Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
PYTANIE TECHNICZNE 
jak wstawić podgląd wykresu aby był widoczny od razu ???
jeśli mam konto złotówkowe i gram na parze eur/usd czyli kupuje za złotówki euro natomiast za euro kupuje dolary
 natomiast za euro kupuje dolary 
i teraz tak jeśli dolar się umacnia to ja tracę?(kupie mniej dolarów)
np. kurs euro/usd 1.4534 -->1.4500 kurs spadł bo cena zielonego się umocniła
chodzi o tok rozumowania ?

jeśli mam konto złotówkowe i gram na parze eur/usd czyli kupuje za złotówki euro
 natomiast za euro kupuje dolary
 natomiast za euro kupuje dolary i teraz tak jeśli dolar się umacnia to ja tracę?(kupie mniej dolarów)
np. kurs euro/usd 1.4534 -->1.4500 kurs spadł bo cena zielonego się umocniła
chodzi o tok rozumowania ?
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan
						- 

SzybkiSzmal
- Gaduła 
Musisz sprecyzowac bo nikt się chyba nie domysli o czym mowaseb23mj pisze:PYTANIE TECHNICZNE

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... .php?t=100
Zanim zadasz pytanie, sprawdź czy na nie nie było juz gdzies odpowiedzi uzywając "szukaj"
- Rocendroll
- Stały bywalec 
Cześć,
mam pytanie, bo nie do końca rozumiem jedną rzecz.
Mianowicie:
Wejdźmy sobie np. na http://pl.forexpros.com/
Znajdziemy tam kalendarz makroekonomiczny.
W tym kalendarzu mamy: czas, walutę, znaczenie, wydarzenie i.. OBECNY, PROGNOZA, POPRZEDNI.
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć te trzy ostatnie? Co dokładnie oznaczają tam te procenty albo 330K?
Pozdrawiam serdecznie i dziękuje
KP

mam pytanie, bo nie do końca rozumiem jedną rzecz.
Mianowicie:
Wejdźmy sobie np. na http://pl.forexpros.com/
Znajdziemy tam kalendarz makroekonomiczny.
W tym kalendarzu mamy: czas, walutę, znaczenie, wydarzenie i.. OBECNY, PROGNOZA, POPRZEDNI.
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć te trzy ostatnie? Co dokładnie oznaczają tam te procenty albo 330K?
Pozdrawiam serdecznie i dziękuje
KP
Wartość lub zmiana wskaźnika wyrażona w danej jednostce lub procencie. Jeśli chcesz wiedzieć co dokładnie oznacza dana zmiana to poczytaj o danym wskaźniku, bo zawsze to będzie co innego.mrspinek pisze:Co dokładnie oznaczają tam te procenty albo 330K?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
						- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Panowie powiedzcie bo juz sie troche pogubilem jak to jest z tym spredem i zleceniami oczekujacymi??
Jesli chce otworzyc pozycje np. na 1.5000 ze spredem 2p to
- buy limit
- sell limit
- buy stop
- sell stop
gdzie musze odjac a gdzie dodac spred?? (troche wstyd...ponad rok na rynku a ja takie pytania

Jesli chce otworzyc pozycje np. na 1.5000 ze spredem 2p to
- buy limit
- sell limit
- buy stop
- sell stop
gdzie musze odjac a gdzie dodac spred?? (troche wstyd...ponad rok na rynku a ja takie pytania

- 

SzybkiSzmal
- Gaduła 

Sell stop otwiera się po cenie bid więc odejmujesz, buy stop  po ask więc dodajesz. Chyba tak! Czekamy na potwierdzenie kogos ogarniętego
  Sell stop otwiera się po cenie bid więc odejmujesz, buy stop  po ask więc dodajesz. Chyba tak! Czekamy na potwierdzenie kogos ogarniętego