SPGM System czyli Prosta Maszyna Generująca Pipsy:)

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

Little Scalper pisze:na jakich zasadach wszedłeś w pozycje
Na H1 wykres był pod pivotem tylko około 20 pipsów po otwarciu świecy na rozpoczęczie dniówki :D więc uznałem wtedy że musi być sell nawet gdyby się cofnął o te 20 parę pipsów . SL ustawiłem w połowie odłegłości do szczytu czyli az 40 pipsów. Teraz to juz tylko powinna być korekta.
Identyczna sytuacja była na usdjpy tyle, że na buy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
freshman89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freshman89 »

Little Scalper moglbys zapodac twoj indyk do pivotow?
i pytanie czy wchodzimy na swiece bez powrotu w trakcie jej ksztaltowania na nizszych tf (np m30)czy czekamy az cala sie uksztaltuje. Zauwazylem pare sytuacji gdzie po uksztaltowaniu dlugiej swiecy bez powrotu kolejna jest zgodna z trendem ale nastepna juz wybija w 2 strone, tak jakby ta baardzo dluga bez powrotu wyczerpala potencjal ruchu i jest zmiana trendu

Yarcio
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yarcio »

Little Scalper, duszą SPGM jest PA? Eee, jedni używają średnich, innym wystarczą same pivoty, dziś 3 transakcje, z czego 2 całkiem udane, jedna wyszła stop lossem, ale przesunalem za break even. Zawsze paredziesiąt pipsów do przodu. Potem zalowalem, bo poszloby jeszcze spooooro w dol, ale chodzi o to, zeby trzymac sie systemu :)

PS akurat nie używam ani macd, ani rsi ani nawet srednich, czyste pivoty. Co kto woli :)

Yarcio
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yarcio »

Screeny z dema, owszem. Do tego służy, żeby testować strategie.

Nie wiedziałem, że ilość postów i data dołączenia równają się ilości wiedzy. Ciekawe. Też widziałem na forach ludzi, którzy myśleli, że jak nabiją x postów, to pozjadali wszystkie rozumy.

Co prawda jak teraz patrzę po screenach to moje wejścia z pivotami nie miały za wiele wspólnego :?

PS Nie spinaj się tak, forum służy do dyskusji ;)

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

Little Scalper pisze: Mogłbyś opisać dokładnie wejście, każda wiedza się przyda ?
Jak pisałem wcześniej moim zdaniem na edku na D1 nie było sell mode , ale na H1 dwie świece jeszcze wczoraj zamknęły się poniżej sma20 uznałem więc ,że należy się spodziewać zmiany trendu. Następnie u mnie na wykresie był mały pinbar, po którym oczekiwałem,że wykres wróci do sma 20 albo nawet do poz. pivota i nastąpi gwałtowne odbicie w dół(pierwsze odbicie po przekroczeniu sma20)ale tak się nie stało do tej pory.Ponieważ pora była późna, odległość wykresu od sma20 i pivota około 20 paru pipsów i nie lubię zleceń oczekujących dałem od razu sell zgodnie zresztą z tym o czym pisał kingx05.
A tak w ogóle to uważam , ze na to co się teraz dzieje znaczny wpływ ma analiza fundamentalna a nie AT.

Awatar użytkownika
dandos2
Stały bywalec
Stały bywalec

przykład

Nieprzeczytany post autor: dandos2 »

Wejście w nocy CFD na index SP500 książkowo czyli otwarcie się świecy po przeciwnej stronie pod sma5 która to wyraźnie w momencie otwarcie rynku po północy była do góry (wykres daily) no i widać co jest teraz nie ciekawie aczkolwiek myżlę że się obroni bo odbiło się od wsparcia po raz drugi .
Co Wy na to ......

.... teraz po sesji i jak widać jest na + , zobaczymy co dalej czy się sprawdzi istota SPGM.
Czekam na komentarze .
Uśmiechajmy się, jutro możemy nie mieć zębów
:-) GaduGadu 906295

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: odkrywca »

nie zawsze trzeba pisac w temacie aby sie nim interesowac, poza tym ten sys jest tak prosty i przyjemny ze wielu nir moze uwierzyc w jego skuteczność.

Pozdrawiam.
gupiś.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

odkrywca, tak z ciekawości jaką skuteczność udaje Ci się osiągać tym systemem ?
Osobiście interesuje się PA w krótkich interwałach, trzeba będzie przyjrzeć się temu systemowi.

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: odkrywca »

malsehen pisze:odkrywca, tak z ciekawości jaką skuteczność udaje Ci się osiągać tym systemem ?
Osobiście interesuje się PA w krótkich interwałach, trzeba będzie przyjrzeć się temu systemowi.
U mnie skutecznosc tego systemu na M1 wynosi ok 80% po lekkiej modyfikacji, o której pisałem wcześniej. Na M5 jest powyzej 80% ale bardzo rzadko mam sygnał wejścia.

Podstawowe założenie to niewielki TP.

Pozdrawiam.
gupiś.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Tak niski wskaźnik RR powinien być zastępowany wysoką skutecznością, dobrze ,że tak jest w tym przypadku.
Trochę szkoda,że na m5 jest mało sygnałów, tylko że to może dla każdego oznaczać co innego, a iloma np. dziennie Ty się spotykałeś na M5 ?

p.s.
odkrywca pisze:Podstawowe założenie to niewielki TP.
Ile Ty stosujesz na M1 ?

ODPOWIEDZ