Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
VinciPro pisze:Propos PA, jakie szanse ma MACD na m1? Oczywiście mam na myśli dywergencje. Czy może to ma taki sam sens jak formacje świecowe na tym TF?
fxlamer pisze: I jedna prosba, nie wrzucac tutaj zadnych wskaznikow typu srednie, oscylatory itp, lub bron boze EA, takie posty beda natychmiast kasowane.
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
Ciekawe w ogóle w jakim stopniu PA działa na tak niskich TFach jak m1??!!
Ja tam bym tego nie stosował na niższych od H1. Ale to tylko moje zdanie i moje doświadczenie. Pozdrawiam wszystkich i życzcie mi dobrej pogody bo urlopik mi się właśnie zaczął. Mam nadzieję że zbyt wiele fajnych setupów się w tym czasie nie pokarze
Hehe, bo bym był zły. Powodzonka naked trejderzy!!

"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"
Długa pozycja na złocie. Przyczyny wejścia:
- bardzo silny trend wzrostowy na H4
- pinbar zaznaczony na żółto, który uformował się na zniesieniu 38,2% fibo ruchu od ok 1510-1534 a dodatkowo pinbar ten powstał w miejscu ostatniego lokalnego szczytu, od którego cena mocno się odbiła i zjechała ostro w dół (obszar na niebiesko)
Zamknięte 2/3 pozycji, w tym momencie RR: 3,6:1
- bardzo silny trend wzrostowy na H4
- pinbar zaznaczony na żółto, który uformował się na zniesieniu 38,2% fibo ruchu od ok 1510-1534 a dodatkowo pinbar ten powstał w miejscu ostatniego lokalnego szczytu, od którego cena mocno się odbiła i zjechała ostro w dół (obszar na niebiesko)
Zamknięte 2/3 pozycji, w tym momencie RR: 3,6:1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Rocendroll
- Stały bywalec
Co prawda ja pomarańczowych nigdzie nie widzę ale prostokąty i inne figury możesz nakładać przez (u góry) Wstaw
Kształty. Lub kliknij prawym na skrót np. linii trendu na pasku
Dostosuj
dodajesz sobie skrót dowolnego narzędzia.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu