągnąć? :)

Godfather
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Godfather »

daromanchester pisze:Zaraz mi tu urząd skarbowy na skrzynkę PW zapuka się zapytać o Twoje IP i co mam im powiedzieć?
Powiedz im, że to Mike Scofield, ale on juz siedzi w Fox River, a w dodatku dostał bana ... :d
Proste rzeczy bywają bardzo trudne, ponieważ są bardzo łatwe.

AdamoFX
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: AdamoFX »

Witam ! Zarobiłem już pewne pieniądze na forexie i jest to suma ,której nie chciałbym opodatkować w Polsce. Jeśli pieniądze są już na moim koncie to czy nadal mogę je opodatkować w Delaware? Konto bankowe i u brokera (australia ) mam jako osoba prywatna. Pozdrawiam
Nie ma chyba lepszego pomysłu , niż szukać porady na takiego rodzaju temat na publicznym forum. :lol:

Podbij do firmy zajmującej się optymalizacją podatkową (patrz moje wcześniejsze posty kogo wybrać, a kogo nie wybierać), albo zapomnij i przekaż należny skarbowi państwa udział w zyskach.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Tak ogólnie......

Fiskus sprawdza nawet rodzinne przelewy

http://podatki.onet.pl/fiskus-sprawdza- ... rasa-detal

Najlepsze jest tego posumowanie......
Dlatego franek taki mocny.

W Szwajcarii żaden s....... urząd nie sprawdzi konta.Ciekaw jestem ilu naszych złotoustych polityków ma tam swoją "skarpetkę"........ :P

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

ridera pisze:Witam ! Zarobiłem już pewne pieniądze na forexie i jest to suma ,której nie chciałbym opodatkować w Polsce. Jeśli pieniądze są już na moim koncie to czy nadal mogę je opodatkować w Delaware? Konto bankowe i u brokera (australia ) mam jako osoba prywatna. Pozdrawiam
Jesli konto bankowe jest w Polsce to juz za pozno. Jesli nie to mozesz kombinowac cos.

krakra
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krakra »

Przejawił się wątek z comiesięcznymi zaliczkami na podatek dochodowy w PL. Oczywiście należy takie zaliczki płacić jeżeli przekroczy się ustaloną dla nich w Polsce kwotę. Jeżeli nie zostanie ona przekroczona to dochód należy wykazać w PIT rocznym.
I jeszcze jedno: samo posiadanie EIN nie determinuje płacenia w IRS podatku federalnego przez Spółkę.

Dodano po 58 sekundach:

Literówka :) Powinno być "pojawił" się lub "przewinął".

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

USA ściga Credit Suisse za pomoc w unikaniu płacenia podatków
To pokazuje co to jest bankowość.Jeżeli dotyczy spółek LTD oraz nie amerykanów to wszystko jest w porządku i pokazuje kierunek w którym powinna iść bankowość.

http://biznes.onet.pl/usa-sciga-credit- ... news-detal

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
ziomekz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziomekz »

dobry artykuł, widać że IRS dobiera się coraz bardziej do obywateli USA, miejmy nadzieje że inne kraje nie pójdą w ich ślady :roll:
Zagraniczne raje podatkowe stały się w ostatnich latach przedmiotem zmasowanego ataku, bo po kryzysie finansowym cierpiące na niedobór gotówki rządy szukają nowych źródeł dochodów. Zmusiło to takie kraje jak Szwajcaria do zadeklarowania bliższej współpracy w sferze zwalczania przestępstw podatkowych.

Z raportu Boston Consulting Group wynika, że zamożni Amerykanie wycofali od 2006 roku większość swoich pieniędzy z prywatnych banków szwajcarskich
i to ich boli najbardziej... ludzie uciekają z kapitałem, a "cierpiące na niedobór gotówki rządy szukają nowych źródeł dochodów" i kółko się zamyka. Gra kto kogo przechytrzy. :wink:

ODPOWIEDZ