Na H1 wykres był pod pivotem tylko około 20 pipsów po otwarciu świecy na rozpoczęczie dniówkiLittle Scalper pisze:na jakich zasadach wszedłeś w pozycje

Identyczna sytuacja była na usdjpy tyle, że na buy
Na H1 wykres był pod pivotem tylko około 20 pipsów po otwarciu świecy na rozpoczęczie dniówkiLittle Scalper pisze:na jakich zasadach wszedłeś w pozycje
Jak pisałem wcześniej moim zdaniem na edku na D1 nie było sell mode , ale na H1 dwie świece jeszcze wczoraj zamknęły się poniżej sma20 uznałem więc ,że należy się spodziewać zmiany trendu. Następnie u mnie na wykresie był mały pinbar, po którym oczekiwałem,że wykres wróci do sma 20 albo nawet do poz. pivota i nastąpi gwałtowne odbicie w dół(pierwsze odbicie po przekroczeniu sma20)ale tak się nie stało do tej pory.Ponieważ pora była późna, odległość wykresu od sma20 i pivota około 20 paru pipsów i nie lubię zleceń oczekujących dałem od razu sell zgodnie zresztą z tym o czym pisał kingx05.Little Scalper pisze: Mogłbyś opisać dokładnie wejście, każda wiedza się przyda ?
U mnie skutecznosc tego systemu na M1 wynosi ok 80% po lekkiej modyfikacji, o której pisałem wcześniej. Na M5 jest powyzej 80% ale bardzo rzadko mam sygnał wejścia.malsehen pisze:odkrywca, tak z ciekawości jaką skuteczność udaje Ci się osiągać tym systemem ?
Osobiście interesuje się PA w krótkich interwałach, trzeba będzie przyjrzeć się temu systemowi.
Ile Ty stosujesz na M1 ?odkrywca pisze:Podstawowe założenie to niewielki TP.