Szkoła Scalpingu

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Uzywasz techniki skalpingu?

Tak
198
54%
Nie
57
15%
Zamierzam
95
26%
Nie mam potrzeby
19
5%

Liczba głosów: 369

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

malsehen

co do przesuwania linii to mt4 chyba tak ma dlatego nie ma co byc superdokladnym skoro skalujesz linie z D1 do M1, raczej lepiej brac linie np z M15,H1 gora do gry na M1

ja bym nie gral nigdy na takie odbicie - wyrysowales kanal spadkowy to graj na szorty, dodatkowe potwierdzenie w postaci pzoiomu SR, Supdem lub fibo
Nie wierz w trendy.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

jeszcze trzy setupy z edka wrzucam +17,6 i +17,2,+25,7 ogólnie dziś -23,7(suma 4 SL-i),+123 suma 99,3 na plus,teraz definitywny koniec,starczy,pazerność nakarmiona dziś +63%:mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2011, 18:54 przez Mr.T, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mihau »

Mr.T pisze:dziś +63%
Gratuluję :)

Ja na razie tylko jedno wejście na +12

Obrazek

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Mr.T tak z ciekawości: kiedy ostatnio miałeś dzień na minus i czy było ich więcej niż palcy u rąk w tym roku kalendarzowym ;)
A za wyniki to tylko jedno słowo pasuje: szacuneczek 8)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Mr.T

guccon pisze:Mr.T tak z ciekawości: kiedy ostatnio miałeś dzień na minus i czy było ich więcej niż palcy u rąk w tym roku kalendarzowym
A za wyniki to tylko jedno słowo pasuje: szacuneczek
dzięki,a dzień na minus....nie pamiętam :mrgreen: robie tak ;jak mam 2x SL pod rząd, idę na spacer,kilka głebszych oddechów,rozmowa z samym sobą,powrót i atak ze zdwojoną czujnością-u mnie to działa i to dobrze-polecam :wink:

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Mr.T pisze:pazerność nakarmiona dziś +63%
Mr.T pisze:suma 99,3 na plus
Musisz stosować jakieś diabelskie MM , 100 pipsów wystarczy na taki wysoki wynik. Mógłbyś coś szepnąć na ten temat ? Powiększasz ryzyko o zarobek z udanej transakcji , czy po prostu ryzykujesz w każdej transakcji te 5/6% kapitału ?

Mr.T

malsehen pisze:Musisz stosować jakieś diabelskie MM , 100 pipsów wystarczy na taki wysoki wynik. Mógłbyś coś szepnąć na ten temat ? Powiększasz ryzyko o zarobek z udanej transakcji , czy po prostu ryzykujesz w każdej transakcji te 5/6% kapitału ?
Przyznam się,że miałem taki okres,kiedy powiększałem wielkość pozycji,ale przy obsuwie nie było to zbyt przyjemne więc przestałem,gram stałą wartością obecnie większy komfort psychiczny jest.Na transakcji ryzykuje dużo więcej niż 5%,ale to wynika z tego,że rzadko się mylę ostatnio więc mogę sobie pozwolić w ten sposób grać.pzdr
P.S nie mogłem się powstrzymać :mrgreen: takie dni się zdarzają nie często edek +46,2 i JForex wyłączone 8)

KRZYSIUG
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: KRZYSIUG »

Wejście na eurjpy. Wynik 43.6.

skalpel_szczecin

Nieprzeczytany post autor: skalpel_szczecin »

ale jazda na ejku :shock:

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

nie zdazylem wiazc eski przed londkiem
dla sportu wiazlem teraz L z wielkim stopem pod supres z lutego-marca

8min=50pips
to nie dla mnie takie jazdy :D

ODPOWIEDZ