Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Tylko i wyłącznie do dywergencji, w końcu to PA :D
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

GLIDERS
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: GLIDERS »

Witam.

Mozesz podac co to za wskaznik wysfietla Ci sie z prawej strony.

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Propos PA, jakie szanse ma MACD na m1? Oczywiście mam na myśli dywergencje. Czy może to ma taki sam sens jak formacje świecowe na tym TF?
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

VinciPro pisze:Propos PA, jakie szanse ma MACD na m1? Oczywiście mam na myśli dywergencje. Czy może to ma taki sam sens jak formacje świecowe na tym TF?
fxlamer pisze: I jedna prosba, nie wrzucac tutaj zadnych wskaznikow typu srednie, oscylatory itp, lub bron boze EA, takie posty beda natychmiast kasowane.
Bedzie dobrze, luz......
=================

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Ja tylko zapytałem czy dywergencje na takim TF mają jakikolwiek sens, z resztą nie pierwszy zadałem pytanie o czymś takim.
Kwieciu pisze:Stochastica używasz tylko do określenia dywergencji czy nie tylko?
Pozdrawiam
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Luz Vinci, chodzi mi o to, żeby wątek nie odbiegał od tematu głównego. Takie rzeczy juz miały miejsce, stąd dbajcie Panowie o wartość merytoryczną tematu. Dziękuję.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Ciekawe w ogóle w jakim stopniu PA działa na tak niskich TFach jak m1??!! :D Ja tam bym tego nie stosował na niższych od H1. Ale to tylko moje zdanie i moje doświadczenie. Pozdrawiam wszystkich i życzcie mi dobrej pogody bo urlopik mi się właśnie zaczął. Mam nadzieję że zbyt wiele fajnych setupów się w tym czasie nie pokarze :D Hehe, bo bym był zły. Powodzonka naked trejderzy!!
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Kwieciu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kwieciu »

Długa pozycja na złocie. Przyczyny wejścia:

- bardzo silny trend wzrostowy na H4
- pinbar zaznaczony na żółto, który uformował się na zniesieniu 38,2% fibo ruchu od ok 1510-1534 a dodatkowo pinbar ten powstał w miejscu ostatniego lokalnego szczytu, od którego cena mocno się odbiła i zjechała ostro w dół (obszar na niebiesko)

Zamknięte 2/3 pozycji, w tym momencie RR: 3,6:1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Rocendroll
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rocendroll »

hej kwieciu powiedz jak rysujesz te takie pomarańczowe prostokąty na wykresie, nigdzie nie mogę sposobu na to znaleźć - pewnie taki prosty jest :):
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Co prawda ja pomarańczowych nigdzie nie widzę ale prostokąty i inne figury możesz nakładać przez (u góry) Wstaw -> Kształty. Lub kliknij prawym na skrót np. linii trendu na pasku -> Dostosuj -> dodajesz sobie skrót dowolnego narzędzia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ