C.d. NZD/CHF
niestety wyrzuciło mnie na SL, jednak trzeba było poczekać na fałszywe wybicie (pinbar na żółto) i dopiero zagrać na krótko. Może ktoś z Was zagrał na to?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- pinbar (coś w rodzaju, ale zachowane znaczenie)
- odbicie od okrągłego poziomu 1.3000
- trend spadkowy, wybicie ponad spadkową linię oporu (niebieska) i szybki powrót
Witam z rana.
Co myślicie o EUR/JPY - na H1 ładna kombinacja pinbarów i na H4 tez ładny wyrysował się + delikatny poziom w okolicach 111,36 ( trochę chyba taki na siłę dostrzeżon y;-) )
Piotrek91 pisze:możecie mi powiedzieć czy dobrze zaznaczam sobie te linie wsparcia i oporu ?
Zaznaczam na hf godzinnym, a staram się grać na TF 15
W miarę ok. z tym że przeciągaj te prostokąty bardziej w lewo i w prawo, bo wówczas będziesz miał jeszcze lepszy (szerszy) pogląd na wykresie.
Wrzucam moje S/R na H4. Póki co znaczącym oporem jest poziom 1.4100-1.4140
Dodano po 11 godzinach 50 minutach:
C.d. AUD/NZD H4
Pozycja krótka zamknięta +125 pips.
RR 2,5:1
A ja mam pytanie czysto techniczne. Przy braniu figur z daily, nierzadko zakres SL'a sięga 150 - 200 pips. Jasne - kwestia wielkości konta, 2% depo itd. itp. Pytanie moje dotyczy Waszych technik zmniejszania zakresu SL. Czyli powiedzmy mamy niedźwiedziego PB wysokiego na 150 pips, skracamy go kilka pips poniżej LL a SL ustawiamy logicznie kilka pips nad HH. I spoko. Kwestia czy istnieje jakiś sposób którym się posługujecie aby zmniejszyć SL w takich przypadkach? Widziałem na jednym z filmów Asmo, że on coś takiego próbował robić ale nie wyjaśnił dokładnie o co chodzi. Ktoś ma jakieś pomysły?